icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

njonja
10. dec 2013

Dnes - zapeceny karfiol so smotanou, syrom so zemiacikmi a paradajkovym salatom. Chcela som dat malemu zeleninovy den a vecer si na vianocnych trhoch rozkazal klobasu a zemlu 😀 😀 😀
Tolko k mojej snahe o zdravu stravu🙂

nika80
10. dec 2013

@titkovamiriam prosím tá, do tých karamelovych keksikov môže ísť aj Hera namiesto masla? Dakujem

miruska73
10. dec 2013

ahojte babulky ja somdnes nevarila este sme mali zel.polievku a rezne s kasou a mm urobil drzkovu polievku a ja s mojou mamkou sme piekli vianocne pecivko vanilkove rozky ,kakaove oriesky, linecke kvietky ,skoricove kolaciky a zajtra dorobime plnene medovniky a este nieco kokosove a asi dost tento rok by som chcela napiec ovela menej lebo jedenast a niekedy aj viac druhov je naozaj pre nas uz vela 😠 😠 tak asi sem ani nejdem chodit aby som nevidela co vy sikovnice sem pridavate 😀 😀 😀 😀 😀

zuzub
10. dec 2013

ahojte, nejak vás nestíham čítať lebo som sama s deckami momentálne, ale varím skoro každý deň 😀
kočky, ktorá máte nejaký dobrý recept na také tie čínske rezance s kuracím mäskom , mám na ne strašnú chuť 😎

titkovamiriam
10. dec 2013

@nika80 jasne že môže- hera aj iné,len ja používam všade maslo 🙂

siska53
10. dec 2013

@hyta dakujem,no skusim ich nabuduce dat niekde inde,mala,som,tu krabicu na,linke,asi to nebolo stastne riesenie.

titkovamiriam
10. dec 2013

@njonja fuha karfiol dobrý nápad na zajtra a budem robiť cesnakovu polievku-dnes ju mali v škole a jedalen tak vonala,že polovica mamičiek čo sme čakali na deti sme mali jasno čo budeme variť 🙂

siska53
10. dec 2013

A napriek chorobe som upiekla chlieb-jacmenno-spaldovy,len,trosku psenicnej muky.len mi cez mobil zrazu nejde pridat foto.

irsina83
10. dec 2013

@ivanajelinek Ked miesic tak Kitchen Aid 😉

eva7780
11. dec 2013

@titkovamiriam dakujem za recept 🙂

p3tra11
11. dec 2013

Baby, prosim poradite mi?? Ako sa robia tie masove gulky s paradajkovovu omackou a knedlikom?? Knedlu kupim, to nevladzem teraz robit, ale to masko by som si strasne dala... vcera si mm nakazal a mne az slinky potiekli...

luba28
11. dec 2013

@p3tra11 ahoj,ja to robim tak,ze mlete mäso dam do misy+1 vajicko+2sacky surovej ryze+dochutim,vsetko vymiesam,....medzitym si urobim zaprasku,do nej paradajkovy pretlak a dolejem vodu+bujon,.....ked sa mi to trosku zohreje,tak potom robis gulky ake velke chces a davas do tej vody,aby boli zakryte a necham tak 40-45 min.varit,..a i uz hotove,....este do tej omacky davam trosku cukru,lebo deti maju tak radi,...nam chuti

m_ij_ka
11. dec 2013

naše raňajky musli s mliekom

andula30
11. dec 2013

@danielaj recept na oriesky a tie rozne plnky mozem poprosit?

zuzkat1
11. dec 2013

@p3tra11 omacka-klasika,zaprazka s mletou paprikou,par.pretlak,cukor,sol.
Gulky-2diely mleteho masa a 1diel uvarenej ryze. Sol,1 vajce,cesnak,mleta paprika trocha korenia. Urobis omacku ked vrie das tam tie gulky.varis podla velkosti guliek. Ja robim vacsie takze varim hodinu a pol.

vieruna
11. dec 2013

@p3tra11 ja tak ako ti baby pisali, ale nedavam do guliek cesnak, ale majoranku 🙂

lululka555
11. dec 2013

ahojky, dnes polievka zo včera zemiaková sladkokyslá a rizoto s morčacím mäsom,zeleninou a syrom. 😉

vivusika
11. dec 2013

u nás dnes fazuľová polievka s údeným rebrom a domácou klobáskou, slivkové gule zo zemiakového cesta s grankom 🙂

zuzzuli
11. dec 2013

Sosovicova polievka, losos na masle a varene zemiacky s vnatkou 🙂

jajka78
11. dec 2013

boze, zeny, posite mi nieco, ja vobec nestiham pri babatku, 🙂 ale hlavne neviem co rychle uvarit druhe, polievku viem ale to druhe jedlo

bambulka82
11. dec 2013

ahojte, tak my dnes sosovicova polievka a zemiakovy privarok 🙂

beah
11. dec 2013

@jajka78 Ahoj, pre mňa, keď mám málo času je celkom šikovné urobiť perkelt s cestovinou alebo daj piecť kura, pri tom nemusíš toľko stáť. Niekedy padne vhod aj objednať si pizzu - to už keď fakt nestíham... 😅

beah
11. dec 2013

Ahojte u nás dnes rascová polievka s vajíčkom a zapekané kuracie prsia so šunkou a syrom, zaliate smotanou, k tomu ryža a ringlotový kompót.

zuzkat1
11. dec 2013

Dnes kelovy privarok s grilovanym parkom. Dufam ze ostane aj na zajtra🙂

silvinuska6
11. dec 2013

kuraciu pečen s ryžou hranolkami a brokolicová polievka 😀

babush
11. dec 2013

kelova polievka a granadir s cviklou...nic prevratne, take akurat na stredu 😉

maminka2013
11. dec 2013

vyprážané sójové kocky s ryžou a marhuľovým kompótom 🙂

anikahs
11. dec 2013

@irsina83 ja chcem kupovat akurat na vianoce Heavy Duty 1,3 konskej sily, vraj je velmi vykonny, mate niekto s tym skusenost? v tom obchode www.bbq.sk som sa pytala, maju na sklade tak asi kupim tam vyzera to dobre 🙂 a z doplnkov ktore odporucate dokupit?

moonlighting
11. dec 2013

@jajka78 Ja zasa skôr uvarím druhé jedlo, polievky mám rada (aj sa mi zídu pri kojení), ale s tými už sa nestíham rýpať. Tiež mám malé bábätko a veľmi pri ňom nestihnem lebo mi veľmi máličko spinká aj to ho musím dlllho uspávať aby si vôbec oddýchol. Ale k veci.
Včera som spravila super papanicu a veľmi ľahkú.
Potrebuješ mleté mäso, šunku (kľudne aj nemusí byť), šlahačkovú smotanu a eidam. Mleté maso si ochutíš ako chceš (ja som dala iba sol, čierne korenie a mlieko aby bolo šťavňatejšie). Vytvaruješ si rukovu šúlky, zabalíš ich do šunky, naukladáš vedľa seba na pekáč či do misy, nastrúhaš na ne syr a zaleješ šlahačkovou smotanou, do ktorej zamiešaš trocha kečupu (ja som len strekla). Pečieš na 200C 30-40min.
Ja som si mäso naložila (ochutila) večer aby sa mi v noci odležalo a doobeda som si pomaly naskladala do pekáča a pred obedom (aby sme mali čerstvé) som šupla do rury.
Tento recept sa dá spraviť nielen s mletým maskom ale aj s maskom na plátky (kuracie, morčacie, karé).