Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
naša večera tuniakové cestoviny
Momentalne palacinky =))) mam super recept na jemnucke palacinky.....3 dcl mlieka, 2 dcl vody, 1 dcl oleja, 2 vajcia, 20 dkg hladkej múky, štipka soli 🙂
my dnes vyprazany karfiol,zemiaky s petrzlenovou vnatou a pre polovicku vyprazany syr, uhorkovy salatik 🙂
Ahojte.dnes vajcova polievka a zemiakove placky.zajtra perkelt a ryza plus miesany salat a mozno aj kuracia polievka.
Ahojte, prosim o pomoc - hľadám názov pripadne aj recept na jeden kolac, ktory som davno jedla u tety.. na spodku piskotove cesto a na nom krem z nakrajaneho sušeného ovocia.. poznate niekto? Vopred ďakujem..
ahojte žienky - kucháročky prosím poradte mi, zostalo mi dost pečeného mäsa, a nechcem to vyhodit ani mrazit, čo by ste z toho vykúzlili vy?, mám v mrazáku zeleninu a šampiony zavárané, prosím poradte mi ako by som to mohla uvarit aby to bolo chutné, za všetky rady dakujem
@jessica2225 ahoj ....
ja robím taký šalát: cestoviny (vrtulky), ladový šalát, čínska kapusta, uhorka, kukurica, cherry rajčiny, , oliv. olej, jablkový ocot alebo balsamikový ocot, trošku soli a až keď to máme v miskách a ideme jesť, tak potom tam dám na kúsky to mäso .... a dobrý je ..... niekedy dávam tuniaka v oleji namiesto mäsa .....
@adusa2774 no to znie dobre, ja by som to určite zjedla aj s mojou dcerou, ale mm asi nie, na cestoviny nie je, ale dakujem ti velmi pekne 🙂 😉
@jessica2225 ahoj,to upecene masko nakrajat a podusit zeleninu,potm pridat to masko a nakoniec pidat uvarenu ryzu alebo tarhonu.
alebo urobit zapecene cestoviny a dat tam to masko nakrajane 😉
naše raňajky praženica s cibuľkou, chlieb, čaj
@milenka74 ahoj jej super, takže najprv podusím zeleninu a potom dám to mäsko, aj mám zniečim zahustit, alebo ako? dakovala
dnes granatir a zeleninova polievka 🙂
@jessica2225 myslim ze netreba zahustit,aj ryzu si mozes uvarit solo,ale ak mas zvysnu urobenu. Ja si podusim zeleninu,potom pridam masko bud uvarene,alebo upecene a trosku s tym zas podusim ab y sa to zmiesalo a tu uvarenu ryzu.a klasicky ako rizoto v podstate.
Mne napr moc nemaju radi kuracie stehna tk ked nam ostane tak im z toho rizoto takto urobim a to mi skor zjedia 🙂
@milenka74 dakujem ti, super si mi pomohla, tak idem nato, díky
náš obed hrachová kaša s pečenou klobáskou a baby mali opekaných čertíkov 🙂
pizza zo stareho chleba, prvý krát a celkom fajn to bolo 🙂
U nás včera, dnes a zajtra: Slepačia polievka s domácou cestovinou,
Mäsko v horčicovej omáčke s cestovinkou,
Kur. mäsko s lečom a pečené zemiačky,
"špajdle" so zemiakmi a kyslou kapustou,
Kapustníky. Tie boli mňam. 🙂 🙂
My dnes polievka zo vcera, bravcove na zazvore a cesnaku s kurkumou (pre mna zas tofu verzia na ten isty sposob) ryza,cestoviny. Deti mali trosku to maso prisposobene na ich potreby. 🙂) a mali sme,k tomu uhorky.
Tak ja som dovarila,krupovu polievku,budu male cestoviny so syrovou omackou a zajtra bude zase krupova polievka a zemlovka,nemam chut na maso chi chi,trosku zmena,zemlovku som nejedla uz asi 2roky moooc sa na nu tesim 🙂
paradajkova polievka, zapecena brokolica so zemiakmi
fazulova polievka na mexicky sposob a mrkvove fasirky, hranolky, tatarska omacka
včera sa u nás dojedla paradajková polievka a mali sme lievance s marhuľovým džemom, dnes smotanová polievka so zelenou fazuľkou a špagety a už sa chladí čokoládový puding 😉
ahojte, uff, po sviatkoch som totalne prezrata 😀 , poobede idem urobit palacinky 321-uzasne a hribikovu polievocku na zajtra alebo pozajtra nakolko zajtra nevarim, ideme na shopping a tam sa aj napapame 😉
vcera a dnes fliacky s kyslou kapustou a slaninkou polievka kysla s pismenkami a palacinky s jablkovym pyre...
zajtra kapustnica a kuracia plnena rolka so zemiakmi a nejaky salat alebo kompot 🙂

vsetko dobre v novom roku, hlavne vela zdravia 🙂 a chuti do varenia 🙂
u nas dnes cukinove rizoto na bielom vine a dojedacka kapustnica 🙂