icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zklimekova
3. dec 2013

@irsina83 fotky wááááu...kel ľúbime, čo všetko si dávala do toho šalátu?

tanicka696
3. dec 2013

ahojte,robievate cicerovu polievku?dnes ju chcem robiť prvy raz,mate nejaky dobrý recept?

zklimekova
3. dec 2013

u nás dnes len smotanovo fazuľková polievka, malá už druhý deň v škôlke, ostatok v škole..nemám veľmi komu variť :( ...včera som pre malú piekla do škôlky medovníčky...spravila som z jednej dávky...niečo do škôlky, ostatok sa zjedol bleskovo, len čo deti zistili , že sú...a už boli fuč 😅

danielaj
3. dec 2013

@lululka555 máš pravdu, trojhránky musia u nás byť každé Vianoce už pár rokov, sú úžasné
@womankc 🙂
@juranka ahoj, veľa kočiek už má upečených pár druhov suchých koláčikov, ale moja skúsenosť je taká, že ja pečiem tam max. 1- 1,5 týždňa pred Vianocami, radšej nech sú čerstvé 😉

danielaj
3. dec 2013

@vieruna no vidíš, ako sme sa zhodli, praženicu? to je celkom dobrý nápad, ešte som k špenátu nerobila, ale vyskúšam 😉

irsina83
3. dec 2013

@womankc
@vieruna to thajske neviem kedy pridam, teraz nestiham, recept mam v anglictine v jednej z kucharskych knih... ked si najsem cas tak napisem.

m_ij_ka
3. dec 2013

náš obed šampiónová polievka so zemiakmi, druhé dojeme pečené kuracie stehná s pyré 🙂

beah
3. dec 2013

Ahojte, náš dnešný obed: zeleninová polievka s krupicovými haluškami, vyprážané bravčové rezne a zemiakové pyré.

beah
3. dec 2013

@jankasz Ahoj, tu je môj recept na oblátky:
1 l mlieka
0,5 kg hl. múky
100 g masla
20 dkg prášk. cukru
2 žĺtky
3 poliev.lyžice mletých orechov
1 škoricový cukor
1 vanilínový cukor
Maslo rozpustíme, pridáme do mlieka, múku a cukor preosejeme, všetko spolu zmiešame a necháme cca 1 odstáť a pečieme. Dobrú chuť! 😉 /ak by si chcela, mám recept aj na výborné slané oblátky/. 🙂

womankc
3. dec 2013

@danielaj hej hej aj ja tak zvyknem, okrem perníčkov

womankc
3. dec 2013

@irsina83 OK super , ja by som to pripravila mm cez vianočné sviatky , už ste zdraví ???

maminka2013
3. dec 2013

dnes palacinky plnené syrom a šunkou..

womankc
3. dec 2013

@titkovamiriam heheh kukám, že sme mali včera spoločnú nočnú heheheheh , ja som tiež v noci pracovala ako včielka , spať som šla skoro o pol tretej , ale porobila som ,č o som potrebovala

irsina83
3. dec 2013

@womankc no praveze nie sme a nic poriadne nestiham a momentalne pisanie receptov je u mna asi na poslednom mieste... chcem zacat piect k Vianociam tak uvidime co a ako...

jasminet
3. dec 2013

baby toto sme robili tak straaasne davno s mamou a bolo to vyborne http://varecha.pravda.sk/recepty/plneny-chlebik... asi tento tyzden urobim, len zohnat gulaty chlebik....

daniz
3. dec 2013

dnes úhrabkové koláče + asi fazuľka ale ako poznám deti tak sa zjedia saméééé.

zarabono
3. dec 2013

Kocky myslite,ze tie salkove suhajdy uz mozem spravit alebo je to skoro?

bambulka82
3. dec 2013

kedze uz chodim do prace, varim len cez vikend..teraz som doma s malym, je chory, tak si to varenie trosku uzivam 🙂 vcera sme mali zeleninovu polievku, rezniky, zemiakovu kasu a hruskovy kompot a dnes cesnakova polievka s prazenym chlebikom a spenatove halusky so syrovou omackou 😉

womankc
3. dec 2013

@irsina83 no to je jasné , tak prajem čo najskoršie uzdravenie

veroninna1
3. dec 2013

dnes rizoto a k tomu cvikla

janculienka0401
3. dec 2013

ja varím najobľúbenejšiu polievku mojej staršej dcéry - "mliekovku" :D bravčové koleno, údené rebrá varím vo vode /bobkový list, cibuľa, nové, čierne korenie, keď povarím pridám 2 veľké acidká - 3,5% tuku, zahustím hladkou múkou rozmiešanou v smotane na šľahanie, chvíľku pred vypnutím pridám pokrájanú pažitku /môže byť aj sušená ako dnes/ 😀 podávam k zemiakom, aj s masom z polievky. Muž má pečené maso zo včera...

jankasz
3. dec 2013

@beah dakujem ti...ak ta mozem poprosit o recept aj na tie slane... 😉

zuzuz1
3. dec 2013

ja mam na dnes napacovane heiky tak sa idem pomaly pustit do toho kym mi drobci spinkaju... inak dojedame este z vykendu divoke masko na hryboch a mama dnes ukuchtila kostovu polievocku...🙂

hatapkagb
3. dec 2013

krupova polievka sa vari,bryndzova pomazanka bude a chlebik vo vajicku tiez 🙂

beah
3. dec 2013

@jankasz Na slané oblátky budeš potrebovať:
0,5 l mlieka
0,5 l vody
50 g masla
10 dkg najemno nastrúhaného tvrdého syra
1 vajce
1,5 čaj. lyžičku soli
1 čaj. lyžičku celej rasce
0,5 kg hladk. múky
Postup je rovnaký ako pri sladkých oblátkach.Dúfam, že vám budú chutiť. 🙂

tortelinka
3. dec 2013

@tanicka696 ja robím tak, že namočený cícer uvarím s mrkvou, petržlenom a zemiakom, keď je všetko mäkké, časť odoberiem a rozmixujem, a pridám naspäť do polievky, je dobre hustá a netreba dávať iné zahusťovadla, ktoré ja moc nemusím..ochutiť, nejaké bylinky a hotovo

hatapkagb
3. dec 2013

a zabudla som ze idem robit dobosove rezy z keksov pre mm dnes ma narodky ale torta bude az v sobotu 😉

beah
3. dec 2013

@jasminet Ahoj, ja to robievam aj do tých veľkých žemlí, tak má každý "svoju porciu", ak sa Ti nepodarí zohnať veľký guľatý chlebík.My to máme tiež veľmi radi, dlhšie som to nerobila, ale inšpirovala si ma, určite to spravím.

jankasz
3. dec 2013

@beah este raz dakujem... 😉

lululka555
3. dec 2013

ahojte, dnes zemiakovo-pórová polievka, pečené stehná na zemiakoch so zeleninou, a piekla som pláty na marlenku,pre mm k narodkám. Zajtra budem plniť 🙂