icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mia258
15. feb 2011

@anaxamon môžeš prísť ochutnať 😵

anaxamon
15. feb 2011

@mia258 posli po holubovi 😀

metlonka
15. feb 2011

@kibuk no to poznam 😀
ako to ty vsetko zvladas s tromi detmi?? si sikulka 😉

kibuk
15. feb 2011

@metlonka ani sama neviem 🙂 nejako to ide aj ked niekedy z dobrymi nervičkami 😅 ale ide 😉

ankalv1
15. feb 2011

ahojte my dnes vyprážaný hermelín(pre malého klasickú tehlu) + opekané zemiaky,paradajkový šalát s pórom

firstbaby
15. feb 2011

ahojte, my dnes kysla hribova polievocka a bravcove kocky na hrasku a kukurici s cestovinou...mnam...🙂

firstbaby
15. feb 2011

zienky chcem sa opytat, poznate niektora taketo univerzalne vyuzitelne cesto? 1kg hladka muka special, 3 palmariny a 3 ks 250 ml pochutkovej kyslej smotany....zevraj sa da cesto rozdelit na viac casti a zamrazit a pouzit kedykolvek...aj na slane aj na sladke pochutky 🙂

lyongirl
15. feb 2011

@kibuk si mi teda narobila chute, to sú tie bezvysmážacie?

kibuk
15. feb 2011

@lyongirl 🙂 nie Domi to su normal vysmažane na oleji 🙂

titkovamiriam
15. feb 2011

firstbaby 😅 😅 😅 nepoznam ten recept lebo na kilo muky dat tri margaríny je veľa,cesto nema kvasok ani kypriaci prašok,tak neviem ja by som ho urcite nerobila no ak niekto vyskusa a bude to ok možnože hej 🙂
kibuk krasne šišule

kibuk
15. feb 2011

@titkovamiriam dakujem 🙂

salma22
15. feb 2011

knedlik, pecieme masko a zalejeme to koprovou omackou 🙂

desmodka
15. feb 2011

baby viete mi poradit dobry recept na frankfurtsku polievku??

inak dnes sme obedovali vyvar + karfiolove fasirky a hranolky 🙂 a zajtra bude zemlovka mnaaaaaaam

ankalv1
15. feb 2011

kočky poraďte nejaký recept z kuracích pŕs-taký k čomu ide ryža.. len nie čínu a azu 🙂 🙂 dík 😀

ilijanka
15. feb 2011

@desmodka frankfurtská je hrachová s párkom?
Ak áno, tak ja ju robím takto: suchý hrach- cca 1,5dcl - si večer namočím, ráno vodu zlejem, premyjem vodou a dám variť do hrnca s vodou, tak aby bol hrach zakrytý +cca 2cm vody, pridám trochu soli, keď je hrach takmer uvarený, pridám 2 zemiaky nakrájané na kocky, mrazenú zeleninu a 1 zeleninový bujón, všetko spolu uvarím domäkka, hrach je na konci prakticky takmer rozvarený a zahustí tak polievku. Ochutím ešte trochou čierneho korenia, tesne pred koncom pridám 1-2 párky nakrájané na kolieska a po odstavení ešte trochu majoránky.

anaxamon
15. feb 2011

@ankalv1 co tak kuracie roladky plnene co dom dal, na prirodnej stave a k tomu ryza? 🙂)))

anaxamon
15. feb 2011

@ilijanka frankfurtska nie je s hrachom🙂 ale je s parkom...

original je len paprikova zasmazka, cibulka, vyvar, (zemiaky na kocky-niekto nedava), parky na kolieska, sol, korenie a na zaver majoranka🙂

titkovamiriam
15. feb 2011

dnesne foto sosovicova noe na kyslo a zaciatok z číny,bude s ryžovými cestovinami

saxana123
15. feb 2011

Tak my sme dnes mali rizoto a brokolicovú krémovú polievku 😉 hádam na 2 dni vydrží

ankalv1
15. feb 2011

@anaxamon
@kibuk
ďakujem dievčatá za nápady 😀 😀 😀

kibuk
15. feb 2011

@ankalv1 za malo stači sa opytat 🙂 😉

bianka234
15. feb 2011

@ankalv1 ja osobne kupujem prsia veľmi málo, lebo sú mi suché, mne to maso zalahne a netrávi a netrávi. ale ked už robím, tak ho na noc namočím do mlieka a bud rezne v cestíčku s cesnakom, alebo to čo reklamovali omáčku v sáčku smotanovú neviem ako sa to volalo tak som si ju sama vymyslela lebo ja tie éčka nejak nemusím. smotana syr bešamel koreniny a cesnak a zaliať a dať zapiecť, neni suché a všetkým vždy chutilo.

benne
15. feb 2011

morčacie na hrášku a kukurici s ryžou.. postrúhaný syr... na zajtra mám zvyšky morčacích prs naložené v paci.. uvidím, čo bude, asi klasika, šunka, kompot, syr 😉 a ryža zvýšila a ... hmm.. pečené zemiaky?

ankalv1
15. feb 2011

@bianka234 no toto moje je už v chladničke naložené v oleji aby nebolo suché-vždy to tak robievam.Nechám ho tam cez noc alebo pár hodín a potom keď ho idem robiť už nedám olej.Aj ja tak zvyknem,smotanové omáčky doma robené-so šampiň.,4 druhy syra,...chcela som niečo špeci,ďakujem za nápady 😉 😉

ankalv1
15. feb 2011

@benne ako jej chutí,zlatá je 😉 to je na varení to najlepšie,keď vidíš ako drobcovi chutí a potom podá prázdny tanier "ešte" 😀 😀 😀

bianka234
15. feb 2011

ešte ma napadlo, používam také korenie country sa to volá, používam ho len na kuracinu, ked sú výstavy tak to v stánkoch predávajú je fantastické, nijaké podobné som v živote nejedla.

benne
15. feb 2011

@ankalv1 jej chutí v poslednom čase len polovica taniera... ale neva 😉 ja ju vždy fotím pri prvom súste (ked stihnem.. ked nestihnem, vtedy jej to fakt veľmi chutí)... a vymýšla, chce sa nechať krmiť ako malý brat... no špenátovú, to si fakt pýta ak dupľu 😀 😀 😝 😀 😀

ankalv1
15. feb 2011

@benne vieš čo ja som už niekedy z môjho malého zúfala boli časy keď mi jedol všetko do radu-špenát,brokolicu,polievky..hocičo.teraz-polievku zje len mäsovú,aj to bez zeleniny,a veľa vecí čo spravím nechce ani ochutnať,minule tiež som piekla mäso so zemiakmi-nič také že by tam bola nejaká extra chuť čo by mu vadila-celý deň nechcel ani ochutnať až keď večer prišiel muž domov z roboty a videl ho jesť tak mu zjedol polku taniera. 😉 vždy už len rozmýšľam čo variť aby mu chutilo..ale zase čo nemôže jesť to mu chutí to si hneď pýta 😉

benne
15. feb 2011

@ankalv1 áno, presne... akoby o mojej si písala... ale vieš, minulý týžden jej brali krv, lebo dlho kašlala... a mala všetky hviezdičky v tom správnom stlpci.. takže neriešim..

napr.ona mi nikdy nejedla ovocie... ako batola len jahodu zo záhrady (alergen-nealergén dostala ju) a v poslednej dobe, hrušku na večeru, banán na desiatu.. pomaranče aj 3, tak to nechávam na nu.. chodí mi od septembra do škôlky a tamich nútia jesť (akože s citom, ale musia spapať ) a vidím, že papá lepšie (ked sa zabudne aj kôrky z chleba)

a varenie, ja varím sebe a deťom, čiže skončí to tak, že aj ja jem baby stravu 😀 😀 😎