icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

davita
12. dec 2013

🙂 u nasas spenatove rizoto alebo losos na grile so spenatom 🙂

maculik
12. dec 2013

Ahojte 🙂
my dnes mame kuraci paprikas s cestovinou, polievku nevarim, deti mi vcera ofrflali, ze preco MUSIA kazdy den polievku 😅 , tak dnes mat nebudu.
A na veceru ideme k susedom, robia gulas, tak som zvedava, cim sa nemecky bude lisit od nasho slovenskeho 🙂

A kočky, chcem sa spytat, viete nejaky dobry recept s tofu? Takym tym obycajnym, neudenym. Uz dlho sa odhodlavam, vcera som ho konecne kupila, tak by som nieco chutne chcela spravit.

tretulka
12. dec 2013

@hatapkagb vycitala som ju v jednej knihe Recepty zo zivota, na masle/oleji oprazim cesnak pretlaceny, aj 6-7 strucikov, poprasim mukou, zalejem 1,5l vody a pridam na kocky pokrajane zemiaky - cca 6-7ks, podla velkosti, radsej viac. Ked su zemiaky makke, odstavim z ohna, pridam vegetu, rascu, sol, petrzlenovu vnat a ponormym mixerom pomixujem a mozeme papat 🙂, robim k nej opecene rozky alebo chlebik, podla toho co mam doma. Nam velmi chuti, vyskusaj. 😉

smejkoh
12. dec 2013

@maculik Ahoj, ja robim toto s ryzou: http://varecha.pravda.sk/recepty/korenene-tofu-... Len tam davam klasicke biele tofu, nedavam sojovu omacku, ani kari a je to mnam.

pragmaticka
12. dec 2013

tak ja dnes pohankovy privarok na indicky sposob (pohanka, cervena sosovica, cibulka, paprika, mrkva, hrasok, petrzlen,curry, kurkuma) - bolo to fakt velmi chutne!

tortelinka
12. dec 2013

my dnes polievka z červenej šošovice a kapustové strapačky

hatapkagb
12. dec 2013

@tretulka dakujem skusim 😉

zklimekova
12. dec 2013

polievka fazuľová od včera a šišky s marhuľovým džemom, alebo plnené nutelou 😉

bubo1104
12. dec 2013

dnes som navarila karfiólovú polievku , sekanú + zemiakovú kašu + domáci kompót ( jablkový ) . Na večer budem robiť bryndzové pagáče .

irsina83
12. dec 2013

@pragmaticka vyzera to vyborne 😉

zklimekova
12. dec 2013

..a ide sa piecť nugátové rožteky ... podľa tohto receptu https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6982663... ,ešte som nerobila, tak snáď sa podaria 🙂

lululka555
12. dec 2013

@zklimekova vyzerajú supersky,potom odfot a napis ako chutia, inak Irenka tam má dobre recepty,takže určite budú dobré 😉

irsina83
12. dec 2013

@levandullka tak toto je moja verzia tych tvojich hviezdiciek, dala som do cesta hnedy cukor, ze co to spravi a stiedku z vanilkoveho struku a vanilkovy extrakt. Su vyborne, sice to bola prplacka, lebo som ich chcela malicke ale tesim sa z nich 🙂

zklimekova
12. dec 2013

@lululka555 jasne, napíšem....ale aj ja si tiež myslím, že budú super, už som pár vecí od nej skúšala 🙂

irsina83
12. dec 2013

maly kusocek kobasky velku paradu nenarobi, ale leco s klobaskou uz ano 😀 spravila som na olovrant, mnam 🙂

levandullka
12. dec 2013

@irsina83 Mas ich krasne 🙂. Ja prave robim cesto a rozmyslam ci neskusim spaldovu muku, ale neviem, neviem… Nemam velmi odvahu, lebo ako pises, je to piplacka a robim z dvoch davok, tak sa mi nechce potom robit dalsie 😅

levandullka
12. dec 2013

@pragmaticka Vyzera to super, uz dlhsie sa na nieco tohto typu chystam 🙂

reni1512
12. dec 2013

BABY prosííííím ak má niektorá z vás osvedčený recept na perníkovú chalúpku šup sem s ním 🙂 Formičky mi prídu, len chcem niečo čo je naozaj overené a ako to mám spájať.. idem to robiť prvý krát. ĎAKUJEEEEEEEM

reni1512
12. dec 2013

@maculik aoj 🙂 ja robim tri druhy tofu, klasika na cibulke, davam korenie, sol, vegetu, cesnak, kopec sampionov cerstvych pokrajanych, kečup, lyzicu horcice a potom trosku stavu zahustim 🙂 s ryzou... nie je to sice nic specialne, ale faaajne 🙂

irsina83
12. dec 2013

@levandullka ja som robila zo spaldovej, neboj sa jej 😉

levandullka
12. dec 2013

@irsina83 Prave som zistila, ze som ju zabudla kupit, takze bojim, nebojim, musim robit z bielej 😀

jarhal
12. dec 2013

juuuj dievcata som rada ze je tu takato tema ale hlavne ste tu VY..a ze davate aj foto niekedy som bezradna ani casu na rozmyslanie nemam 😀 😀 😀 😀
tak sa spolieham na Vas hned pribehnem na MK a kuk tema a uz som spokojna
lebo vzdy si najdem nejaky napad na obed polievku alebo jedlo alebo kolacik...mnama hned sondujem ci aj suroviny doma mam a hned variiiim..DAKUJEM 🙂

brumcaky
12. dec 2013

bravcove masko na cervenej paprike s olupanymi paradajkami + hranolky + ryza. Fazulova polievka s klobaskou a mrkvou.

tinus8
12. dec 2013

ja som urobila cigansku pecienku z kuracieho maska a k tomu zemiacky 🙂

jasminet
12. dec 2013

baby, cesnakovu kremovu polievku robievate aku? cesnak v celku osmazit a potom varit, alebo roztlaceny? kolko strukov/hlav? 😀

sona_v
12. dec 2013

Zeleninova polievka so zelenym hraskom a s ryzou, v remoske pecene kuracie stehno s americkymi zemiakmi, paradajkovo-porovy salat 😝 🙂

m_ij_ka
12. dec 2013

naša večera baby jedia domácu tresku od dedka s chlebom, ja dnes zhreším cibuľa, horčica, slanina, chlieb 😀

sona_v
12. dec 2013

Zienky, idem prvykrat robit medovnicky a uz skor som tu videla recept, na tie, co su hned makke, len uz neviem na ktorej strane, nemate ho niektora ulozeny?Dakujem 🙂

iinuska
12. dec 2013

francuzske zemiaky, zavarana cvikla

zklimekova
12. dec 2013

Dnešné nugátové rožteky, sú dobré, krehké, chuť záleží od použitého nugátu, (nutely), robila som na skúšku jednu dávku, deti odsúhlasili, aj babke chutili, tak zajtra ešte jedna dávka, aby bolo čo na rozdelenie, lebo robím pre nás , aj pre moju mamu..a tá to berie ešte aj pre svoju mamu 😉