Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
u nás dnes polievka z domáceho kohúta, pizza rezne s bravčového karé, opekané zemiaky, dusené bravčové karé na šampiónoch, ryža, broskyňovo-čerešňový kompót, poobede jahodovo-čokoládový puding s ovocím a piškótami 🙂
žienky moje nestihacky,vcera boli kapustne fliacky dnes dusena ryža a pečene masko 🙂
@vafinka nasla som recept na MMB, vyskusala som ho a je naozaj vynikajuci 🙂 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36736
My dnes zemiaky pečené v kontaktnom grile, kuracie mäsko a hríbovú omáčku 🙂
@tretulka buchty vyzeraju super, napises mi prosim ta recept? dakujem 😉
@danielaj úžasné už na pohľad 🙂
@imanuel jeej spomienka aj moja prababka to robievala a aj babka keď ešte vládala...u nich sa to volalo moskoľ, milovala som to 😉
v štvrtok som robila šošovicovú polievku s párkom, piekla bravčové stehno pečené spolu so zemiakmi, dojedalo sa aj v piatok, v sobotu som mala posledný deň mojej štvordňovej diety ..babka robila obed pečené bryndzové pirohy , kelovú polievku, poobede sme boli na oslave svokra mala narodeniny, tak som robila mandarínkový koláč...inak nič moc , pozerať na iných ako papkajú ...a piť vodu..zjedla som akurát trošku maska...a večer ma poľa rozpisu čakala mrkva :D....dnes som robila kuracie rezne, pre manžela išiel už do práce :(...marinované kuracie prsia , varené zemiaky, pre mňa šalát, hovadziu polievku s rezancami 🙂
@zklimekova Tak toto by som si dala. Mňam. Asi za naj osobne považujem práve mandarínkový koláč, úplne môj koláčikový vkus. 😉
Babky to robili, aj môj muž to má rád, rusnaci to volali myslím že ošípky, našla som na internete aj presne to isté, len to malo novodobý, už moderný názov, plnené nejakým mäskom.... 🙂
naše raňajky mrkvová nátierka s pečivom, čaj 🙂
ahojte ja som robila v sobotu hovädzí vývar s čerstvou zeleninou - mrkva , zeler, petržlen , pór + rezance bola aj na nedeľu a druhé čínu z morčacích pŕs s ryžou, k tomu ľadový šalát s vínnym octvom , v nedeľu som varila kačaciu restovanú pečeň s pórom a ryža bola ešte na večeru som robila ľahký ľadový miešaný šalát / šery paradajky, redkvička, pór , cibuľa, tofu biele / so zálievkou francúzskou
cez víkend sme mali veselo mali sme hostí, takže som robila jednohubky z treščej pečene, druhé s tvarohovo-jogurtovou pomazánkou, domáci chlebík , varené klobásky, piekla som piškótový koláč z kukuričnej múky s marhuľami a vanilkovou zálievkou a v nedeľu tvarohové pité
No a celý víkend mali raňajky rybičkový nádych , ako si im to šlo na chuť zjedli komplet všetky sardinky , čo boli doma
😀
tak dnes marinované kuracie prsia a zemiaky... mňam.
@zklimekova ďakujem , Zuzi 😉
Sobota: kelovy privarok, nedela: polievka z kralika a kralik na smotane s cestovinami.
V sobotu polievka z piatka -cviklova s korenovou zeleninou a jacmennymi krupami a svokra poslala cestoviny podla Bukovskeho. V nedelu nas pozvala,bola hovadzia polievka,nejake morcacie maso,zapekany baklazan,ryza alebo pecene zemiaky a paradajkovy salat s cibulou a rukolou.
dnes bude cukinova kremova polievka (ta bude aj na,zajtra) a dojeme,cestoviny zo soboty.
Prosim, zienky, ako dlho sa griluje zelenina v rure? Dakujem
v nedelu: bola klasicka slepacia polievka s pecenym kare( kedze bôcik bol vypredany) s pecenymi zemiakmi na smotane a slaninkou-skvely obed 🙂
cez tyzden boli bryndzove halusky, zemlovka....s polievok mrkvova, kremovu brokolicovu
a dnes bude domaca pizza 🙂
@mizulienka davala som vyssie link na recept na buchty z mmb 🙂
@tretulka aha dakujem, prepac, nevsimla som si 😉

@lululka555 ďakujem 🙂