Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
nevarim, mam pokooooj 😉
ahojte,
ja dnes varím vyprážané kuracie rezne"naopak" s taveným a tvrdým syrom,už mám hotový mrkvovo-kapustový šalátik s nálevom a olivovým olejom,mm bude mať k tomu hranolky pečené v rure
už sa na to strasne teším,budeme papať az ked vsetci vstaneme 😀 /chlapi uz spia 😎 /
cessy a delenou stravou som už raz schudla za 8 mesiacov 25 kg ale som takmer nejedla sladkosti no a teraz ano 😔 po porode mi zacalo viac sladkeho chutiť 😖 😒
daniz také placky mám velmi rada a k tomu este to masko,mńam 😀 /prídem nabuduce na obed?/ 😀
urob slimákov z lístkového,mensia babračka ako satočky 😉
lydia22 tu polievku robíš s kyslou kapustou,fazulou a kyslou smotanou a zemiakmi?
uz dávno som ju nerobila a je super,len neviem ci taku aj ty robievaš..
rezníky a pórková mliečna polievka so zemiakmi
nie je tam okrem kapusty aj klobaska a zemiaky a niekedy dam zaprasku a inokedy smotanu je to taka chudobnejsia kapustnica
lydia ale mne chutí ,je taka osviežujuca,mám rada "kvašné" 😀
ja akurát papám tie rezne "naopak" po mojom 😀 mnam,strašne dobré su 😵
zapekane špenatové cestoviny...
ja som varila paradajkovú polievočku a francúzske zemiaky.
prave som dopiekla palacinky na veceru a domacu pizzu na zajtra, polievku nam este ostala tak obed vybaveny 🙂
dnes nevariiiim, huraaaa, mame zo vcera. Iba Adamovi, ale to je chvilocka 🙂 🙂
ja opat keraciu polievku 😀 wolfka sledujes???
inak nic
a co zajtra???cakam na neake chutnucke typy 😉
my dnes nevaríme,máme tie rezníky a lá Mukky od vcera,nedávno som ich dopiekla a ja som už po obede a idem hajíííí 😀
zajtra mm robí bryndzové halušky,to som mu dala objednávku ze toto chcem 😀
/delenu porusím len na byndzové halusky a spagety s mletým maskom,ostatné deliť mi problem nerobí 😎 /
my mame dnes fazulovy privarok s klobasou..
My dnes klasika kuracia polievka,rezne
a zemiaky.
knedlík, kapusta (sladká, hlávková udusená), mäsko 😉
mm dnes robí bryndzové halušky,strasne sa teším,to je jediné jedlo ktoré vie robiť a robí ich skvelé 😵 😵
ja si len pekne sadnem a už len papkám , obsluha a servis je zadara 😀
ahojte,mukky, dám Ti adresu 😉 😀 😀 ďakujem, robila som predsa len taštičky-zmlsli sa rýchlejšie ako sa upiekli.
V sobotu sme mali taký kurací špíz a zeleninkovú polievku, a v nedeľu klasika-vývar s rezancami a hov.na hríbkoch,
ryža. Dnes NEVARÍM dojedáme.
fazuľová polievka a druhé ešte nemáme a neviem, ani čo mám robiť, asi nejaké cestoviny...
ja som dnes nevarila, mali sme este z nedele a zajra budem nieco varit...ale este neviem co...hadam rybicku???? 😕 mozno 😉 , alebo vezmem typ od vas 😅
halusky s kapustou
Zapekane cestoviny
no my len ryžu a zemiaky deti mam na diete mame rotavirus tak nemozme varit co by sme chceli....
vcera sme robili sulance s makom...a dnes zemiakovu pol s cesnakom a kolienka s vajcom, slaninkou....rychlovka... 😎
lydia dakujem za typ, nakoniec som spravila zapekane cestoviny 😉
nevariiiiiiiiiim cerpam este zo zasob od mamy z nedele, ale je mi dobre 😎
ale aby ste nepovedali ze som uplny lenivec, tak vcera som piekla kvazi tortu tak sa podelim o recept, lebo je straaaaaaasne dobra a hrozne easy
ČOKOLÁDOVO –SYROVÁ TORTA
60g masla
100g sušienok/piškot
tuk na vymastenie formy
200g horkej čokolády
400g Mascarpone alebo podobného typu (ja dávam bánoveckú s jogurtom)
2 vajíčka
60g kryštálového cukru
200ml smotany na šľahanie
40g škrobovej múčky
40g čokolády na varenie (na zdobenie) - ja davam ale bielu polevu aby to farebne bolo pekne
Maslo necháme zmäknúť. Sušienky rozdrvíme valčekom a zmiešame s maslom. Tortovú formu vymastíme a naplníme sušienkovou zmesou. Odložíme na chladné miesto. Rúru predhrejeme na 170C. Roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli. Mascarpone vymiešame s vajciami a cukrom, vyšlaháme šlahačku a spojíme so syrovou hmotou. Pridáme roztopenú čokoládu, škrobovú múčku a vymiešame na hladkú masu. Syrovú hmotu natrieme na sušienkovú hmotu. Pečieme asi 55minut (ja mam doma teplovzdušnú trúbu).
zapekane cestoviny 😀 vidím, že sú dnes v kurze 😀 😀 😀 ale robila som ich hneď ráno ešte pred zapnutím netu, aby sme mohli vypadnúť z domu. 😅 ......to aby to nevyzeralo, že opakujem 😉

Polievka z kyslej kapusty,bravcove masko na stave s ryzou