icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzkat1
26. nov 2013

@danulaus ako si postupovala ze je taky pekny?

danulaus
26. nov 2013

@zuzkat1 óó dakujem, presne podla tohto receptiku http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-..., len naozaj treba dodrzat vsetko ako pisu, aj ked sa to nezda, je fakt vynikajuci, aj malinky si pochutnal na nom 😀

zuzkat1
26. nov 2013

@danulaus ja peciem len doma chlieb.receptov mam dost aj nam chutia,ale nikdy nie su take pekne. Idem pozriet tento.Dakujem:-)

danulaus
26. nov 2013

@zuzkat1 😀

saxana36
26. nov 2013

Ja dnes kôprova omacka a fasirka

womankc
26. nov 2013

@zuzkat1 hej videla som to na vareche a poviem ti, že ma ani len nikdy to takto nenapadlo pripravovať´, u nás tu sa to vola mrvance , alebo melenička a pridávame to do polievo´k a tak ma ti to prekvapilo, keď som to tam videla ako to jedna pani pripravuje ako prílohu 🙂

hanka_xy
26. nov 2013

My dnes máme polievku so zeleného hrášku s mrveničkou, hrachovú kašu s opraženou cibuľkou a klobásou a domáce rezance makové, tvarohové, kto aké bude chcieť. Toto je super téma, vždy si tu nájdem inšpiráciu 🙂

zuzkat1
26. nov 2013

@womankc no je to original madarsky recept. Babka robievala ked som bola mala a prababka robila domace.a mam na to chut.ale mama to uz nevie robit.

zuzana0612
26. nov 2013

@zuzkat1 stačí iba namrviť, kvások robiť nemusíš. ja som presne takto dala na vrch (na múku) teraz cez víkend a vykyslo cesto úžasne.

danielaj
26. nov 2013

@zuzkat1 presne ako ti kočky napísali, tarhoňa sú tie cestovinové guličky, slovenská ryža je v podstate z toho istého cesta - len je podlhovastá a to čo si dala foto je mrvenička 🙂 ja tarhoňu aj slovenskú ryžu opražím na oleji, aby tie guliičky chytili farbu do hneda, osolím, pridám trocha vegety, zalejem vriacou vodou, zakryjem a vypnem plameń, robím to na plynovom sporáku, len mám takú liatinovú platňu na ňom, ona pekne dôjde a je krásne sypká a mrvenicu robím na strúhadle - dávam ako zavárku do polievok 🙂 a čo sa týka drožia, samozrejme, ja dávam len čerstvé, so sušeným nemám dobré skúsenosti, cesto nie je také nadýchané 🙂

danielaj
26. nov 2013

ja spm dnes varila hríbovú polievku so zemiakmi a mrveničkou, a zemiakové placky, a už mi v pekárničke kysne cesto na vianočku 🙂

womankc
26. nov 2013
zuzkat1
26. nov 2013

@danielaj to co som dala foto je tiez tarhona🙂
Ja vsade len susene pouzivam ale uz chcem skusit cerstve.tak som zvedava.

danielaj
26. nov 2013

@zuzkat1 skús čerstvé a uvidíš ten rozdiel, ja pečiem aj 3-4 do týždňa, chleby, vianočku, rožky, žemle a teda je to veľký rozdiel

zuzkat1
26. nov 2013

@danielaj ja tiez takmer kazdy den,chlieb..tak skusim...podla akeho receptu robis rozky?

tretulka
26. nov 2013

@zuzkat1 uz som spravila, len som asi dala vela cukru, mala som dat menej, ale tak nevadi 🙂

zuzkat1
26. nov 2013

@tretulka ja som dala o polovicu menej nez bolo v recepte. Mne to chutilo a manzelovi bolo sladke.

m_ij_ka
26. nov 2013

naša večera párky s pečivom, kečup, horčica

titkovamiriam
26. nov 2013

u nas dnes zeleninova polievka a karé na zelenine s cestovinami ,robila som aj bryndzovú pomazanku a dojedala sa plnena paprika a vajičková pomazanka.Teraz ked sa ochladilo tak chlalani chcú na večeru len litre čaju a natretý chleba,z vonka pridu uzimený tak by aj klince pojedli 😀 😀 😀 .

lydia22
26. nov 2013

u nás dnes granadír a kyslá uhorka a dojedáme este tortu z nedelnej oslavy

novamamima
26. nov 2013

@lydia22 🙂 Aj my sme nedeľu slavili 🙂 1.narodeninky tak papáme tortičku 🙂

zuzkat1
26. nov 2013

Prave sa mi pecie na veceru vianocka. A zajtra ta spominana pizza-sunka,kukurica,hriby,syr a zemiakovo cesnakova polievka.
Vo stvrtok nevarim a v piatok asi len uhorkovy salat a cestoviny s vajcom.

abriela
26. nov 2013

@womankc ryzove vlocky, to kupujes ci robis?
@aadulik2110 miesto jablk davas do zemlovky len dzem?

zuzkaja
26. nov 2013

dievčata prosím napisete mi recept na medovníky co sa musia mesiac dopredu zarabat.., neviem ich tu najst. dakujem pekne

abriela
26. nov 2013

Moj nazor: NAJLEPSIE PERNICKY su PARDUBICKE.

ifkael
26. nov 2013

Zajtra hrachova kasa a polievku netusim..s kasou zasobuje svokra- som rada, ze mam tym padom stredu/stvrtok bez velkeho varenia

ifkael
26. nov 2013

Co robite s krupov?

ifkael
26. nov 2013

z

aadulik2110
26. nov 2013

@abriela ja robím aj klasickú žemľovku z vianočky. A táto je robená tak, že sa vianočka nakrája na plátky a vždy 2 sa spoja džemom (ako sa u nás hovorí spraví sa zlepeniak). Rozmieša sa smotana na šlahanie s mliekom (ja dávam 1:1), 2PL rumu (nemusí byť, ale chutí to super), vanilkový cukor, práškový cukor (podľa potreby) a 3 vajíčka. Keď máme potrebné množstvo "zlepeniakov" nachystané, tak ich namáčame vo vymiešanej smotanovo - mliekovej zmesy. Ukladáme ich kolmo vedľa seba (najlepšie do zapekacej sklenej misy) a zvyšnou mliečnou zmesou zalejeme vianočky.... trošku to bude plávať (ale to sa počas pečenia vpije). Vrch posypem hrozienkami (dnes som posypala brusnicami a tiež to bolo super). Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 45min. Po vytiahnutí z rúry ešte polejeme medom. Celá žemľovka je oproti tej klasicej taká "mokrejšia". Nerobievam túto často, ale ako obmena super.

zarabono
26. nov 2013

Dnes mliecna fazulova polievka a zeleninove lievance