icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

zuzkat1
1. jan 2014

@zuzik1983 Ahoj.rezne mrazim vyprazene a potom ich hodim na chvilu zas na olej tak na 30sek.z oboch stran.su ako cerstve.a majolku pouzivam max 2 tyzdne.

luciaq
1. jan 2014

vyvar z kare kosti s muslickami, pecena klobasa a jaternice so zemiakovou kasou a biftek s volskym okom a opekane zemiaky,zeleninovy salatik 🙂

cukrik580
1. jan 2014

Este zo vcera zostalo trosku kapustnicky a spravime si rezniky...bud pyre alebo ryza...uvidime co povie pan domaci ked raz vstane 😀

anos18
1. jan 2014

dnes mame hovadziu polievku a pecenu klobasu, hurky a opekane zemiaky.
Vsetko dobre do nového roka prajem, hlavne vela zdravicka, lebo to je najdolezitejsie.

fatima30
1. jan 2014

@titkovamiriam
diki vyskusam

fatima30
1. jan 2014

@danulaus
ja si prosim recept tvojej prastarej mamy dakujeeeeeeeeeeeem

m_ij_ka
1. jan 2014

naša večera domáca šunka s chrenom, chlieb, baby mali horčicu
a potom si dáme ovocnú misu ( jablko, banán, pomaranč, mandarínka ) 😀

danielaj
1. jan 2014

ahojte, včera sme varili kapustnicu s mäskom, klobáskou, hríbami a sušenými slivkami, bola aj dnes a aj na zajtra ešte bude, včera boli kuracie prsia na kúsky dusené s činskou zeleninkou, k tomu ryža a miešaný kompót, a chuťovky : obložené misy, očká, nátierky - cesnaková s malými hriankami, kôprová a vajíčková, piekla som smotanové pagáčiky a slimáky, dnes som piekla diviačie stehno , vyprážané bravčové rezne obyčajné aj plnené syrom a šunkou, ryža, hranolky, ľadový šalát , koláčikov máme ešte veľa, ale piekla som pre mamu do práce na zajtra dve rolády, keďže mala na štedrý deň narodky, tak ako pohostenie pre kolegov 😉

dadenka1
1. jan 2014

@danielaj toľko vecí som naraz nikdy nevarila... u nás je tri dni kapustnica a ja si užívam voľno... zajtra šupnem na panvicu kur, krsia a zjeme so šalátom a hriankami a ako sa poznám, bude to aj na piatok... ja vás kucháročky obdivujem keď čítam aké kvantá vyvárate vypekáte.. mne sa ani nechce, ani by sa nezjedlo..

zklimekova
1. jan 2014

včera sa u nás papala kapustnica s údeným, hríbmi a sušenými slivkami , na druhé kuracie rezne alebo vyprážané rybie filé,alebo losos s citrónom, rozmarínom a zemiaková kaša, pre deti broskyňový kompót, piekla som tie syrovo-cesnakové trouholníčky čo som minule hodila recept, mala som ich tri plechy, a moja banda na čele s mm mi ich vyjedala ešte teplé 🙂, musela som ich vyhodiť z kuchyne, aby niečo ostalo aj na večer :D , s mojou staršou pomocníčkou sme spravili obložené chlebíčky aj jednohubky s rožkov s bryndzovou nátierkou s klobáskou a paradajkou alebo takými mini pareničkami ...dnes sme dojedli kapustnicu a na druhé bravčové rezne s omáčkou a zemiakovú kašu....krásny , spokojný a šťastný nový rok 2014 vám všetkým prajem 😉

m_ij_ka
2. jan 2014

naše raňajky makovka s maslom, džemom, čaj

mizulienka
2. jan 2014

@danielaj wow vyzera to vsetko super, hned by som si dala 😉
prosim ta ako robis roladu, napises mi recept na roladove cesto? dakujem krasne.

alami
2. jan 2014

@imanuel to sú makové tie slimáčiky na druhej fotke od dola? ako si ich robila? Vyzerajú fajne a tie druhé sú čím plnené? Ďakujem

m_ij_ka
2. jan 2014

fazuľová polievka s údeným mäsom, kurací perkelt s cestovinami, uhorka

imanuel
2. jan 2014

@alami Ahoj, cesto je lístkové, úplne jednoducho som urobila plnenú roládu, nakrájala, pretrela vajíčkom a piekla do zlatista. Robila som tri druhy, prvú: šunka, ementál, soľ, pizza korenie, na vrch som pred pečením pridala ešte raz nastrúhaný ementál. Druhá varianta: Malokarpatská salámka, syr, soľ. Tretia varianta: mletý mak + práškový cukor. 🙂 🙂 Pridávam fotku tej syrovej varianty. Tá bola chuťovo najlepšia. 😉 Deti chodili ešte teplé vyjedať. Osobne nie som veľký fanda lístkového cesta, toto však bolo dobré. 😉

alami
2. jan 2014

@imanuel super 🙂 ja robím podobne, závin z lístkového, plním šunka, syr... zvrchu potriem vajíčkom, posypem sézamom a krájam akoby do trojuholníkov a pečie sa potom každú kúsok "nastojato" je to podobné a fajné. Na sladko s tým makom sa mi to ale páči 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Ďakujem
Lístkové hneď vyberám z mrazničky 🙂

danulaus
2. jan 2014

@fatima30 nech sa paci, kysnute cesto klasicke, plnka jeden cely BB puding, olej a cukor ppdla chuti, aby vznikla kasa cokoladova, vyvalkat natriet plnku zabalit ako strudlu a hodit do babovkovej formy, piekla som cca 20 25min na 180 v teplovzdusnej rure 😀 dobry chut

siska53
2. jan 2014

My sme este dojedli polievky od svokry-dospeli borsc a deti hovadziu. A druhe boli spagety s opecenou cibulkou a paradajkou s bylinkami,mozzarelou a ozdobene rukolou a baby spenatom a deti mali tofu(nastruhane) na oleji s bylinkami,trosku kecupom,taku zmes na spagety.

mami.sk
2. jan 2014

šošovicová polievka so zemiakmi a párkom a bravčové na kocky na mrkve so smotanou a kolienka 😉

eva7780
2. jan 2014

dnes len mrkvova polievka s domacou rajbanickou,zajtra budu asi dake cestoviny zo syrovou omackou 🙂

miruska73
2. jan 2014

Ahote babulky tak praem vam vsetko dobre v novom roku....a na silvestra som varila hovadzi vyvar s pecenovymi knedlickami a plnene bravcove kare s jablkom a nivou zrolovala som to hodila na pekac podliala nahadzala trosku jablk a dala dusit ku tomu ryza a hranolky ,ma sa to robit s kuracinky ale kedze nechceme aby stastie uletelo tak bolo kare 😀 ostala jedna porcia tu si da zajtra mm a pre nas urobim nieco lahsie ale co? 😕 neviem mm povedal nech peciem kacice ,zevraj tie su lahke 😀 😀 😀 😀 😀 no a na silvestra som este upiekla vianocku a cesnakove trojuholnicky a svokra poslala skvarkove pagace a este mame kopuuuuu suchych kolacikov .....

danielaj
2. jan 2014

@mizulienka teraz som robila takto http://www.recepty.cz/recept/piskotova-rolada-j... ale robievam aj túto, je tiež veľmi dobrá http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=7547

danielaj
2. jan 2014

a u nás dnes dojedačky zo včera aj z predvčera a asi aj zajtra budú 😉

zklimekova
2. jan 2014

@danielaj sme na tom rovnako 🙂 u nás sa dnes dojedalo zo silvestrovskej večere a na zajtra ešte ostane niečo zo včera 🙂

raszuz
2. jan 2014

Ahojte dlho som neprispela, cez tyzdnen nevarim velmi, lebo v robote mame teply obed, tak isto maly v jaslickach, vecere su vacsinou studene, ak neratam maleho kase 🙂 a cez vikend sme boli v poslednej dobe stale mimo. Dnes a zajtra si dovolujem, tak varim. Dnes som varila zeleninovu polievku, morcacie a kuracie prsia na rajcinach, priatelov syn to mal so zemiakmi, ja a nas krpcek so zemiakovo mrkvovou kasou. Na dezerty nemam po sviatkoch chut, ale po dlhej dobe idem spravit na olovrant puding. 🙂
Vsetkym Vam prajem vsetko dobre v Novom roku 🙂.

danielaj
2. jan 2014

@raszuz aj ja som práve dovarila puding čokoládovo -malinový, aj keď koláčikov máme ešte aj dve veľké krabice, ale deti si rozkázali 🙂

lydia22
2. jan 2014

Ahojte po niekolko dnovej pauze pridávam dnešný obed špenátová polievka a domáca pizza

anos18
2. jan 2014

Ahojte, potrebovala som spotrebovat tvaroh, tak som robila francuzsky jablkovy kolac http://dobruchut.azet.sk/recept/1361/video-fran...

marlenka75
2. jan 2014

Ryža, vyprážané bravčové rezne, kyslá uhorka.

imanuel
2. jan 2014

Tradičná fazuľová polievka a rýchla večera: cestovinové mušličky so smotanovým syrokrémom a párkou na cibuľke. Že študentské časy. 🙂 🙂