icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

j93375
29. nov 2013

@imanuel jeeej to som uz davno nevidela, to ozaj v tych smaltovanych hrncoch varis?

amdeis
29. nov 2013

U nas dnes a taktiez na zajtra hraskova kremova polievka a rezance s tvarohom a slaninou. Na veceru sardinkova natierka, zeleninovy tanier, tvrdy syr, pecivo. A na ranajky sa uz pecie hrncekova vianocka od @danielaj

gianni
29. nov 2013

baby aký je rozdiel medzi chorvátskymi rožkami a klasickými? velmi ich chvália,ale čo som pozerala tak suroviny sa mi zdajú tie isté,či? nechce sa mi čítať všetky postupy na rožky a hladať rozdiel ,tak preto sa pýtam takto na rovinu 🙂

irsina83
29. nov 2013

@briketa dakujem za recept, prezila som gastronomicky orgazmus 😀 uzasneee, toto fazulove cili budem varievat 🙂

irsina83
29. nov 2013

a este jahnacie koftu, dalsi uzasny recept J. Oliviera 🙂 dve veci som si tam upravila podla seba...

chances
29. nov 2013

Dievcata, mate prosim niektora dokonaly recept na kuraci paprikas? Nikdy neviem spravne trafit chut tej omacky... Vdaka!

blackcat8885
29. nov 2013

Dievčatá osvedčený recept na kokosové guľky?Ešte som nerobila.Dakujem

zuzkat1
29. nov 2013

Prosim vas balsamico je po otvoreni dokedy dobre? Do datumu spotreby ci ho treba za nejaku dobu spotrebovat? Mam ho normalne v komore.

zuzkat1
29. nov 2013

@chances ja to robim tak ze oprazim cibulu na jemno nakrajanu,na cele kura aj 2velke. Potom cibulu posypem mletou sladkou paprikou.dam tam kuracie casti osolim orestujem. Zakryjem a dusim. Po chvilke podlejem vodou dam mletu rascu a asi 1 na kocky nakrajanu papriku. Zakryjem varim. Tak 20min pred dovarenim dam nakrajane paradajky a dovarim. Ja nezahustujem ale davam uplne na zaver sladku smotanu a podavam s haluskami. Mnam asi uvarim cez tyzden🙂

lalus
29. nov 2013

@chances
@zuzkat1 ako ste vedeli že sa naň zajtra chystám a práve hľadám recept na nete? 😕 😅 😀
teda už som to robila, ale len tak od oka a s cestovinami... teraz chcem s haluškami.
ako robíte tie prílohové halušky? len z múky, alebo tam ide ešte nejaká tajná ingrediencia? 😨

lululka555
29. nov 2013

@danielaj ahoj ty si dávnejšie písala,že si skaramelizovala salko na panvici...Chcem to tak urobiť...prosím ťa ako dlho to asi mám variť? Treba to miešať?ďakujem 😉

zuzkat1
29. nov 2013

@lalus klasika len z muky🙂

lululka555
29. nov 2013

@irsina83 aach zase úžasné ako vždy,slinky sa mi zbiehajú 😝

danielaj
29. nov 2013

@ewana73 ano , dobre vysušené orechy, dám do suchých 7 dl pohárov, uzatvorím a sterilizujem 🙂
@zuul ja robievam tieto langoše a v rúre som nerobila, proste langoš máme radi tak ako má byť vypražený 😅 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=810

danielaj
29. nov 2013

@daniz ja mám v albume recept na pardubické, robievam ich už sasi 10 rokov každé Vianoce, fakt sú úžasné, aj dievčatá tu ich skúšali minulý rok a chválili 🙂

danielaj
29. nov 2013

@lululka555 ano raz som to skúšala, lebo som našla taký postup na Mimibazari a som nevedela, či sa to podarí, ale podarilo sa, aj keď to varené v plechovke je tmavšie, ale chuť je rovnaká, a keď nemáš čas čakať kým sa ti 2-3 hodiny varí, tak je to super : Salko som vyliala do teflónovej panvice, stale som ho miešala na miernom ohni, behom 10 min. bolo husté ako to uvarené z plechovky 😉

danielaj
29. nov 2013

ka som dnes varila fazuĺovú omáčku, slivkové a jahodové guľky z rožkového cesta posypané makom, grankom, orechami a tvarohom - kto mal na čo chuť, piekla som ovsené sušienky a šťavnatú pudingovú kocku, mm mal v utorok narodky a zajtra má meniny, tak bude taká menšia oslava zajtra doma a v nedeľu budem ešte piecť zákusky , čo zoberie do práce kolegom, 😉

chances
29. nov 2013

@zuzkat1, @lalus Dakujem za recept zuzkat1, doteraz som tam nikdy nedavala cerstvu papriku, ani paradajku! Moja omacka je vzdy taka mdla, toto by ju mohlo vylepsit, dakujem za tip! Ja robievam bez halusiek, vzdy len s cestovinami alebo s knedlikom (manzel je Cech a miluje knedliky) 🙂

zuzkat1
29. nov 2013

@chances skus ma to uplne inu chut. Dufam ze bude chutit🙂

imanuel
29. nov 2013

@j93375 Ahoj, áno, priam ich mám rada. 😀 Sada z Tesca. 😀 Reálne nie sú také "ušmudlané", ako na fotkách. Viem, že sú aj lepšie, mám aj nejaké "novinky", používam ich len, ak sú ešte tieto plné. Sestra má Zepter, obrovskú sadu, viem mnohé výhody, aj som v nich varila a nejak z nich nie som ..... Ale vravia mi mnohí, že som konzerva, čosi na tom bude. 🙂 Mimochodom mnohé domácnosti používajú tieto riady, len ich je potrebné častejšie obmeniť. 😉 Veď aj tie sa delia na kvalitnejšie a tie menej....

miruss
29. nov 2013

Moja prvá poťahovaná torta pre dcérku k narodeninám. Snehulienku so kúpila hotovú. 🙂

lululka555
29. nov 2013

@danielaj ja by som aj ten cas na varenie mala,ale tu kde žijem dostat kondenzované mlieko len v tube a chcem robiť marlenku,mm ma buduci tyž.narodky .Tak to urobím tak na tej panvici a bude.Dakujem za pomoc 🙂

lululka555
29. nov 2013

@miruss @lydia22 dnes sú tu samé krásne tortičky 😉

tomasko9
29. nov 2013

my mame zajtra vyvar s morky a langoše

marianna2468
29. nov 2013

@lydia22 no nahodou je nadherna🙂 mozem sa spytat ako si ju robila?postup

kucminka
29. nov 2013

@danulaus môžem poprosiť recept?díky

chorale1
29. nov 2013

@daniz dakujem urobím to s tou kyslou kapustou 🙂

siska53
29. nov 2013

My zajtra este polievku z dnes-zeleninovu s krupicovymi haluskami,konecne granatir a cviklovo-mrkvovy salat,no ja si dam,i kvasene uhorecky z trhu,mnam!

lizatko1009
30. nov 2013

@irsina83 k tebe chcem ist byvat 😀