Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ahojte , ja som v sobotu len uvarila hovädzí vývar s koreňovou zeleninou, medvedím cesnakom a pórom , vo výpeku z kačice som len upiekla zemiaky, tiež len s troškou cibule, póru a medvedieho cesnaku , k tomu bol šalát z jabĺk, čínskej kapusty , cibule a zeleru zálievka bola urobená z kyslej smotany a citrónu a ešte som urobila aj žemľovku- klasika jablká, tvaroh, banány a čerešne, večer sme boli na návšteve, takže tam bol domáci chlebík, varená klobáska , cestovinový šalát s kuracím mäskom, kyslou smotanou , brokolicou a cesnakom a druhý bol z červenej sterilizovanej kapusty, šunky a syry z majolenke , a ešte bola taká mletá pochúťková pomazánka z moravskej zmesi a salámy asi neviem, čo tam bolo všetko ako podarúnok sme dostali domov jeden pecník domáceho chlebíka, ktorý sme zjedli v nedeľu ráno s brynzovou pomazánkou, na obedík bola len polievočka z predošlého dňa doplnená o halušky s kvasnicami a rezancami, druhé dojedali žemľovku, iné som nevarila, lebo sme opäť boli na návšteve poobede, takže znova očká z rokfordom a klobáskou, obložené chlebíčky, koláčiky, malé mini oštiepky boli...........................
na dnes majú ešte trošku polievky a naložila som rodinke do jogurtového pácu bravčové rezne, najstaršia dostala inštrukcie o dovarení , k tomu som im kázala zemiačky urobiť, no uvidíme , čo im z toho vzíde xixiixixixixi 😀
naše raňajky zapekané bagetky
na obed špagety s boloňskou omáčkou a kuracím mäsom, polievka zeleninová od včera. A idem piecť marlenku ale kedy neviem, akosi sa mi do toho nechce 😉
vo budete varit na Silvestra, ake je u vas silvestrovske menu? 🙂
dnes len dojedanie zo včera ale večer pride partia a tak pizzové tyčinky a 7 druhov dipov a more šampanského
My dnes ,vyprážaný syr,opekané zemiačky a tatarka.....
u nás dnes dojedačky , zajtra sa chystám na toto nech máme na večer http://www.receptiky.sk/syrovo-cesnakove-trojuh... 🙂
dnes som varila zeleninovú polievku s mrveničkou, parené buchty s domácim slivkovým a višňovým džemom posypané makom, orechami a grankom, kto aké chcel 🙂
@zklimekova Prosím ťa , mala si vo svojom bloku tuším takú tortu , čo mala na vrchu také malé kvietka biele tuším so žltým stredom , celá tá torta tým bola posiata, mohla by si mi popísať spôsob , ako by som si to vyhotovila a z akej hmoty????? ďakujem
Pozdravujem vás s dovolenky v dunajskej-dnes sme mali cez obed 24st,v bazenoch neskutocne,najeme sa tam ale zopar fotečiek z chystačiek na zajtra čo chystame s kamoškami najdete tu:
https://www.modrykonik.sk/blog/titkovamiriam/al...
nejdu mi vložiť sem,neviem prečo
@womankc ak myslíš túto https://www.modrykonik.sk/blog/zklimekova/album... tak na tieto kvety mám vykrajovačku, vykrojeným kvetom ešte rozvaľkám lupienky, trošku stenčím, nech nie sú hrubé,ja mám kostice čo používam pri tortách, ale to sa dá aj špáradlom a stred je len gulička hmoty roztlačím si ju na sitku má potom trošku také ryhovanie...
Baby ake robite chutovky na zajtra? Nejake pagaciky ale co? Nemam inspiraciu 😒
Nase silvestrovske menu: kapustnica s masom, klobasou a hubami
krupova polievka s hubami
pstruh s domacimi hranolkami
,
kedze my neoblubujeme nejake oblozene misy, na to si nepotrpime tak ked nahodou pridu susedia mame domacu klobasu, slaninu, sardelove ocka...
mali sme ist so znamymi na jeden hotel no ale dcerke zacina choroba a tak to nechceme silit... skoda, ale vypadla by som najradsej niekde...
naša večera jednohubky (maslo, klobása, syr, paprika,olivy len pre ocina) 😀
@juranka z listk.cesta,nakrájam štvorce,na každý dám kusok mozareli,cherry paradajky a bazalku...mňamka..upečieš a papkáš
@lululka555 Jeeej, tak si to užite 🙂. Nám sa to už kráti, ešte si užívame posledné dni s rodinkami a potom zase späť 🙂. Už sa teším na tvoje fotky po návrate domov 🙂
kelova polievka a fliacky so smotanou a slaninkou
Ahojte babulky vcera soomvarila zeleninovu pol.uplne dietnu babetkovsku 🙂 😀 tak ju nazvala moja starsia a spagety s mortadelou ciernymi olivami a fazulou v parad.omacke....a dnes sa dojedli spagety a este som upiekla zemiaky s troskou riadne prerastenej slaninky a scibulou... A upiekla som na rannko vianocku a na vecer zajtrajsi cesnakove trojuholnicky.....'
My sme dnes mali este zeleninovu polievku,ka som,dojedla,granatir,deti mali morcacie sote na,hrasku s pohankovymi cestovinami a muz na,veceru ryzu s morcacim "reznom" obalenym v sezamovej kruste,cize bez trojobalu,len,muka a ta sezamova krusta. No a este som,teraz vecer robila zo smotanoveho cesta take vymyslance. Ale muku som,dala spaldovu,nie bielu,ta sla len,na dosku,aby sa cesto nelepilo. Nejde mi pridavat fotky,tak smola.
prosím,máte nejaký receptík na pizza štangle?Ešte som ich nerobila a chcem dnes vyskúšať.ďakujem 😉ešte som chcela doplniť,že také tie zatočené som myslela

Ahojte, nezabudla som na krásne sviatky,ktoré prajem všetkým vám, čo pomáhate,inšpirujete a povzbudzujete pri varení aj tým začiatočníčkam. 🙂
U nás bola včera kelová polievka + zemiakové pirohy,
dnes kelová polievka + br.mäsko na hrášku + tarhoňa dezert koláááááče 🙂 😎