icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
24. jan 2014

@bobinkask sú výborné, vyskúšaj 😉 z 1 litra urobím 4 ks tých 2 dl pohárikov 🙂

bubo1104
24. jan 2014

práve som dovarila zeleninovú polievku s krupicovými haluškami . Druhé sú zemiačiky pečené v rúre a posipané všelijakým korením .

isabellaa
24. jan 2014

@sim87 aj ja si prosim recept na bananovy chlieb, dakujem

sim87
24. jan 2014

@bobinkask pouzila som tento recept: http://www.theidearoom.net/2014/01/best-banana-...
ale ja trubka som to vazila na gramy, nie na miligramy (tak ze ked malo byt jeden a tristvrte hrnceka muky 437,5 ml, tak som namiesto toho dala tolko gramov). nie za nejakym specialnym ucelom, len som si to ja tava uvedomila az ked som mala vsetko navazene 😀 a nepouzila som orechy... konzistenciu cesta som (potom, co som si svoj omyl uvedomila a skusila to aj tak) este trochu od oka upravila (dosypavala som po troskach muku a sem tam priliala trocha oleja a mlieka), aby to pripominalo sladko-chlebikove cesto. cuduj sa svete, nakoniec sa chlebik vydaril a za tepla chutil uuuzasne karamelovo (od hnedeho cukru ktory som dala) a bol super aj bez akejkolvek natierky.
Este poznamka ak nie si zvyknuta piect podla americkych receptov - tych 350 je F nie celsius, takze si to treba previest na cca 180C 🙂

No, neviem teda ci som ti uplne pomohla, mozno to budes mat jednoduchsie podla niekoho ineho, kto recept nepoplietol a nemusel improvizovat 😀

Kazdopadne na navnadenie pripajam fotku a mozem poprosit tiez o tvoj plackovy recept? Dakujem! 🙂

leanax
24. jan 2014

@juranka ja práve idem robiť toto: 300g hl. múka, 1/2 prášku do pečiva, 1 vajce, 1ČL soli, 3PL oleja a 10PL teplej vody. Vypracujem cesto, vyvaľkám, dám na plech, natriem paradajkovým pretlakom a obložím všetkým čo mám. Dám piecť do zlatista na 200stupňov tak 10-15 min.

sim87
24. jan 2014

@isabellaa nech sa paci, priamo pod tvojim prispevkom 🙂

sono2
24. jan 2014

Divinu zajtra. Neviem ale ako. S vínom., brusnicami., je to minútové mäso. Nemá niekto tip ? Ďakujem

sono2
24. jan 2014

@sim87 je perfektný. Koľko ostane čerstvý.? Ktorý je to recept tu naň ? Ďakujem

danielaj
24. jan 2014

ja som dnes uvarila polievku so strúhanej koreňovej zeleniny s ovsenými vločkami, langoše s cesnakom, kečupom, syrom, kyslou smotanou, ako kto bude chcieť, a deťom robím pomarančový džús, šupla som tam aj mandarínky, kiwi, marhule a jablko, tak taký miešaný to bude 😉

juranka
24. jan 2014

@leanax dakujem, ja som robila skor, kvoli malej, uz sa nemohla dockat ale nasla som paradny recept na cesto na pizzu 🙂 300g hladkej muky, pol kavovej lyzicky cukru, rovnako aj pol kavovej lyzicky soli, 30g drozdia, 3-4 pol. lyzice olivoveho oleja a vlazna voda, podla potreby. paradne sa s nim pracovalo, pizza bola tenucka chrumkava ako z pizzerky 😉

m_ij_ka
24. jan 2014

hovädzí vývar so zeleninou a hrubými slížami, varené zemiaky a plnka z kuracích pečienok 🙂

zuzub
24. jan 2014

dnes kelová polievka zo včera a rýchle cestoviny s tuniakom .zajtra asi palacinky a na víkend rozmýšľam upiecť škoricové osie hniezda.

eva7780
24. jan 2014

fazulova polievka a langose ,zajtra budu slivkove gule

chloe001
24. jan 2014

Dnes u nas paradajkova polievka s cestovinou a hrachova kasa.

peggy589
24. jan 2014

dnes cesnačka a pečene kuracie stehna na kyslej kapuste so zemiakmi

manaja
24. jan 2014

Co zase varit,to je moja kazdodenna dilema,aby to bolo lacne a hlavne rychle,tak som si spomenula na granadiersky pochod,varili ho nam v skole dost casto.skoro za polhodinu bol obed uvareny.

daniz
24. jan 2014

Dnes mäkkučký rybí nákyp + hranolky + cesnakový drezing.

hanka_xy
24. jan 2014

my dnes máme bolonské špagety

siska53
24. jan 2014

Ja som sa po 2dni ulievala,brokolicovu polievku sme mali od svokry,cestoviny a maso so zeleninou a cestoviny pre deti nasi spravili,ja som si spravila len rybie prsty a dojedla,ryzu,dnes halusky a zeleninu. A dva dni vybavene. 🙂)

leanax
24. jan 2014

@juranka tak pizza sa podarila je výborná, nestihla som ju ani odfotiť a hodiť sem, lebo už sme sa do nej pustili, odložila som manželovi dve kúsky, lebo aj tie by pošli 😀

bellada
24. jan 2014

brokolicovo-cukinova polievka, domaca pizza s oblozenim "co dum dal" 🙂

miruska73
24. jan 2014

@danielaj juuuuuuuuuuuuuuuuj tie vyzeraju bohovsky 😵 😵 😵 hned idem kuk recept 😀

miruska73
24. jan 2014

ahojte babulky mi sme dnes dojedli paradajkovu polievku a urobila som cestoviny so spenatom posypane syrom vcera bolo pecene kura s ryzou a zajtra a v nedelu si dame riadne obzerstvo idem upiect kacicky s ku tomu kapustu cervenu a knedlu.. 😵 😵 😵 😵 😵 a kacaci vyvar.....

zklimekova
24. jan 2014

šošovicový prívarok, ,opečená klobáska, vajíčko na tvrdo, chlieb 😉

zuzkat1
24. jan 2014

Vcera som robila brokolicovu polievku a tvarohové gulky. Polievka ostala a dnes robim huspeninu na zajtra a cestoviny s vajcom. Zajtra by som si dala Kuraci paprikas...

Mam zajaca.nemate nejake overe recepty?

marlenka75
24. jan 2014

Zabíjačková polievka, zemiaková kaša,pečené jaternice,uhorka.

levandullka
24. jan 2014

@irsina83 Mozem poprosit recept na tie zemiaky? Mimochodom, jedlo vyzera uzasne ako vzdy 😉

cukrik580
24. jan 2014

u nas segedin 🙂 na veceru bude listovy salatik veeela druhov,rajcinka, mozzarella a vajko na tvrdo a dresing-kysla smotana s cesnakom 🙂

sim87
24. jan 2014

@sono2 dakujem 🙂 recept som davala vyssie ale kludne zopakujem:

http://www.theidearoom.net/2014/01/best-banana-...

len si pozri poznamky vyssie ako som ho robila ja. a cerstvy vydrzal celkom dlho - asi 4 dni sme ho jedli (sme len dvaja), prvy den bol super aj ako taky, potom treti a stvrty som si natierala arasidovym maslom alebo karobovou natierkou lebo zacinal byt trochu suchsi (ale po natreti bol stale velmi chutny a syty). ten stvrty den sa uz trochu zacinal drobit, ale nic strasne. Daj vediet ako sa podaril ak ho vyskusas! 🙂

pami2
24. jan 2014

dobry den, poprosim o radu: idem robit metrovy kolac ( z bebe keksov), len neviem ako n a krem: nasla som verzie 0,5 mlieka +2 zlate klasy+100g masla alebo 0.5l mlieka+1 zlaty klas+250g masla. ako ho robievate vy? bojim sa, ze ked tam dam cele maslo, tak to moc nestuhne..chcem z toho formovat vlacikovu tortu pre syna..vdaka