icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

womankc
4. dec 2013

Ahojte bojovnice za kuchynské práva 😀 😀 😀 , ja som včera zhasla ako sviečka, takže som sa zmohla akurát na dokončenie strukovej polievočky a urobila som cvikľový šalát: použila som , kyslú smotanu, biely jogurt, cvikľu nakrájala na kocky/ použila som uvarenú cvikľu, ale aj pečenú v alobale , čo som tu písala, nezjedla sa , tak som ju tam dala a musím povedať, že bola omnoho chutnejšia/ , pridala som soľ, čierne korenie , kúsok čínskej kapusty, jednu bielu cibuľu , trošku jablkového octa a na sucho mierne opečené sézamové semienka . ja som si pre seba odobrala trošku len čisto umiešanú s jogurtom a do ostatného som pridala spomínané ingrediencie, na tanieri som to podávala ostatným ešte s uvareným vajíčkom na polomäkko. Myslela som, že to ani nezjedia, ale teda zostala jedna porcia na dnes pre najrýchlejšieho výhercu
Osobne keby som ho ešte robila, tak by som zamenila cibuľu asi za pórik a pridala by som ešte jablká a trošku zeleru, alebo stonkového zeleru

Dnes mám na pláne spomínané zemiakové placky, lebo včera sa uspokojili šalátikom
a ešte urobím koláč z kysnutého mlieka s džemom a grankom

anos18
4. dec 2013

@tanicka696 Ja robim cicerovu polievku podobne, ako kyslu zemiakovu. Cicer v noci namocim, vodu vylejem. Na olej dam cibulu, potom pridam mletu cervenu papriku, zalejem vodou, pridam cicer a bobkovy list. Ked je cicer polomakky az skoro uvareny, pridam nakrajane zemiaky. Potom zahustim: mlieko+kysla smotana+muka. A ak v polievke povaris aj kusok klobasky, je to fakt vyborne, ale je to uz nezdravsia varianta 🙂 Solim az ku koncu, pridam aj trosku cukru, asi 1/2 ČL a a ked ochladne, tak ocot.

irsina83
4. dec 2013

Ahojte, pridavam par foto mojho vcerajsieho varenia. ranajky ham and eggs s cili tofu a mladym spenatom, obed marocka tekvicova plievka s bielou fazulou a opecene prsia obalene v polente s kayenskym korenim a roztlacenymi sladkymi zemiakmi a kukuricovym salatom a este som stihla upiect spaldove medovniky a cokoladovo-orechove pusinky k Vianociam 🙂

womankc
4. dec 2013

@irsina83 krásne menu, chcem sa spýtať, či máš praktické skúsenosti s použitím iných smotán do varenia ako tej klasickej, mám na mysli ryžové, sójové, ovsenné ????

irsina83
4. dec 2013

@womankc ano, pouzivam ich pre deti do perkeltu, do pyre ci polievok 😉

womankc
4. dec 2013

@irsina83 a chuťovo je to moc rozdielne, alebo také bežné ? aké si už mala? ja chcem prejsť na tieto produkty, teda postupne už prechádzam, len teda toto som ešte neskúšala

m_ij_ka
4. dec 2013

naše raňajky tvarohový koláč s hrozienkami, kakao

lululka555
4. dec 2013

@attena u mňa v albume je napísaný pod fotkou,pozri 🙂

ivanajelinek
4. dec 2013

@irsina83 Boze kde ty na tie skvele napady chodis? Neskutocne krasne;)))))))

ivanajelinek
4. dec 2013

@irsina83 Tie prsia si obalila len v polente a vysmazila? Tie tvoje recepty su neskutocne 😝 😝 😝

maminka2013
4. dec 2013

pečienka s ryžou 🙂

drobik1
4. dec 2013

ahojte tak nas navstivila crevna viroza..tak dietujeme..ale dnes uz mame spenat s volskym okom,zemiakmi a chlebikom... 🙂 zajtra klasicke sisky s lekvarom a hraskovu polievku 🙂

katkas1
4. dec 2013

dnes mlete syrove rezne a grilovane zemiaky a domaca tatarska, zajtra zemiakove placky s maskom a piatok dalsia zabijack 😅

lululka555
4. dec 2013

Ahojky,u nás dnes polievka zo včera zemiakovo-pórová a vyvarím šúlance a perky,čo mám zamrazené zo zemiakového cesta ,budú makové poliaté maslom 😉

imanuel
4. dec 2013

Oddychujeme od mäskových jedál a plníme priania chorej dcérky, takže, u nás vajíčková polievočka, plnené palacinky s čokoládovým pudingom a špagety s omáčkou. Obyčajné, pre moju dcéru Mňam! 😀

hatapkagb
4. dec 2013

tak ja idem robit cuketove placky,a od vcera ostala este krupova polievka

hatapkagb
4. dec 2013

@imanuel Moja dcerka miluje spagety maso nechce papat ale nutit nebudem,aku omacku si to urobila?tu klobasku by som jej zobrala z taniera,ak ta mozem poprosit dakujem

hatapkagb
4. dec 2013

@trudka4 supeeer krasne rohliky,ja zijem mimo sk a tak mi chybaju rohliky urcite urobim hned si to zapisem 😉

juranka
4. dec 2013

ja som dnes doma uplne sama, takze si urobim len makove slize 😀

m_ij_ka
4. dec 2013

náš obed šampiňónová polievka, bryndzové halušky so slaninou

jachin
4. dec 2013

Šošovicová polievka, kuracie soté, ryža a hranolky ( obed na dva dni..)

jachin
4. dec 2013

Inak robila niektorá z vás marokánky? recept mám, len či je to chuťovo dobré..

imanuel
4. dec 2013

@hatapkagb Ahoj, u nás len hydinové párky, tie zjedia aj deti, neštípu. 🙂 Takže, opražím dostatok masielka s cibuľkou, pridám nakrájané hydinové párky, dám trošku červenej sladkej papriky a troška viac pizza korenia, osmažím spolu. Pridám morca dellu, od Hamé a privediem do varu. Dochutím podľa potreby sladkým kečupom a pokrájam na drobné kocôčky karička syrčeky, tie trojuholníčky, pridám, nechám ich v omáčke rozpustiť. Zmiešam so špagetami. Ja si zvyknem ešte pridať na tanier kečup a nastrúhaný tvrdý syr. : 😉 Uznávam, nie je to najracio, pozrúc na fotky predchádzajúcej mamičky, priania sú však priania.... 🙂 🙂 🙂

hatapkagb
4. dec 2013

@imanuel dakujem pekne,len ta morcadela mi robi problem,ak pojdem do slov obchodu kupim,ale teraz si neviem spomenut,ja som tu omacku milovala,ale neviem aka znacka to bola,ale je divna zaruka bola este asi vyse roka a skazena omacka,potom stiplava,no nechutia tak ako sa pamatam.ale asi Hame to nebolo asi ta druha znacka.Nevadi kupim a urobim uz si pisem do zosita trosku zmena.

zklimekova
4. dec 2013

včera som písala, že som sama doma nemám veľmi komu variť, ...no rýchlo sa to zmenilo, škôlku sme po dvoch dňoch vymenili za domáce liečenie,malá v noci dostala teploty 😒 ..tak dnes pečené kuracie stehná, zemiaková kaša al. len varené zemiaky a príloha baby mrkvička, polievka je ešte od včera smotanová so zelenou fazuľkou

venija
4. dec 2013

maminky, poradte nieco na rychlo z bravcovej panenky, aby to mohla aj moja 18m. Dakujem 🙂

madono
4. dec 2013

Ahojte, dnes mal u nás obed v réžii ocino, a teda poriadne sa "hecol" a celé doobedie pracoval na bryndzových pirohoch, sú výborné a bonus je poriadok v kuchyni.

irsina83
4. dec 2013

@ivanajelinek zmiesala som polentu s kayenskym korenim a prsia som prudko opiekla na troche olivoveho oleja, cca 2 min z kazdej strany aby boli stavnate. Ja uz davno nevysmazam, vsetko sa snazim robit bez vysmazania, zahuscovania a tak.... aj ked rezne sem tam musia byt 😀

daniz
4. dec 2013

tak ako som včera písala, osúšky sa zjedli a na dnes je fazuľovica 😀 😀 😀 + zem.kaša

dennkaa
4. dec 2013

My sme dnes mali len tak narychlo zemiakovu omeletu 🙂