icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

smoulinka13
30. jan 2014

no teda ja dnes uplne to iste...sosovicova polievka a palacinky s tvarohom 🙂)

lenkaleg
30. jan 2014

@gelinka75 AHOJ a k nim co robis zemiaky?

gelinka75
30. jan 2014

@lenkaleg este som mala trocha slovenskej ryze s hraskom, ale inac urcite zemiaky alebo zemiakovu kasu 🙂

bobinkask
30. jan 2014

@zuzkat1 ano, nemusíš čakat len ked z neho urobím nejaký produkt 🙂 nechám to tak 10min podkysnút a až potom pečiem

bobinkask
30. jan 2014

@natinecka pači sa http://varecha.pravda.sk/recepty/malinovnik-fot... aj božsky chutil len ako mi tu poradili dievčence do cesta daj menej cukru tak 100g to uplne stačí... ale ak mate v oblube moc sladké, tak nechaj tak ako je v recepte...

raza
30. jan 2014

my sme dnes mali belehradský s natural ryžou a robila som prvý krát asrašidové cookies 🙂

peta268
30. jan 2014

...za posledne 3 dni u nas makove fliacky, rukolovy salat s kurac.masom, kremova brokolicova polievka, bravcovy gulas, slepaci vyvar s domacimi slizikmi

peta268
30. jan 2014
bobinkask
30. jan 2014

@audiova až teraz som si prečítala, že si recept už našla 😉

zuzub
30. jan 2014

@bobinkask vdaka vyskúšam len nemám doma tie otruby, dajú sa niečim nahradiť?

bobinkask
30. jan 2014

@danielaj ano moja z tvojho perfektného cesta 😉 používam ho všade kde ide kysnuté cesto na slano aj sladko...super sa s ním pracuje a malinovník velmi chutil cez víkend budem musiet piect další tento raz to bude originál malinovník dnes som zohnala maliny 😵

bobinkask
30. jan 2014

@zuzub jasné daj len ovsené vločky- alebo ich trošku rozmixuj- budú jemnejšie...ja som ich už robila aj čisto z ovs. vločiek a boli dobré

bobinkask
30. jan 2014

@daniz dúfam, že sa podarili a aj chutili 😉

bobinkask
30. jan 2014

@lucikatn možem sa spýtat ako vám chutili tie fánky? zaujal ma ten recept lebo som tiež chcela niečo čo sa nevysmáža...

bobinkask
30. jan 2014

@petuscha robila som ju podla tohoto receptu len som použila červenú šošovicu tá je uvarená za cca 15-20min a na koniec som dala b. jogurt bez šlahačky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=468

bobinkask
30. jan 2014

@raza možem poprosit recept na tie arašidové cookies ja robím tieto http://varecha.pravda.sk/recepty/american-lidl-... ale rada vyskúšam aj iné...dakujem

irsina83
30. jan 2014

Dnes na veceru som piekla sladky chlieb zo spaldovej muky so susenym ovocim a mandlami a cestoviny s paradajkovou omackou vsetko z mojich novych kucharskych knih... 🙂

raza
30. jan 2014

@bobinkask sú úúúpne jednoduché: pol šálky arašidového masla (teraz je v lidli na akcii, kúpila som to s kúskami arašidov), pol šálky nutely, štvrť šálky trstinového cukru a jedno vajce. zmiešaš dokopy, odoberáš malou lyžičkou, urobíš v dlani guličku a na plechu ju prstom sploštíš na cookies. pečieš na 160 stupňov 13minút. ono tie šálky- ja som to nedávala do šálky, robila som od oka a ak máte radšej sladšie, tak trošku viac cukru daj.. mm to veeelmi chutilo, vraj som to mala robiť na Vianoce namiesto lineckého 😀 (on žiadne suché nemusí)

dixie_chick
30. jan 2014

@irsina83 Super napad na chlieb. Cesto si si nechala vymiesit v pekarnicke alebo si robila rucne? Mohla by som ta poprosit o recept? Ja robim sladky zo spaldovej s hrozienkami, trochou masla a so skoricou, ale chcelo by to zmenu 🙂.

dixie_chick
30. jan 2014

U nas bola dnes kulajda a lasagne.

lucikusik
30. jan 2014

@anaku zemiakový prívarok, šošovicový prívarok, kelový prívarok, prívarok zo zelenej fazuľky, koprová omáčka s varením vajičkom+zemiaky, špenátové halušky, bryndzové halušky, volské oko+zemiaky+zelenina na masle, makové a tvarohové slíže, pirohy, slivkové gule, parené buchty ...

mibi41
30. jan 2014

Dievcence poradte nejajy fajny a jednoduchy tvarohovy kolacik,dakujem krasne.

anavila
30. jan 2014

@megika1 jóooooj, mám oslintanú klávesnicu!!!! ty ! :D joj, ja by som to zožrala jedným hltom tie krvavničky, a toto všetko..cholesterol a tak dalej 🙂 🙂 🙂

lucikatn
31. jan 2014

@bobinkask este len dnes ich idem robit lebo cesto ma na noc stat. Dam potom vediet 😉

womankc
31. jan 2014

@abriela jáj tak, tak to iné pozrieme 🙂

chokma
31. jan 2014

@irsina83 tie cestoviny s rajcinovu omackou vyzeraju super, aj ten kolacik. daj recepis na tie cestoviny...

irsina83
31. jan 2014

@dixie_chick toto je chlieb bez kvasnit. netreba ho miesit 😉

suroviny:
50gr ovsenych vlociek
300 ml mlieka
240gr hladkej celozrnej - spaldovej muky
1cl sody bikarbony
1cl prasku do peciva
125gr susenych ceresni - ja som dala brusnice
50gr susenych jablk - ja som dala marhule
75gr hnedeho cukru
1cl mletej skorice
3pl medu
1 vajce
3pl nasekanych mandli + 2pl na posypanie z vrchu

Postup: Vlocky zalej s mliekom a nechaj 30 min odstat aby zmakli. Rozohrej si trubu na 180 stupnov. Z tejto zmesi budes mat 1kg chlieb. Mozes si nachystat ovalnu, alebo aj podlhovastu formu, ktoru vystelies papierom na pecenie.
Zmiesaj muku, prasok do peciva, sodu v hlbsej mise. Pridaj vlocky s mliekom, susene ovocie, skoricu cukor, med, vajce a mandle. Vsetko poriadne zmixuj ponornym mixerom.
Zmes prelej do nadoby na pecenie a z vrchu posym mandlami a ovsenymi vlockami a nechaj ho piect 45 min. Po upeceni ho nechaj trochu vychladnut a az potom ho vytiahni z nadobi na pecenie, aby vychladol uplne. Dobru chut.