icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

levandullka
16. dec 2013

Tento rok mám napečené (viac som nestihla, už iba šuhajdy a bounty) 🙂

libka1
16. dec 2013

na obed slepaci vyvar a makove rezance, na veceru pecene zemiaky s maslom, klobasou, slaninou, cibulou a acidkom podla toho kto ma na co chut 😉

ivetka1981
16. dec 2013

@levandullka tam nejde salco

m_ij_ka
16. dec 2013

náš obed zeleninový vývar s pečeňovými haluškami, kôprovka s knedľou

daniela15
16. dec 2013

@daniz ďakujem za recept na parížske rožky, v stredu ich urobím 🙂

daniela15
16. dec 2013

@fattamorgana ďakujem za ochotu, už mi pomohla daniz

martinasturmova
16. dec 2013

žienky dajte mi recept na dobre pizzove cesto.Ja ked ho robim ho mam vždy staršne vysoke.Som antitalent na kysnuté cesto.Dakujem 😉

mariannax
16. dec 2013

@martinasturmova ahoj, dobrý receptík na 2 guľaté plechy pizze: 300 g hladkej múky, 125 ml vody, pol kvasníc (21 g), trošku cukru, 1 kávová lyžička soli a 3 lyžice olivového oleja... pečie sa na 220 °C, cca 20 minút... najlepšia 😵

marianna2468
16. dec 2013

@zklimekova ahoj.....ako robis tu rybu na masle a rozmarine? A aky druh ryby na to si pouzila?dakujem

siska53
16. dec 2013

My zajtra zelerovo-mrkvova polievka mixovana (inspirovala som,sa jednym,hotelom v Chorvataku,kde nam vzdy davali mixovane,polievky),tvarohova zemlovka. A spomenula som,si,na,babkinu zelerovu natierku s cesnakom,tak som,spravila i tu. Uz sa na nu na,rano tesim.

mibi41
17. dec 2013

@ivetka1981 Mozem poprosit receptik,vyzeraju uzastne.

danielaj
17. dec 2013

@marianna2468 ďakujem pekne, to som si len tak vymyslela, upiekla som si kakaové piškótové cesto, natrela višňovým džemom, na to plnka: uvarila som si čokoládový puding, do vychladnutého som primiešala maslo a roztopenú čokoládu, na to som dala BB kekse biele- popolievala som ich bielou kávou a na vrch som urobila parížsku šľahačku, a výsledok bol naozaj fantastický 🙂

ivetka1981
17. dec 2013

@mibi41 roztop klasicke maslo 250 g,prisyp 200 g krup.cukru,vlej 100 ml šľahačkovej 30% smotany a povar cca 5 min,nakoniec prisyp 250 g kokosu....vylej na papier na pečenie napr.na plech menší,nehaj stuhnut do druheho dna...potom zvleč papier,krajaj rozne tvary a namačaj v čokoláde... 😉

m_ij_ka
17. dec 2013

naše raňajky maslový rohlík s kakaom 🙂

nika1375
17. dec 2013

@ivetka1981 super vypadaju 🙂!!! Musim vyskusat

nika1375
17. dec 2013

@danielaj mozem poprosit receptiky,ak budes mat chvilu casu? Dakujeeeem 🙂

danielaj
17. dec 2013

@nika1375 na čo chceš recepty?

lululka555
17. dec 2013

Ahojte,dnes kuracia pečienka s tarhoňou a kyslou uhorkou. Včera som nevarila,na obed sme podojedali z nedele a večer som robila tuniakovú nátierku. 😉

imanuel
17. dec 2013

Večere: Cestovinové mašličky s makom, masielkom, sladučké, moje deti milujú. 🙂 Domáce horčicové a kečupové hotdogy, teplúčke a chrumkavé. 🙂 Proti nedostatku železa, cvikla+dve polievkové lyžice medu+jeden citrón. Ideálne, ak sa nedostane do kontaktu so železom, podávame 1x denne na umelej lyžičke. 😉

rosannar
17. dec 2013

vyprážaný syr, hranolky a tatárska omáčka 🙂

hasleerka
17. dec 2013

polievka z bielej fazuľky a špagety s mletým mäsom...

maminka2013
17. dec 2013

zemiaková polievka, gulášový prívarok s popučenými zemiakmi a slaninkou 🙂

imanuel
17. dec 2013

Dnes dojedáme slepačiu polievku, 😉 druhé jedlo fašírka z diviny, zapekané zemiačiky a cvikla. 🙂

kikatko
17. dec 2013

babeny, čo pečiet a pod. kolko asi stojí krabica ked si dám napiect na vianoce? teda 4 druhy a tak po 10 ks? ja nepečem ale pride k nám na vianoce navšteva, tak nech je niečo aj okrem mojej babovky

mima2778
17. dec 2013

Vcera fazulova s udenym a rezancami,dnes zeleninova polievka,zemiacky na kyslo a fasirka a dopiekla som vianocne kolaciky,ktore nesiem domov k rodicom a tu lepsiu cast ako medovnicky,van.rozky,oriesky atd.uz napiekla mamka 🙂

danielaj
17. dec 2013

dnes som varila omáčku z fazuľových lúskov a zemiakov, vysmážaný syr bez smaženia so šunkou, hranolky a domáca tatarka bez vajíčka, a pokračujem vo vianočnom pečení, piekla som poľovnícke gombičky a laskonky + idem naplniť škoricové trojhránky a kokosové strapáče 🙂

gianni
17. dec 2013

postavila som na studeno- už sa teším 😉

njonja
17. dec 2013

Dnes - spenatovy privarok, zemiaciky, vajko a falosna gulasova. Na vecer si marod objednal palacinky s nutelou a slahackou🙂

njonja
17. dec 2013

@danielaj ak by si bola taka zlata, mohla by si mi, prosim, dat recept na tu tatarku bez vajka? SOm tehu a mam strasnu chut na tatarku 😀 😀 😀

danielaj
17. dec 2013

@njonja samozrejme, už som ju tu veľakrát písala, ja ju robievam často, lebo v tých domácich mi vadí surové vajce, takže do mixéra si dám šálku mlieka a pomaličky prilievam olej za stáleho šľahania až do požadovanej hustoty, potom pridám soľ, horčicu, mleté čierne korenie, nadrobno nasekanú cibuľu, uhorku, prípadne zaváranú červenú kápiu a my máme radi aj cesnak, prípadne dochu´t si podľa seba, z tohto množstva je jej dosť veľa, tak stačí aj polovica šálky mlieka 😉