Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
vyvar z kare kosti s muslickami, pecena klobasa a jaternice so zemiakovou kasou a biftek s volskym okom a opekane zemiaky,zeleninovy salatik 🙂
Este zo vcera zostalo trosku kapustnicky a spravime si rezniky...bud pyre alebo ryza...uvidime co povie pan domaci ked raz vstane 😀
dnes mame hovadziu polievku a pecenu klobasu, hurky a opekane zemiaky.
Vsetko dobre do nového roka prajem, hlavne vela zdravicka, lebo to je najdolezitejsie.
@titkovamiriam
diki vyskusam
naša večera domáca šunka s chrenom, chlieb, baby mali horčicu
a potom si dáme ovocnú misu ( jablko, banán, pomaranč, mandarínka ) 😀
ahojte, včera sme varili kapustnicu s mäskom, klobáskou, hríbami a sušenými slivkami, bola aj dnes a aj na zajtra ešte bude, včera boli kuracie prsia na kúsky dusené s činskou zeleninkou, k tomu ryža a miešaný kompót, a chuťovky : obložené misy, očká, nátierky - cesnaková s malými hriankami, kôprová a vajíčková, piekla som smotanové pagáčiky a slimáky, dnes som piekla diviačie stehno , vyprážané bravčové rezne obyčajné aj plnené syrom a šunkou, ryža, hranolky, ľadový šalát , koláčikov máme ešte veľa, ale piekla som pre mamu do práce na zajtra dve rolády, keďže mala na štedrý deň narodky, tak ako pohostenie pre kolegov 😉
@danielaj toľko vecí som naraz nikdy nevarila... u nás je tri dni kapustnica a ja si užívam voľno... zajtra šupnem na panvicu kur, krsia a zjeme so šalátom a hriankami a ako sa poznám, bude to aj na piatok... ja vás kucháročky obdivujem keď čítam aké kvantá vyvárate vypekáte.. mne sa ani nechce, ani by sa nezjedlo..
včera sa u nás papala kapustnica s údeným, hríbmi a sušenými slivkami , na druhé kuracie rezne alebo vyprážané rybie filé,alebo losos s citrónom, rozmarínom a zemiaková kaša, pre deti broskyňový kompót, piekla som tie syrovo-cesnakové trouholníčky čo som minule hodila recept, mala som ich tri plechy, a moja banda na čele s mm mi ich vyjedala ešte teplé 🙂, musela som ich vyhodiť z kuchyne, aby niečo ostalo aj na večer :D , s mojou staršou pomocníčkou sme spravili obložené chlebíčky aj jednohubky s rožkov s bryndzovou nátierkou s klobáskou a paradajkou alebo takými mini pareničkami ...dnes sme dojedli kapustnicu a na druhé bravčové rezne s omáčkou a zemiakovú kašu....krásny , spokojný a šťastný nový rok 2014 vám všetkým prajem 😉
naše raňajky makovka s maslom, džemom, čaj
@danielaj wow vyzera to vsetko super, hned by som si dala 😉
prosim ta ako robis roladu, napises mi recept na roladove cesto? dakujem krasne.
fazuľová polievka s údeným mäsom, kurací perkelt s cestovinami, uhorka
@alami Ahoj, cesto je lístkové, úplne jednoducho som urobila plnenú roládu, nakrájala, pretrela vajíčkom a piekla do zlatista. Robila som tri druhy, prvú: šunka, ementál, soľ, pizza korenie, na vrch som pred pečením pridala ešte raz nastrúhaný ementál. Druhá varianta: Malokarpatská salámka, syr, soľ. Tretia varianta: mletý mak + práškový cukor. 🙂 🙂 Pridávam fotku tej syrovej varianty. Tá bola chuťovo najlepšia. 😉 Deti chodili ešte teplé vyjedať. Osobne nie som veľký fanda lístkového cesta, toto však bolo dobré. 😉
@imanuel super 🙂 ja robím podobne, závin z lístkového, plním šunka, syr... zvrchu potriem vajíčkom, posypem sézamom a krájam akoby do trojuholníkov a pečie sa potom každú kúsok "nastojato" je to podobné a fajné. Na sladko s tým makom sa mi to ale páči 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Ďakujem
Lístkové hneď vyberám z mrazničky 🙂
My sme este dojedli polievky od svokry-dospeli borsc a deti hovadziu. A druhe boli spagety s opecenou cibulkou a paradajkou s bylinkami,mozzarelou a ozdobene rukolou a baby spenatom a deti mali tofu(nastruhane) na oleji s bylinkami,trosku kecupom,taku zmes na spagety.
šošovicová polievka so zemiakmi a párkom a bravčové na kocky na mrkve so smotanou a kolienka 😉
dnes len mrkvova polievka s domacou rajbanickou,zajtra budu asi dake cestoviny zo syrovou omackou 🙂
Ahote babulky tak praem vam vsetko dobre v novom roku....a na silvestra som varila hovadzi vyvar s pecenovymi knedlickami a plnene bravcove kare s jablkom a nivou zrolovala som to hodila na pekac podliala nahadzala trosku jablk a dala dusit ku tomu ryza a hranolky ,ma sa to robit s kuracinky ale kedze nechceme aby stastie uletelo tak bolo kare 😀 ostala jedna porcia tu si da zajtra mm a pre nas urobim nieco lahsie ale co? 😕 neviem mm povedal nech peciem kacice ,zevraj tie su lahke 😀 😀 😀 😀 😀 no a na silvestra som este upiekla vianocku a cesnakove trojuholnicky a svokra poslala skvarkove pagace a este mame kopuuuuu suchych kolacikov .....
@mizulienka teraz som robila takto http://www.recepty.cz/recept/piskotova-rolada-j... ale robievam aj túto, je tiež veľmi dobrá http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7547
a u nás dnes dojedačky zo včera aj z predvčera a asi aj zajtra budú 😉
@danielaj sme na tom rovnako 🙂 u nás sa dnes dojedalo zo silvestrovskej večere a na zajtra ešte ostane niečo zo včera 🙂
Ahojte dlho som neprispela, cez tyzdnen nevarim velmi, lebo v robote mame teply obed, tak isto maly v jaslickach, vecere su vacsinou studene, ak neratam maleho kase 🙂 a cez vikend sme boli v poslednej dobe stale mimo. Dnes a zajtra si dovolujem, tak varim. Dnes som varila zeleninovu polievku, morcacie a kuracie prsia na rajcinach, priatelov syn to mal so zemiakmi, ja a nas krpcek so zemiakovo mrkvovou kasou. Na dezerty nemam po sviatkoch chut, ale po dlhej dobe idem spravit na olovrant puding. 🙂
Vsetkym Vam prajem vsetko dobre v Novom roku 🙂.
Ahojte po niekolko dnovej pauze pridávam dnešný obed špenátová polievka a domáca pizza
Ahojte, potrebovala som spotrebovat tvaroh, tak som robila francuzsky jablkovy kolac http://dobruchut.azet.sk/recept/1361/video-fran...
Ryža, vyprážané bravčové rezne, kyslá uhorka.

@zuzik1983 Ahoj.rezne mrazim vyprazene a potom ich hodim na chvilu zas na olej tak na 30sek.z oboch stran.su ako cerstve.a majolku pouzivam max 2 tyzdne.