Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naše raňajky bryndzová nátierka s rohlíkmi 🙂
Vývar z bravč. kostí, zemiaková kaša, maso v pivovom cestíčku, kyslá uhorka.
ahojte ja som včera pod nátlakom najmenšej našej členky , urobila večeru a to "mäso" heheheheh 😀
takže som bravčovú panenku mierne naklepala, osolila aj okorenila korením argentínskym na olivovom oleji opražila a keď sa opekalo priedala som sójovú omáčku aj wochester , hotové mäsko som dala nabok a vo výpeku som opiekla jemne aj s prelisovaným cesnako uvarené ryžové rezance, na tanier som dala kôpku rezancov na to plátky mäsa jemne som poliala balzamikovou omáčkou k tomu bol dodekorovaný listový šalát a na to uložené čerstvé uhorky nakrájané , osolené s oliv. olejom a ružovým vínnym otcom , zmastili všetko , tak bolo asi dobré
dnes idem urobiť polievočku s údeného mäsa zo zemiakmi, smotanou , hubami a zrejme vločkami, ešte neviem , svokrička mi urobila vynikajúcu kapustnicu, druhé bude kapor oprážaný a jogurtové rezne, k tomu pyré a zemiakový šalát , ale neviem, či cibuľový, alebo nejaký podobný , ak stihnem nejaké chuťovky urobím z lístkového cesta a ešte by som rada roládu s tvarohovým krémom
@womankc
@raza Suroviny: jacmenne krupu - velkost c.3 - pol balenia
2 plne hrste susenych hub
3 hnede sampiony (nemusia byt, ale s nimi je polievka este chutnejsia)
5 guliciek noveho korenia
6 guliciek cierneho korenia
3 bobkove listy
1 mensia osupana cibula
stava z 1 a pol citronu
sol
slahackova smotana
mlieko
Krupy premyjeme a dame varit do vody, kludne moze byt vody do polky hrnca lebo krupy budu bopnat, pridame cibulu v celku, bobkovy list , cierne korenia a nove korenia a pridame huby. Varime do kym nie su krupy makke, ked sa voda odpari kludne postupne prilievajte po troche vodu. Ked su krupy makke tak pridame slahackovu smotanu, mlieko tak aby nebola prilis husta lebo tato polievka este zhustne. Ked je dovarena primiesame stavu z citrona - my ju mame radi kyselkavu - tak davajte podla chuti a na zaver osolime.
Kapustnicka 🙂
Ahojte.my dnes silvestrovska klasika:zemiakovy salat a rezne,varena udena krkovicka,chlebicky.
sosovicova polievka, brav. maso na prirodno, ryza, zemiaky
my dnes dojedacka zo vcera a vecera bude bravcova panenka s brusnicovou omackou opekane zemiaky a na daleky vecer nejaky salatik zbuchnem 😉 http://www.varime.sk/recepty/veprova-panenka-sb...
my dojeme kačaciu polievku s niťovkami, pečené mäso, knedľa, kapusta
ahojte, pridavam foto kokosiek,kt. som robila podla receptu od @zklimekova, robila som ich 1x a myslim, ze sa vydarili a chutovo su super 😉
Dnes hovadzinka na stave s knedlou bude aj na zajtra a este urobím spenátovu polievku
sobota bola zeleninova polievka s ryzou, halusky s bryndzou, bambinkom alebo kyslou kapustou, kto si ake prosil
nedela - hrachova polievka s opecenym chlebikom, morcacie plnene rolky, ryza
pondelok - dojedacky z nedele
dnes - zeleninova polievka s krupicovymi haluskami, dukatove buchticky
zajtra - dojeme polievku a na druhe nas tradicny novorocny obed - masko kapusta a knedlik 🙂 ten bude aj na dalsi den len urobim nejaku polievku cerstvu..
tak my sa chystáme pripraviť silvestrovskú večeru jednohubky, obložené chlebíky, syrové krekry som dopiekla,oškvarkové pagáčiky, rascové paličky z lístkového cesta 😉
U nas silvestrovska kapustnica,pre mna deti polievka z hlivy,slovensky zemiakovy salat bez majonezy a ktomu varena udena krkovicka....mnam 😎
@womankc už viem asi ktorá, ak biela, tak vo vnútri bol nalepený jedlým lepidlom cukrový posyp zlaté malé guličky a aby sa ti kvety vytvarovali daj ich trochu zasušiť napr. do krabice o vajíčok, ja si tam dám stále mikroténový sáčok , na to kvet, trošku ho pritlačím, podľa toho, ako chcem aby to bolo ohnuté..a hmota, ja používam hocijakú , akú mám doma, najlepšie sa mi robí so smartflexom, ale aj pastu damu top používam
ahojte, chcela by som sa spytat 2 otazocky, tak ak sa najde niekto a odpovie mi, budem rada.
1. obalila som si vela reznov, jedli by sme to asi tyzden, mozem dat do mrazaku take obalene? budu ok po rozmrazeni, alebo radsej vysmazim a dam do mrazaku take hotove?
2. ako dlho vydrzi v ladnicke otvorena majolka?
DAKUJEM
@maminka11 a este sa spytam, mozno to bude zniet blbo, ale ja som este ziadne jedlo nemrazila.nevadi, ze uz maso bolo vytiahnute z mrazaka ked som ho isla robit?som kdesi citala, ze uz raz mrazene by sa nemalo mrazit znova. a dlho trva, kym sa taky platok masa rozmrazi, to preto, keby som to narychlo potrebovala spravit
@zuzik1983 ja by som tie rezne mrazila vyprazene...neviem si predstavit mrazit surove obalene, podla mna by ten trojobal sa rozmocil pri rozmrazovani...navyse ak uz maso bolo raz rozmrazene tak by som ho urcite nemrazila este raz, sama pises, ze sa to nema. Na majolke pisu, ze vraj vydrzi 4 tyzdne, ale ja to pouzivam max. par dni.
Vývar z kostí od včera, sviečková omáčka, domáca knedľa, maso.
Predovšetkým vám chcem zaželať do nového r. 2014 všetkým veľa zdravia, šťastia, lásky, i naďalej toľko skvelých kuchárskych inašpirácií.
U nás dnes bue na obed hovädzia polievka s rezancami a pečené mäso, kapusta, knedľa.
Nesmie chybat sosovicova polievka nakyslo aby sme boli bohati 🙂 a zemiakovo-cibulovy salat s fasirkami zo stuky
Kocky prajem vam vsetko len to naj v Novom roku 🙂
Kapustnica, vyprazane rezne v smotanovej marinade, zemiakovy salat, mandarinkove tiramisu
http://www.pluska.sk/magazin/varenie/04/tiramis... a kopec veci este-sunky, natierky...klasika 🙂

@zklimekova nie túto , myslela som takú bielu a z jednej časti bola pokrytá kvietkami, poslala som ti link, asi ti to neprešlo , ale aj táto je super a tak to aj urobím ďakujem a ako docielim aby boli také povyhýňané, to mám dať vysušiť na niečo ohnuté, či priamo na tej tožte to mám vytvarovať????? a bude to tak držať??