Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
hráskova polievka,rozlietane spanielske vtacky a robila som domace salko ,nema chybu je vyborne,robila som ho prvy krat podla tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-salko/4... 🙂 urobila som 2 davky a s toho kokosove gulky ,ale chcelo to vela ovladania nechodit do misky 😀
Ahojte gazdinky, dnes som si k vám prišla po radu, tak dúfam, že mi poradíte 🙂 1. Chystám sa urobiť ako vianočný darček jablkovo-pomarančový džem, nikde však v obchode neviem zohnať želírovací cukor, lebo ho majú len cez sezónu. Uvarí sa mi to aj keď použijem len klasický cukor a ako dlho to cca bude trvať orientačne ? - 5 hodín teda nad tým nechcem stráviť, tak neviem či sa do toho pustiť. 2. Kde skladujete vianočné pečivo ak nemáte špajzu ani balkón ? Mám to dať do chladničky alebo len zavrieť do nádoby a nechať niekde v izbe ? Ďakujem za každú jednu radu.
ahojte babulky ja som dnes urobila polievku z bravcovej kosti a segedin a upiekla som rychly hrncekovy jablkovy kolac posypany mandlovymi lupienkami...a teraz mame veget pri tv a pocitacoch krpata spi a mne sa dako nic nechce,ked vstane premozem sa a idem trosku preriadit skrine a mozno aj pozehlit....
ahojte, dnes netradične nebola nedeľná polievka, varila som fazuľovú s údeným, kuracie pizza rezne, americké zemiaky, ryža, broskyňový kompót a môj tatino mal narodky, tak som piekla parížske kocky, foto neskôr 🙂
@veroni87 ked nemas zelirovaci cukor, pridaj do sirupu gelfix, alebo iny zelirovaci pripravok. Ja varim dzem casto tak, ze varim vo vacsom hrnci a pomaly odoberam do panvice a ide to rychlejsie.
2. peciem az par dni pred vianocami a pecivo davam do krabice a ku stupackam na wc 😝 , kde je chladno 🙂
naša večera domáca treska od deda, pečivo
Dievčatá, nerobievate niektorá prekladané oškvarkové pagáčiky? za posledný týždeň som robila 2x a oba razy sa mi stalo, že mi stiekli do strán, ako boli poprekladané. čo robím zle? 😕
babulky, idem si k vám po radu (už zas 😅 ) chcela by som robiť nepravý marcipán a v recepte sú surové bielka.. ale mne sa to nepáči, myslíte, že je hlúposť dať namiesto bielkov na spojenie ej zmesy len obyčajnú vodu?? alebo čím to nahradiť? mne sa predstava, že jem surové bielka vonkoncom nepáči 😝
tak, kočeny, už som sa tu viackrát inšpirovala, dnes teda prispievam i ja - pečenou zeleninou. Sú tam zemiaky, červená repa, stonkový zeler, mrkva, petržlen... pridať môžete akúkoľvek ďalšiu, ktorú ľúbite, v tomto prípade som na spodok jenskej misy ukryla aj jednu kuraciu štvrť, napokon osolila a okorenila čiernym korením, preliala olivovým olejom a podliala trochou vody... keďže si rada veci uľahčujem, túto misu sme mali s dcérkou napoly, čiže jej časť som nekorenila ani nesolila... pečieme cca 40 - 60 min, podávame s cottage cheese alebo ja som si k tomu dala feta syr slaný, kedže som málinko osolila aj moju časť. Kto má rád zeleninku,pošmakuje si 😉
Dnes vyvar, bravcove na hrasku a mrkve, ryza a este bravcove rezne. Vecer som upiekla prvy druh vianocneho peciva, nugatove rozteky.
Dnes same dobre veci, masovozelenoinovy vyvar, pecene morka na bielom vine, s redukciou a varene zemiaky so salviou, alebo ryza s rozmarinom, osviezene salatom zo stopkateho zeleru 🙂 .... kolacik bola hlava mikulasa 🙂 🙂 🙂 cokoladoveho samozrejme 🙂
baby take ste tu sikovne 🙂
prosím vás, nemáte niektorá dobrý recept na parížske rožky? Svoj som niekde dobre odložila ☹ a keďže ich pečiem len raz ročne, vôbec si neviem spomenúť, čo tam išlo. Na nete ich je veľa, ale ja by som najradšej taký overený, vyskúšaný, vychválený. Nájde sa dobrá duša, čo pomôže.
Ahojte, včera sme dojedali piatkové parené buchty a upiekla som tvarohový koláč so želatínou, len tak sa po ňom zaprášilo. Dnes na obed sme jedli bratislavské pliecko s knedľou a večer sme šli s mm do pizzerie.

u nás dnes zeleninová polievka s kvasnicvými guličkami, varené zemiaky, dusená kyslá kapusta a zabíjačka - pečený bôčik, jelitka, klobáska 🙂