Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@happy8051 je uplne jednoduchy...pangasa som si najskor okorenila bylinkovym maslom,torska ovegetovala..dala narychlo opiect.. potom poukladala na pekac a cele som to zaliala omackou -1smotana na varenie v nej rozmiesane bambino a nastuhana niva....je to fakt perfektne....a vsetko som to uz take zaliate este raz obysypala nivou a dala piect...fakt super.
Peknu nedelu prajem kucharečky 😉 tak my už mame konečne doma tatu 😵 po 10 dnoch z liečenia . Naše dnešne meníčko hovädzia polievka,fašírky,paradajkova omačka s gulkami,zeniakova kaša a aj knedlik ,škoricove hniezda a trocha som improvizovala a skusila som aj kokosove hniezda svokra skonštatovala že vinikajúce 😎 😀 a pred nedavnom som tu videla príspevok že pražene mandle tak to som riadne davno nerobila ale dnes som spravila 😀 😝
rezne, majonezovy salt, zeleninovy salat, pudingose, rozteky z listkoveho cesta plnenee sunkou, salamou a syrom, a dva dipy.
kuraci vyvar s domacimi slizikmi, obalovane pecene kura, salat z cinskej kapusty a kukurice
dnes som nevarila,dojedali sme 🙂 😉 ale idem upiecť hrebene s jablkovo-škoricovou naplnou 🙂
černohorský rezeň s hranolkami
Vývar a bylinkové tofu s olivovou omáčkou + šalát (mrkva, čínska kapusta).
A poobede domáca zmrzlina (no a čo, že je zima 😀 )
jeeeeeeje monkula,,,,po,,akom,case,,ta zas vidim,,,,,mojaaaaaaaaaaaaa normalne mi robite xutky,,,babule,,ja,som varila,,,gazdovsky,,salatik,,,a,pecene kura,,,,a polievka,,z,hlavkovej kapusticky,,s,klobaskou,,a,smotankou,,,mnam,,mnam,,,,
Ahojte, my sme mali dnes brokolicovu kremovu polievku s oprazenym chlebikom, niekto ju tu minule spominal, tak mi narobil chutky a bola mnam mna 😉 , bravove sote s hribikami a s hraskom s ryzou a cokoladove cookies...tie su rozpravkovo dobre...len sa tak za nimi zaprasilo 😉
@monkula tak vidím, že ja som tým šalátom bola nadšená trošku viac 😀
@traktor šľahačková smotana, 2vajíčka, 1 vanilkový cukor, práškový cukor
Oddelím bielky od žĺtkov, z bielkov vyšľahám sneh, do žĺtok pridám vanilkový cukor a vymiešam do peny. Vyšľahám si aj smotanu.
Všetky tri časti zmiešam dokopy.
Potom pridám čo chcem (čokoládu, ovocie, karamel, orišeky, ...).
Strčím do chladničky, tak cca. po pol hodine premiešam, a nechám na 5-6 hodín v chladničke 😉
masko a placky 🙂 🙂 🙂 mnaaaaaam
no my sme si dnes urobili bravcovu krkovicku na zemiacikoch... taka klasicka rychlovecka... 🙂
baby nemate niektora typ na take vynimocne jedlo - najlepsie z bravcovinky... mam o tyzden oslavu narodiek a pozvala som si kamosov... kuracinku soravim ale nie vsetci ju lubia... a tak sme nauceni ze vzdy si nieco nove navarime... takze nie snicle co si moze kazdy doma urobit.,,, 🙂 minuly rok som robila mesko s broskynou a syrom zapoecene.. tento rok by to chcelo nieco nove... nejake napady? prosim prosim prosimmmm..... 😅
dnes sme mali tvarohovo jablckovu zemlovku, a zemiakovu kasu s dusenym maskom 😉
a hovadzi vyvar ... som varila vcera az mam dnes pokoj 😀 kedze sme dvaja a cely den sme boli fuc sa mi neoplati furt cosi vyvyrat kazdy den
@zuzuz1 ahoj 🙂 jasnacka, velmi sa mi to dnes vydario, takze sa rada podelim.
potrebujes:
bravcove kare (Cca 500 g falát) vcelku najlepsie take cistejsie, nie mastne masko
susene slivky 200g balenie
sol, korenie, olov. olej
cervene vino 3 dcl
sladka smotana (33%) 1 kus teda 250 ml
je to velmi jednoduchy postup: bravcove kare si prespikuj slivkami (mne sa podarilo urobit asi 8 dierok v celom masku (rob ich z profilu, nie z vrchu alebo z bokov), co najdlhsie prejst cez cele masko, napln susenymi slivkami tak, ze najskor dierku, teda tunel zvacsis prstom, lebo inak by sa tam slivka nesmestila. slivky su makkucke takze by si ich nemusela krajat ale pchat cele az kym neminies balenie. takto naspikovane masko v celku osol a okoren ciernym korenim a sprudka opraz na rozpalenom oleji v hlbokej panvici, resp. hrnci). ked je z kazdej strany oprazene, podlej vinom, prikry a na najslabsom plameni dus cca 45 minut - 1 hodinu. mne stacilo 45 minut. po uplynuti casu odokry, prilej smotanu a nechaj uz len prevriet. hotovo! netreba dochucovat, lebo stavicka uz ma dobru maskovu sladko slanu vinovu chut a smotana to zjemni. nechaj vychladnut aby sa masko dalo krajat, nakrajaj na platky tensie alebo hrubsie ako mas rada a podavaj so zem. kasou alebo ryzou, alebo co chuti najviac, ale najlepsia na tom je ta stava 🙂 daj vediet ako si dopadla. je to vynikajucu rychly recept netreba pri tom stat, je to originalne, zoznes uspech 😀 ako ja dnes 😎
@ankalv1 ja sa tiez rada podelim...lebo nam to vsekym velm chutilo....robila som to svokrovcom a zozala som velku pochvalu 😉
Kuracie sote:
Potrebujes:
500-600g kuracich prs
sol, biele korenie, 1 vajce, 1lyzica maizeny, kari korenie, olivovy olej, 1 cibulu, platky mandli, 1 velke jablko, 2 velke mrkvy, 1 konzerva sampionov, 1 alebo 2 slahackove smotany.
postup.
kuracie prsia si nakrajas na rezance, nasolis, pridas biele korenie, vajce, kari, olej, maizenu a nechas odstat na niekolko hodin do chladnicky.
Na oleji si orestujes cibulku, pridas mandle, trosku ich oprazis, potom pridas maso a vopred uvarenu mrkvu, ktoru si spolu s jablkom nakrajas na kocky. potom pridas sampiony a nakoniec slahacku, podavas s ryzou alebo zemiakmi...
tie jablka a mrkva tam dodava taku salamunsku chut 😉 je to fakt vynikajuce, chutilo to dokonca aj mojej fajnovej dcere a to je uz co povedat 😀
Dnes hovadzia polievka a druhe kuracie prsia s ryzou, naklepane, nasolene, klasika ale obalene sposobom, namocit do bieleho jogurtu, a potom struhanku zmiesat s nastruhanym syrom a obalit v tom dat upiect, bolo to super a ten jogurt z toho urobil super vlacne maso
ahojte dnes fašírky a zemiačky 🙂
Dievčata vyberate z cukiet jadierka? myslim cele to "vnutro" mám take maličke cukiny a neviem či sa to može jesť, tie jadierka su take mini.

Mi dnes mame na obed majonezovy salat a rezne ine nevarim ani nam nechuty sme vsetci chory 🙄