icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
13. dec 2013

@danielaj ahoj chcem sa ťa spýtať,ešte na tie orechovo- medové trojhránky,ten recept je na klasicky veľký plech? Alebo je lepšie robiť v menšom, Ďakujem 😉

mami.sk
13. dec 2013

varenie dnes na manželovi - varí gulášovú polievku a špagety s omáčkou bolognese 😉
ja som na želanie Terezky včera upiekla punčový zákusok , dnes som ho dokončila 😉

sona_v
13. dec 2013

Žienky, odporúčam túto knižočku 🙂 Mňamkové koláčiky 😝 😉

irsina83
13. dec 2013

ahojte, my sme mali cesnakovu polievku, kuracie rezne so zemiakovou kasou s partmezanom a tymianom. A dnes som piekla kakaove rohlicky, svajciarsky medovnik - je vazne uzasny a spaldove syrove slimaky - tie manzelovi nechutili, ale pre deti dobrucke a vcera vanilkove minipecivko.

luciok
13. dec 2013

Ahojte, dnes som po strašne dlhej dobe jedla makové rezance. No a začala som vianočné (ne)pečenie grilážom z dvoch dávok a figovými guľkami

ultragirl
13. dec 2013

@lucikatn dakujem,vyskusam.

ivanajelinek
13. dec 2013

@irsina83 Nedas recept na ten svajciarsky medovnik a na tie kakaove rohlicky? ja uz som piekla vsetky tvoje recepty(medovniky, kakaove pusinky, linecke a aj vanilkove rozky). Vsetko vynikajuce, len skoda ze uz skoro zjedene. Dakujem 😎 😎 😎

irsina83
13. dec 2013

@ivanajelinek si zlataaaaa, dakujeeemmm 😵

irsina83
13. dec 2013

@ivanajelinek
Svajciarsky medovnik
150gr medu
100gr hnedeho cukru
60gr masla
200gr hladkej muky
1,5 CL kypriaceho prasku
na spic noza - mleta skorica, mlete klinceky, mlety zazvor a mlety kardamon
75gr nasekanych vlasskych orechov
75gr suseneho ovocia - zmesi - nakrajaneho na male kocky - ja som mala slivky, marhule a brusnice
3PL ceresnovice
4PL pomarancovej stavy
75gr praskoveho cukru

Do kastrola dame med, cukor a maslo. Pomaly zahrievame az kym sa cukor uplne nerozpusti. Odstavime z plamena a masu nechame mierne vychladnut.

Do misy preosejeme muky s kypriacim praskom, pridame orechy, susene ovocie, zmes korenia, medovu masu, 2 lyzice ceresnovice a 2 lyzice pomarancovej stavy. Rucnym mixerom vypracujeme cesto. Ruru predhrejeme na 180. Cesto rotrieme na plech vystlany papierom na pecenie. Ak je cesto prilis tuhe a zle sa rozotiera tak si pomozeme opacnou stranou lyzice namocenej v horucej vode. Pecieme 15-18 min.
Medzitym v miske rozmiesame praskovy cukor, zvysnu ceresnovicu a pomarancovu stavu. - mixovat cca 30 min. Tymto sirupom potrieme prave upeceny medovnik a nechame ho uplne vychladnut. potom nakrajame na obdlzniky a ja som si prekrojila obdlzniky na trojuholniky emoticon

irsina83
13. dec 2013

@ivanajelinek Ingrediencie kakaove rohlicky

160 g hladkej múky, 60 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 120 g masla, 1 lyžica rumu

na obalenie: práškový a vanilkový cukor

Postup

Na dosku preosejeme múku, kakao a cukor. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, rum a spracujeme hladké cesto. Necháme odpočinúť v chladničke do druhého dňa.

Cesto rozdelíme na menšie časti, vyvaľkáme valčeky a rozkrájame ich na malé časti. Z každého kúsku vytvarujeme rohlíček, ktorý preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 8-9 minút. Po vytiahnutí z rúry necháme chvíľu vychladnúť a potom rohlíčky obaľujeme v zmesy práškového a vanilkového cukru.

ivanajelinek
13. dec 2013

@irsina83 Mozem pouzit aj spaldovu muku?

ivanajelinek
13. dec 2013

@ivanajelinek Inak na nedelu som pozvala znamym k nam na obed, chcem urobit lososa a nejake zemiaky ako prilohu, mozno salat alebo nejaku grilovanu zeleninu. Idem sa inspirovat k tebe do albumu. Pocuj, nechces vydat knihu? Hned by som si ju kupila 😵

irsina83
13. dec 2013

@ivanajelinek jasne, ako inak 😉 aj ja som dala 🙂

raza
13. dec 2013

babule prosím vás, pečiete aj niečo slané suché na Vianoce? ja ani za svet neviem čo by som chcela, ale niečo iste 😅

misena741
13. dec 2013

@adulikka ahoj das mi recept na pizza stanglicky?DIK

kikatko
13. dec 2013

baby, ja sem nemožem chodit - vypekáte ako o život a ešte to chlap uvidi a bude chciet tiež 😀

mj30
14. dec 2013

@mami.sk ten puncovy kolacik vyzera uzasne mozem poprosit receptik dakujem🙂

danielaj
14. dec 2013

ahojte,, včera som varila kapustnicu s údenými rebrami a hubami, piekla som buchty sso slivkovým lekvárom, višňovým džemom aj nutelové a upiekla som kokosové strapáče a škoricové trojhránky - oboje budem plniť budúci týždeň

danielaj
14. dec 2013

@lululka555 ja robievam v normálnom plechu 😉
@raza ja slané na Vianoce nepečiem, iba na Silvestra, ale pozri ku mne do albumu, mám tam viac receptov na výborné slané pečivo 🙂

zuziq
14. dec 2013

Tak napiekla som spaldove pernicky podla receptu od @irsina83 a uz nie je ani jeden! 😀 su vyborne aj ked dam asi v dalsej varke trosku menej cukru. Ale boli take mnamkove ze polovicu sme s priatelom zjedli vcera vecer pri telke 🤐 mnam

lucikatn
14. dec 2013

údená fazuľová polievka s domácim chlebíkom a rozmýšľam že už urobím guľky na Vianoce - myslíte že je to ešte skoro?

slimstar
14. dec 2013

Dnes bude fazulova polievocka na ktorej som vyrastla a rezanky 😉
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/532-zaho...

zuzub
14. dec 2013

dnes dojedačky zo včera som sama len s malou lebo mm je na vianočnom čurbese z roboty a Miško je u babky, tak mám veget 😀 a robila som dnes grilážku už mi tuhne na balkone tak som zvedavá.
a poobede si idem vyzdvihnúť vianočný darček 🙂 vid foto.už sa teším na spoluprácu pri varení, pečení.

zuzub
14. dec 2013

a máte nejaké tipy na jedlá z kurčaťa???

gianni
14. dec 2013

zatiaľ napečené len medovníky....

lienka2
14. dec 2013

@danielaj pozerala som tvoj album a minule vianoce tam mas plnene citronove rohlicky s citronovou polevou .. ak budes mat cas nedas prosim ta recept? lebo v albume som ho nenasla..

lienka2
14. dec 2013

dnes sme mali zemiakovu polievku, fasirku varene zemiaky a jablkovy kompot, zajtra hraskova polievka s krupicovymi haluskami a ryzovy nakyp

hyta
14. dec 2013

Ahojte, kucháročky. U nás dnes bola krémová cuketová polievka s krutónami a bravčové opačné rezne, zemiaky, šalát.

sharmana
14. dec 2013

Jaaj aké krásne zákusky tu pečiete dievčatá. Mnam.
Dnes: kuracia polievka, kura pečené so zemiakmi a kyslou kapustou

ifkael
14. dec 2013

Kocky, nemate prosim recept osvedceny na medove rezy?