Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@vieruna na spodok pekáča dám dosť hojne kyslú kapustu posolím mierne a trošku medzi prsty pocukrujem / ja dávam hnedý cukor/ na to nakrájam na plátky zemiaky , tie predtým premiešam so soľou, majoránkou a kmínom drveným naukladám na tú kapustu a pritisnem dobre no a na vrch dám kuracie mäso - ja som dala kuracie stehná a tie som predelila napoly pokoreníš si tým čo máš rada, stehná som tiež trošku nasolily , ja som dala majorán, červenú mletú papriku , môžeš si dať aké máš rada korenie , kľudne aj tie zmesy koreniace, ale ja to výrazne obmedzujem a radšej dám čisté koreniny, naukladám si to na tie zemiaky prykrijem a dám do rúry piecť na 200, po pol hodine pridám na 250 , podlievať nemusíš, lebo ono si to pekne pustí samo , inak vlastne môžeš dať smotanu jednu sladkú do toho, vtedy je to ešte fajnovejšie, ale ja v poslednej dobe len tak naprírodno dávam , tak 10- 15 minút možno aj viac odkryjem a dopekám aby sa to pekne pripieklo , je to naozaj veľmi chutné a nenáročné jedlo, ešte sa mi nestalo, že by niekomu nechutilo
kočky už pečiete suchotiny na vianoce?????
inak privítala by som linky s nejakými novotami ohľadom vianočného pečenie , mám chuť na zmenu 🙂
@womankc narobila si mi chute s tým slivkovým koláčikom 😝 ,ja robievam podobný ale mrežovník,
@lululka555 no počúvaj, to začalo úplne mojou nechuťou niečo vôbec vyprodukovať, a teda pôvodne som chcela presne mrežovník urobiť , ale potom sa mi zas nechcelo nechcelo hrabať v receptoch / mám teraz zas štrikovacie manické obdobie heheheh 🙂 /, tak , že urobím len pyté , to sa mi ale vzápätí nechcelo tie jablká robiť, ale teda cesto som urobila také od oka / polohrubá múka, maslo, vajce, práškový cukor a prášok do pečiva , použila som ten bez sulfátov, či čo to tam bolo / a napadlo ma , že mám sedmičku rozvarených sliviek na džem, ešte od svokry v ľadničke.Potom som prišla na to , že sa mi ani nechce vaľkať heheheheh 🙂 🙂 , tak som len väčšiu časť nastrúhala na papier na pečenie , na to som dala ten džem, akurát to stačilo tá sedmička , nebol moc sladký, teda bolo tam asi minimum cukru , ale ja som už nedávala nič len sa mi zdalo, že by to bolo také chudobné , tak som na to nasekala vlašské orechy a na to som nastrúhala to zvyšné cesto, vravím si bude to v podstate ako mrežovník. Lenže tým, že je to len taká odvarená slivka , má to úplne inú chuť ako mrežovník + tie mierne opečené orechy, no nakoniec , to bol fakt tak vynikajúci koláčik a dal sa pekne na drobúčko nakrájať , ja som ho ešte pekne ocukrovala práškovým cukrom. Myslím , že by sa to dalo urobiť zo zavaraných namletých sliviek , zredukovaných na panvici s trochou cukru, trebárs hnedého. Môjmu mužovi to tak zachutilo, že teda aj rovno odsúhlasil môj nápad to pripraviť ako pečivo na vianoce a dnes už nebolo, čo krájať veru
@womankc no a pritom si stvorila super koláčik,určite vyskúšam niečo na tento tvoj spôsob. 😉 vieš to tak rozpísať ,že už pri čítaní mám sliny na jazýku 😀
a pridávam ti aj link,ja chcem tento rok vyskúšať tieto trojhránky http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=96908 , @danielaj ich robieva,videla som ich aj u nej v albume 🙂 alebo minulý rok som robila http://varecha.pravda.sk/recepty/krehke-limetko...
@lululka555 trojhránky sú super , ja som ich už tiež robila, je to veľmi dobrý koláčik , no a tie limetkové kolieska ma už u teba minulý rok oslovili, možno sa bližšie zoznámime heheheheh 🙂
My si dnes dáme zeleninové tyčinky obalené prosciuttom s cícerovou pastou.. 😉 😉
Receptik: http://tipnajedlo.sk/recepty/zeleninove-tycinky...
dnes je len slepačí vývar zo včera, ostalo ešte trošku i zo zemiakovej kaše a fašírok, no budú i bryndzové pirohy 🙂
kočky na koľko stupňov pečiete medovníčky? ja som ich v el rúre ešte nerobila..a na plynovej som tam nemala stupne..len som približne nastavovala...a na akom programe..aj zora aj zdola čo to pečie??
@zklimekova ahoj ja mám napísané v recepte 200 st,ale máme teplovzdušnú a tam dávam menej stupňov,tá je ,,šikovná,,
Ale myslim,že v elektrickej tých 200 st môže byť 😉
@lululka555 ..noo som zle napísala,aj ja mám teplvzdušnú.. 😅 ..ďakujem 🙂
@hatapkagb takže ja mám receptík ešte do mojej maminy : 400g hladká múka, 1 kocka droždia, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 4 polievkové lyžice oleja, 2 1/2 dcl vlažnej vody...plech vymastím tukom, pizzu potriem olejom a potom paradajkový základ...
Tak nám zostal od včera guláš...a k tomu domáci cereálny chlebík 🙂
včera zeleninkovo-hubová polievka s lievankou a kuracia čína s opraženými širokými rezancami so sójovou omáčkou, + cesnakový dresing, dnes dojedáme.
tak upresnujem menu u svokrovcov 😀 😀 😀 rezne normalneaj plnene, vysmazane kuracie nohy, pyre, ryza. polievka brokolicova (asi sme so svorkou na jednej vlnovej), pre muza vyvar s pecen. haluskami. vklepavane rezne a este morcacie plnene syrom, sunkou a broskynou na smotanovej omacke. kompot, zeleninovy salat.
kolac robila svokra nejaky tvarohovo pudingovy, ale zhodli sme sa,ze viac uz ho roibt nebude 😀
@sunflower87 dakujem pekne 😉
My dnes rizoto,zajtra hraskova polievka s haluskami a francuzske zemiaky+cvikla
baby, myslite, ze uz mozem piect na vianoce lineccke alebo ine suche kolaciky? nieje to este skoro? ma to tak taha piect ale sa mi zda, ze to uz bude akoze stare kym pridu vianoce 😅
@lululka555 dnes som robila na obed tvoj recept fasirky, paradajkova omacka a zemiakova kasa, mnaaam 😀 super to je 😉
cafte..tak my zase chory ja uz som na nervy... 😝 😠 ale k vareniu zo vcera dojedame kuraciu polievku,ryzu,uemiaky,vyprazane kura,fasirky a vyprazane sampinony..k tomu kapustovy salatik...dezert kedze mal nas starsi syn narodky v piatok robila som mu obliz prst..inak oslava nas caka cez vikend ak budeme zdravy... 😅
naša večera musli s mliekom
Dnes mame obed od vcera cize zemiakovy privarok na kyslo a pecena fasirka s vajickom
Spagety s rajcinovou omackou, posypane parmezanom a na veceru som si pripomenula detstvo - vyprazane zemiakove pagaciky 🙂

@levandullka teda klobuk dole. mnam mnam 🙂 tak sa mi slinky uz davno nezbehli 😀
@womankc ako robievas tie stehna na kapuste? Ja sa na to odhodlavam uz dost dlho, ale sa mi to zda stale cudne 🤐 Ale ty mas vzdy dobroty, tak to vyskusam 😀