Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes penne so syrovo-brokolicovo-sunkovou omackou 🙂
Dnes to bola hlivova polievocka na sposob drzkovej, hovadzie maso - platky na prirodnej stave a tarhona.
dnes hráškova polievka zo zeleného hrášku, zapekané cestoviny s údenou domácou šunkou.
@fattamorgana
napr toto:
http://varecha.pravda.sk/recepty/kapustova-poli...
http://varecha.pravda.sk/recepty/polievka-kapus...
Ja robím tak že nakrájam kapustu, cibuľu, mrkvu , petržlen, zeler , zemiaky , dám variť do vody osolím , dám čk, nk. a bobkový list, keď je to polomäkké priedám pretlak,a lebo paradajkovú šťavu /drť/, alebo ak nemám a robím z čerstvých paradajok , tak tie varím so všetkým od začiatku na koniec pridám ešte petržlenovú vňať , je to veľmi chutná polievka taká svieža, ja ju nezahusťujem , ja dávam viac tých ingrediencií , takže je hustejšia sama o sebe.
@womankc ja takto robím minestrone polievku. Tú veľmi ľúbime,ale mám rada aj klasika len kapusta a rajčiny, to je taka slovenska verzia tej talianskej polievky 😉
@lululka555 áno áno , u nás sa táto polievka varila hlavne v lete , naši to varili roky rokúce a ja som vlastne až tu na nete zistila, že je to niečo ako minestrone 🙂 , tiež ju máme radi
tak my sme dnes mali polievku z hlávkovej kapusty- neskutočná, lepšia, než robí svokra 😀 a americké lievance s javorovým sirupom.
vidim ze vacsina uz pecie na vianoce nepokazi sa to do vtedy?
polievka zo vcera, halusky s kapustou. Spravila som tolko, ze ich budem jest tyzden 🙂
@raza Nieco ako borsc?
ahojte, dnes som varila taliansku zeleninovú polievku so syrom, dusené kuracie soté so zeleninkou, kolienka, ľadový šalát 🙂
@ewana73 Ja mám momentálne orechy v krabici neďaleko radiátora, aby som mala istotu, že budú dobre preschnuté.Potom si ich dám do sáčku, ale tie do sviatkov miniem a ďalšiu časť dám do mraziaku.Voľne sa nemajú skladovať lúpané orechy dlhšie ako 3 mesiace, potom tam nastáva rozklad olejovín a stávajú sa údajne zdravotne závadné.
vidim ze sa rozoberaju oriesky 😀 ja davam do mikrotenoveho sacku a do mraznicky 🙂
a dnes som varila kuracie pecienky na stave s ryzou 😀 a budem piect korpus na tortu, len este neviem aku plnku spravim 😀
Ahojte, vidím, že už mnohé vypekáte.U nás sa maľuje celý byt, tak budem rada, ak čosi stihnem i upiecť. Dnes len rýchlovka, paradajková polievka a z mraziaku jahodové guľky.
Ahojte kocky, idem si po radu. Ked robite cestoviny Cannelloni, naozaj ich netreba predtym povarit? Staci naplnit a zapiect? Nebude to tvrde? Raz som mala lasagne, kde tiez bolo v navode, ze ich pred pripravou netreba varit, ale veru neboli velmi jedle ☹
dnes som uvarila len mrkvovú krémovú polievku 😉 som sama doma tak nemám pre koho vyvárať 😉
naša večera zapekané bagety ( maslo, malokarpatská saláma, syr, kečup) 😉
my dnes rizoto a ako dezert strudlu, na rano vajickovu pomazanku, ale neviem co zajtra hmmm

@fattamorgana ahoj,ak sa jedna o sladku kapustu a nie kyslu, bude to asi tato, je vyborna,ale ja ju varim vo vyvare -vacsinou kauracom a masko do nej oberiem. http://varecha.pravda.sk/recepty/paradajkova-ka...