icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

hasleerka
10. jan 2014

@anos18 ja som kúpila jeden balíček, a deťom to stačí ... ja nemusím , mne stačí omáčka

daniz
10. jan 2014

slivkové knedle - ešte z leta v mraziaku 🙂

raza
10. jan 2014

@siska53 velmi pekne ďakujem za ochotu 😉

michelle22
10. jan 2014

Mrkvova poloevka s haluskami a zemlovka

raza
10. jan 2014

dnes tvarohové buchty s hrozienkami a rozmrazím zbytok vianočnej kapustnice 😉
zajtra pečené údené brav. koleno a kuracie stehná s kapustou a žemlovou knedlou 😉

siska53
10. jan 2014

@raza v poho. Inak z toho vsetkeho sa daju robit aj krokety,kukuricnu jasu aj zapekam, pomer 1:4 s vodou.
a tiez vzdy googlim,ak ccem,nieco speci.
raz som nasla recept na jacmenne krupy nasladko. Ale este som neskusala.

bubo1104
10. jan 2014

krúpková polievka s kopou zeleninky , bravčové kare na cibuľke + zemiaková kaša + uhorky .

marlenka75
10. jan 2014

Hrachová polievka, zemiaková kaša, pečené jaternice, kyslá uhorka. 🙂

abriela
10. jan 2014

vecera: pecene zemiaky, cibula, mast, slanina
zajtra: krupovo hubova polievka od Irsiny a klasicke rizoto s maskom

abriela
10. jan 2014

@danielaj aj ked som tolko ako ty nepiekla, mam este zopar suchych vianocnych, ale uz ich nechcem ani vidiet 🙂
Cez vikend peciem kavovu tortu, prvykrat s kavovo slahackovym kremom - aj ked ani sa na nu nejako po tych kolacoch uz ani netesim.

lucikatn
10. jan 2014

na večeru si chlapi rozkázali perník v košíčkoch 🙂

m_ij_ka
10. jan 2014

večera pre moje baby krupicová kaša s grankom 😉

84verca84
10. jan 2014

Prosim vas,nemate niektora dobry recept na tvarohove plnene knedlicky? Diky

myrca_m
10. jan 2014

polievku som robila rascovú s vajcom, druhé trhané halušky zo zemiakového cesta so sladkou kapustou - recept z Varechy, jogurtové chlebové placky - tiež z varechy, a piekla som pagáče

zuzzuli
10. jan 2014

@m_ij_ka jeeej aj u nas dneska drobec mal 🙂

andrea1985a
10. jan 2014

@dabon mozem poprosit recept na tyramisu

kats
10. jan 2014

@myrca_m pagace vyzerajú úžasne, prosím Ťa dáš mi recept ? už som vyskúšala 3 a nič moc 😅

dabon
10. jan 2014

@andrea1985a No rada by som, ale je to z prášku. Doniesol mi švagor z Talianska, vyšlahala som v litri smotany, rýchlovka a prudko jedlá 🙂 škoda, že to u nás nemajú, teda aspoň som to ešte nikde nevidela....

lucikatn
11. jan 2014

@abriela prosim ako robis tu polievku s krupami?

Dnes idem robit hlivovu polievku a cesnakovy posuch

kikatko
11. jan 2014

@lucikatn poprosím si recept

kikatko
11. jan 2014

@dabon a foto obalu? ideme tam lyžovat a kupila by som si ho tiež

lucikatn
11. jan 2014

@kikatko robila som podľa receptu na bábovku len miesto obyčajného prášku do pečiva som dala PDP do perníka:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 H kryšt. cukor
1 H mlieko
1/2 H olej
1 vanilkový cukor
1 PDP (perníkový)
2 čl kakao
2 vajcia
hrozienka a šťava z 1 citróna

Vajcia vymiešať s vanilkovým a kryšt. cukrom, pridať olej, mlieko, múku a PDP. Poriadne vymiešať a nakoniec pridať hrozienka a citr. šťavu. V pôvodnom recepte je že kakao dať len do polovice cesta ale ja som dala do celého. Vyliať na plech resp. košíčkov a piecť pri 180st. približne 30-45 min. Treba skúšať špajdľou. Niekedy posýpam pred pečením kokosom.

gianni
11. jan 2014

mix polievka( na husacej masti spenená cibulka s kurkumou, rascou a cesnakom+ karfiol+ brokolica+ červená šošovica)
kuracie soté so zeleninou + ryža

imanuel
11. jan 2014

U nás včera mliečna polievka s mrkvičkou a zapekané kuracie prsia s tatárskou a syrom, s kukuricou. 🙂 Na večeru čokoládové čerstvé Fatran buchty, že sa mi nechce miesiť a 6 ks nám v pohode stačí. 😉
Dnes slepačia polievočka a na výber buď zapekané filety so zemiakovou kašou, alebo kuracie prsia s čínskou zel. zmesou. To bude aj na zajtra. Poobede čokoládový puding s mandarínkou pre dievčence. 🙂

lalus
11. jan 2014

u nás dnes varené zemiaky a pečený pstruh, ako sladké toto http://varecha.pravda.sk/recepty/orejas-fotorec... (lístkové cesto som nerobila samozrejme... z kupovaného 😅 😀 )

erina098
11. jan 2014

ahojte u nas dnes kremova zeleninova polievka s ovsenými vločkami a vysmažané filety z tilapie a zemiaky.

zuzananinka
11. jan 2014

@myrca_m dakujem za inspiráciu - urobila som tie jogurtove placky akurat moje su trošku tmavsie som použila špaldovu muku celozrnnu --- a su výborné- dali sme si k tomu ladový šalat s feta olivami a opecenými kuracími kuskami -- mnam mnam -- mm má este kremovu zemiakovu s kurkumou šunkou a porom -- ja tu polievku milujem ale nemohla som ju jest lebo by som do seba nenapchala placky 😀

zara0201
11. jan 2014

Sosovicovy privarok, pre maleho s vajickom natvrdo, pre nas s klobaskou...
Zeleninova polievka standard. Ale zajtra "namornicke mäsko"- varena hovädzina v paradajkovej omacke s tarhonou a k tomu vajce natvrdo.

hyta
11. jan 2014

@myrca_m Môžem ťa poprosiť o recept na chlebové placky i pagáčiky? Vyzerajú mňamkovo. Ďakujem.

dabon
11. jan 2014

@kikatko obal už nemám, ale zistím Vám to od švagra (kuchár - to si bude pamatať) a napíšem 🙂