Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes zeleninová polievka, šošovicový prívarok so zemiakmi a opekanou klobaskou a babovka
Kuracie prsia na smotane s cesnakom, ryza. Polievka bude spenatova s psenom.
Vcera varenie do zasoby a mrazaku....kuraci perkelt, halusky, tvarohovo mandarinkovy kolac, do mrazaku parene buchty, a uz teraz na izbe na Antolskej...zajtra operacia a domov dufam cez
vikend.
ahojte prosim vas nema niektora recept na donuty ale take co sa robia v rure? dakujem
Ahojte.Dnes sa chystam prvy krat urobit burgery,nejake tipy co pridat aby boli skvele ? 🙂
@nmonika to by som aj ja rada vedela,tiež sa dlhšie chystám na ne 😉 ...ale žemličky budem robiť podľa receptu z bonvivani http://bonvivani.sk/recepty/hamburgerove-zemle
ahojky ,ja dnes varím paradajkovú polievku so strúhaným parmezánom, hrubé rezance s maslom a orechami 😝
Ahojte babulky, dnes robím segedín s knedlou a mrkvovú polievku. Malému som ako dezert spravila piškótovú "tortu" do misky 😝 a asi spravím čokoládové buchty. Pekný dník.
@womankc a neslúbila som náhodou tebe ten recept na rebarborový koláč?????
My máme dnes strukovinový deň, takže bude cícerovo-pórková polievka. Je dosť hustá a výdatná, druhé nebude 😉
gulášová polievka, fučka a rybie prsty 🙂
včera sme varili mrkvovú omáčku s bravčovou panenkou a parenou knedľou a keďže sme už všetko pojedli tak dnes na odľahčenie bude paradajková polievka a české buchty 😝 mňam 😀
U nas dnes hrstkova polievocka, dojeme palacinky zo vcera a vecer halusky s tvarohom, kyslou smotanou a acidkom 😉
@njonja ja mangold používam ako špenát, mám vlastný zo záhradky, dokonca je lepší v tom, že postupne ho môžem zberať a nezhorknú tie staršie listy ako špenátové a nevybieha so kvetu, takže tak ako špenát 😉
@bobinkask no super, takže hafani sú z môjho cesta, ďakujem, vyskúšam 😉 a vidím že aj malinovník chutil a placky tuniakové robím tak ako ty 😉
my dnes dojedáme špenátovú krémovú polievku s opečeným chlebíkom zo včera, a dusené kuracie prsia so zeleninkou a kolienka, pridávam foto utorkových maslovo-mliečnych žemličiek, včerajšej a dnešnej špenátovej polievky, včerajších zapekaných palaciniek s jablkami a pudingom a pardubických perníčkov, ktoré som robila na zajtrajší škôlkársky karneval 😉
@abriela no ja som posledne urobila rybu na bylinkách / losos je super / k tomu lahodnú zemiakovú kašu / možeš tam pridať aj paštrnák / a preliala som to omáčkou / napríklad bylinkovo smotanovo syrovou, alebo šafránovo maslovo vínovou , alebo pomarančovou tú má tuším aj Irisina v albume /
ak nemáte radi ryby , môžeš voliť steak - bravčovú panenku, lacnejšia veria kuracie prsia, morčacie prsia,
k tomu len nejaký dip - kyslá smotana cesnak, kyslá uhorka, bylinky , alebo pórik
je to rýchlo pripraviteľné jedlo , čo si môžeš aj predchystať dopredu
mäsko ja vždy nakladám do oleja a prísad deň dopredu
ako príloha je rýchly aj kuskus, alebo cestoviny / tagliatele/
polievku k tomu môžeš urobiť napríklad šampíňónový krém trebárs, alebo tekvicový krém to je tiež raz dva
alebo cibuľovú francúzsku , ja robím s ryžou
@danielaj tie vrchy perníčkov máčas po jednom do čokolády, kým sú neni spojené? Minule som ich robila, namáčala som ich potom, ako som ich spojila, ale všade som mala čokoládu 😀

naše raňajky mrkvová nátierka, rohlík, čaj 🙂