Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@abriela neviem pečené. Videla som v letáku., tak som dostala chuť. A mám recept na knedle do vody čo sa varia. Mi dala kamarátka., sa nerada s tým prplem. Som kuchárka, ale jediné., čo ma nebaví je kysnuté cesto. A mám hostí takže dnes varím niečo iné. To na zajtra možno až na nedeľu. A to som do 16tej v robote ešte do obchodu aj koláč chcem stihnúť...
dievčatá prosím poradiť. kúpila som údené kuracie stehná, čo sa s tým dá urobiť?upiecť, uvariť?
vcera: zapecene cestoviny s kuracimi prsiami na vegete so smotanou a kukuricou, polievka Ancicka (zemiakova nakyslo s utopenymi vajickami) . Dnes fazulovy gulas a tvarohove gulicky....
dnes asi len párky so zeleninovým šalátom + pečivo a synovi zas krupicovú kašu s grankom
v sobotu sa chystám na : šošovičkovú polievku + zemiačik, a pečená jelítková kaša + varené zemiaky + kapusta kyslá zo suda, a zostal mi 1 korpus z torty tak ho deťom naplním pribináčikovým a parížskym krémom
a posypem čoko ryžou.
@ewana73 Sušené huby dávam ešte napr.po upečení koláča do vypnutej a vyhriatej rúry, lebo i keď ich máš suché, veľmi rýchlo prijímajú vlhkosť zo vzduchu.Sú také, keď ich pomrvíš medzi prstami, až to praská.Takéto suché ich šupnem do zaváraninových fliaš, ku nim dám bobkový list a zavriem, uložím na suché miesto a vydržia mi i niekoľko rokov.
brokolicová krémová polievka , cestoviny so smotanovou omáčkou ,cuketou, údenou krkovičkou a posypané syrom 😉
kuracia polievka, kuracie stehná na kyslej kapuste- urobené už včera večer, lebo do 16.00 som v robote a niekedy pobede má prísť na návtevu manželova dcéra aj s frajerom
ešte budem robiť domáci jogurt(ako stále v piatok ked je čerstvé mliečko)
a aj domáci chlebík sa chystám robiť, ešte neviem aký,ale asi grahámový v DP
a ako sladké- bud palacinky,alebo puding- čo si zvyšok rodiny vyberie 😉
Kočky hoďte niektorá recept na tie pardubické perníčky 😵 ďakujem moc. 🙂
@sono2 muz, lebo asi mas profesionalnu deformaciu - aspon tak som pochopila slovo kucharka 🙂. Ja som robila v sacku, len preto, lebo som nevedela ako to robit. Preto som sa pytaja, ako to robis. Aj ked receptov na nete je kopa, len ja asi len 10% varim a peciem presne podla predpisaneho receptu.
Bravčový vývar, segedínsky guláš, knedla.
@veronicka1901 ahoj, prepáč, akosi som zabudla odpísať 😅 nie ako boršč. my tomu hovoríme červená kapustnica . opražíš cibulku, pridáš nakrájanú kapustu, okoreníš, nasypeš sladkú papriku, rascu a trochu to opražíš. dáš pretlak. ja dávam aj rajčiny z konzervy krájané, mám ich rada, používam ich často. no a potom to už len podleješ vývarom. ja dávam vývar z morčacích, alebo kačacích krkov, je to najlepšie, no a keď robím ten vývar, tak tam vždy hodím aj nejaké malé mäsko z mrazáku, to potom nakrájam a šupnem do polievky. nám to takto velmi chutí, mm sa toho nevie dojesť 😀
@lydia22 torta je nádherná ;)
@raza Tak to urcite skusim zajtra, vyzera super 🙂
vypr.sekana a paprikove zemiaky a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24207 ,tento recept mam odtialto+ este som si urobila cesto na medovniky a zajtra budem piect 🙂
ahojte dnes staročeská hrstkova polievka , špagety s parmezanom a mafinky s bielou čokoladou.
Ahojte, už som tu dlllllho nebola, mali sme pokazený notebook a cez mobil sa mi sem zle chodilo :-/ Ani neviem kde mám začať čo sme všetko popapali 🙂
Dnes sme mali kuracie môso na šťave, šošovicovú polievku s mrkvou a zemiakmi. Pridávam fotku nášho oslávenca, na tortične si pochutil a poriadne ju "zdemoloval" 🙂 tortu som zamozrejme piekla ja 😝
Teraz som dopiekla striekané linecké a som nahnevaná, lebo nieže sa mi len ťažko striakalo, ale mi všetko aj zhorelo 😀 😠 😒 😅 Tak zajtra to skúšam na novo, len iný recept, resp. iný postup. No a ešte mám v chladničke cesto na slané koláčiky, ale to asi až večer spravím.
@sunflower87 mozem poprosit receptik? dakujem pekne na pizzu
zemlovku
@erulka77 ahoj aj chutila neskutočne dobre http://www.recepty.cz/recept/vyborna-kari-omack...

@hasleerka myslím., že únosnosti na koniec ako pečienka. Ale neviem isto