Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte,robievate cicerovu polievku?dnes ju chcem robiť prvy raz,mate nejaky dobrý recept?
@lululka555 máš pravdu, trojhránky musia u nás byť každé Vianoce už pár rokov, sú úžasné
@womankc 🙂
@juranka ahoj, veľa kočiek už má upečených pár druhov suchých koláčikov, ale moja skúsenosť je taká, že ja pečiem tam max. 1- 1,5 týždňa pred Vianocami, radšej nech sú čerstvé 😉
náš obed šampiónová polievka so zemiakmi, druhé dojeme pečené kuracie stehná s pyré 🙂
Ahojte, náš dnešný obed: zeleninová polievka s krupicovými haluškami, vyprážané bravčové rezne a zemiakové pyré.
@jankasz Ahoj, tu je môj recept na oblátky:
1 l mlieka
0,5 kg hl. múky
100 g masla
20 dkg prášk. cukru
2 žĺtky
3 poliev.lyžice mletých orechov
1 škoricový cukor
1 vanilínový cukor
Maslo rozpustíme, pridáme do mlieka, múku a cukor preosejeme, všetko spolu zmiešame a necháme cca 1 odstáť a pečieme. Dobrú chuť! 😉 /ak by si chcela, mám recept aj na výborné slané oblátky/. 🙂
dnes palacinky plnené syrom a šunkou..
@titkovamiriam heheh kukám, že sme mali včera spoločnú nočnú heheheheh , ja som tiež v noci pracovala ako včielka , spať som šla skoro o pol tretej , ale porobila som ,č o som potrebovala
baby toto sme robili tak straaasne davno s mamou a bolo to vyborne http://varecha.pravda.sk/recepty/plneny-chlebik... asi tento tyzden urobim, len zohnat gulaty chlebik....
dnes úhrabkové koláče + asi fazuľka ale ako poznám deti tak sa zjedia saméééé.
Kocky myslite,ze tie salkove suhajdy uz mozem spravit alebo je to skoro?
kedze uz chodim do prace, varim len cez vikend..teraz som doma s malym, je chory, tak si to varenie trosku uzivam 🙂 vcera sme mali zeleninovu polievku, rezniky, zemiakovu kasu a hruskovy kompot a dnes cesnakova polievka s prazenym chlebikom a spenatove halusky so syrovou omackou 😉
dnes rizoto a k tomu cvikla
ja varím najobľúbenejšiu polievku mojej staršej dcéry - "mliekovku" :D bravčové koleno, údené rebrá varím vo vode /bobkový list, cibuľa, nové, čierne korenie, keď povarím pridám 2 veľké acidká - 3,5% tuku, zahustím hladkou múkou rozmiešanou v smotane na šľahanie, chvíľku pred vypnutím pridám pokrájanú pažitku /môže byť aj sušená ako dnes/ 😀 podávam k zemiakom, aj s masom z polievky. Muž má pečené maso zo včera...
ja mam na dnes napacovane heiky tak sa idem pomaly pustit do toho kym mi drobci spinkaju... inak dojedame este z vykendu divoke masko na hryboch a mama dnes ukuchtila kostovu polievocku...🙂
krupova polievka sa vari,bryndzova pomazanka bude a chlebik vo vajicku tiez 🙂
@tanicka696 ja robím tak, že namočený cícer uvarím s mrkvou, petržlenom a zemiakom, keď je všetko mäkké, časť odoberiem a rozmixujem, a pridám naspäť do polievky, je dobre hustá a netreba dávať iné zahusťovadla, ktoré ja moc nemusím..ochutiť, nejaké bylinky a hotovo
a zabudla som ze idem robit dobosove rezy z keksov pre mm dnes ma narodky ale torta bude az v sobotu 😉
ahojte, dnes zemiakovo-pórová polievka, pečené stehná na zemiakoch so zeleninou, a piekla som pláty na marlenku,pre mm k narodkám. Zajtra budem plniť 🙂

@irsina83 fotky wááááu...kel ľúbime, čo všetko si dávala do toho šalátu?