Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my doma mame dnes a aj zajtra dojedačky 🙂
@libka1 ja mam brata diabetika a tiež sme prešli na sladenie steviou,predtym roznymi aspartanmi,ono treba zistit ktory cukor ti sadne na pečenie a zavaranie a ktorý na sladenie čaju-tam je užasne ked maš steviu ako čarstvu rastlinu a sladiš listami.
Ahojte,čo varíte na Silvestra?Naši už majú kapustnice,šalátu,kapra... dosť,tak rozmýšľam nad niečim iným... 😅
Ja navarim sosovicovy privarok. Tolko aby bolo aj na Novy rok. Inac sa u nas Silvester "vybavuje" pomazankymi, nejakymi misami so sunkou, syrom a zekeninou. Uplne najuspesnejsie su cesnakova pomazanka z tarohu a mrkvova. Tie musia byt.
naša večera obložená misa (šunka, syr, vajíčka, cherry rajčiny, paprika)
ahojte babulky ja este nevarim dnes sme este jedli rybu a salat a kapustnicu a zo vsetkeho este zostane aj na zajtra to je hroza tieto sviatky 😝 ideme k mame tam kacka kapusta knedla a ryba so salatom a kapustnica na druhy den ku svokrovcom tam to iste, doma to iste, len bez kacky ved mi sme jedli ,len dnes stedrovecerne menu nase domace 😝 😝 zajtra zase na navstevu tak hadam uz bude nieco ine lebo ma trafi...a to sa cudujem rodinkam kde je vo zvyku varit toto iste na silvestra 🙄 no uz by sme to nejedli.. a musim sa pochvali jezisko nam doniesol pekaren tak sa velmi tesime uz robime druhy chleb sice zo sacku ale uz sa tesim ked ju vezmem do parady ja a upeciem svoj chlebik... 😵 😵
dnes sme sa boli prejsť a sme v decembri opekali aj tu na Orave 🙂
zajtra fašírky a zemiaková kaša
ahojte potrebujem poradit od sikovnych kucharok a tych tu je neurekom 😉 Chystam sa robit plnene vajicka,ale obcas mi tie vajcia nejdu dobre olupat a potom to je skarede.Nemate neaky trik alebo tip nato,ako uvarit vajicka aby sa potom dobre lupali?
@lia09 nesmú byť moc čerstvé a po uvarení hneď dať do studenej vody 🙂
Gulas z cerstvo uloveneho diviaka - my s domacim chlebikom a maly si vyziadal knedlu /nastastie mi ostal kusok v mrazaku z domacej🙂 /
Ahojte babule,prosím ,poradte nejaké menu na Silvestra spojené oslavou narodenín.Hlavne nie moc náročné na prípravu pri dvoch deťoch a k tomu stále chorých sa toho moc nedá spraviť 😒
my sme dnes bez polievky, rezne, varené zemiaky na petržlenovej vňati, šalát (cibuľa, rajčina, paprika)
Ahojky.Včera na večeru po 100rokoch pečené jaterničky s chlebíkom a kyslou uhorkou...mňam a dnes bryndzove halusky so slaninkou 😝
tak konečne som dorobila sviečkovú, mm prišiel z obchodu a knedlu nikde nemajú 😠 😠 tak ma naštvali, zvyknem robievať domácu, ale dnes sa mi fakt nechce!! 😠
Este stale dojedame rozne zbytky, no piekli sme slane pracliky 🙂
Dnes robim parene knedle pre nas aj pre mojho brata zajtra budeme mat na obed pecenu kacku,knedlik a cervena kapusta hmm tesime sa dcerke urobim syrove halusky dnes mame vyprazany syr,hranolky a domaca tatarska omacka.dobru chut dakujem 😀 😀
@nelinka0401 odporuca noodlovy salat na sk to su tie cinske sackove polievky myslim ze vyfonky sa volaju kup 3polievky do velkeho hrnca alebo velkej misy daj tie noodle so sacka aj tu mast co je v sacku aj prasok,potom daj konzervu kukurice,paradajky 8ks mozes dat pokrajaj na kocky,uhorku jednu celu dlhu ale bez supky,balenie redkvicky,jarnu cibulku zvazok,mozes dat co len ty chces,aj olivy,krevety co len chces aku zeleninu,aj papriku pokrajanu a potom daj 4 majonezy do toho vsetko zmiesaj a nechaj cez noc v chladnicke rano len premiesaj aby noodle sa napili tej majonezy a tak ak bude suchcie daj este majonezu alebo tatarsku omacku ak das majonezu asi treba dosolit lebo my mame dochutene majonezy takze uz nesolim a neolutujes vsetci ta budu pytat recept 😉 a k tomu len chlebik,alebo rozky hmm mnamky
Mňam, dala by som si to, čo nafotila maminka v predošlom príspevku, franfurktskú polievočku a rezník v omáčke s ryžou a šalátikom.... Vyzerá to vééľmi chutne. 😵 😵 😵
moje baby si na večeru zmysleli, že chcú párky s kečupom, pečivo a potom šup na koláčiky 😀 preto taká skorá večera
@efci Cesnakova:
Tvaroh(asi 250 g) , kysla smotana (asi 3 lyzice), sol (pol lyziky) a popuceny cesnak (slovensky staci par struckov, cinsky aj cela hlava musi byt). Vylslahat alebo rozmixovat. My mame radi taku co v nej cesnak "pise". Vyborna je na tousty, ale aj na chlieb alebo jednohubky s kuskom zeleniny.
Mrkvova:
Nastruhat mrkbu na jemno (tak ako sa dava detickam), pridat sol, citronovu stavu, popuceny cesnak a premiesat but s tatarkou alebo jogurtom (alebo aj aj). Uplne najlepsia je jogurtova tatarka od Sabi. My to vyzierame lyzickou aj bez chleba.
@marlenka75 prosim ta,ake hovadzie pouzivas,myslim stehno?alebo nieco ine?a ako presne ho pripravujes?zvlast maso a zvlast omacku?diky

Lokse, cervena kapusta, pecene horne kuracie stehienka - ako hovori nasa princezna : najlepsia mnamka na svete....