icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

slimstar
4. feb 2014
1zuzka1
4. feb 2014

@lululka555 prosim ta mozes dat recept? Vyzeraju uzasne 🙂

prasiatko30
4. feb 2014

Ja som sa tu dneska inspirovala tymi strapatymi reznami a dneska vecer som recept este aj trosku pozmenila - dala som do janskej misy nakrajanu cukinu a baklazan na kusky dala som ich na nejakych 15min do vyhriatej rury - len trosku osolene a poliate olivovym olejom a po 15 min som na tu zeleninu supla to namarinovane masko z tych strapatych reznov a bolo to vcelku chutne a menej mastne ako smazene na panvici 😉

irsina83
4. feb 2014

Nasa dnesna vecera. Papaedelle v kremovej jarnej omacke s udenym pstruhom a hlivou.

amdeis
4. feb 2014

My mame na dva dni hubovu polievku a ryzovy nakyp s ceresnami.

zuzub
4. feb 2014

dnes sme mali Tagliatelle s bolonskou omačkou , karfiolovo-hraskova polievka.

zuzub
4. feb 2014

@irsina83 môžem poprosiť recept na tú omáčku ?vďaka 🙂

matabah
4. feb 2014

zeleninový vývar z mrkvy,kalerábu,hrášku,ligurček atd...s krupicovými haluškami,zapekaný karfiol so zemiakmi,zaliaty bešamelom,na vrch prerastená slaninka a strúhaný syr...ešte domáci chlieb z časti celozrnnej múky...

irsina83
4. feb 2014

@zuzub Suroviny: 4 mladé cibuľky
250gr hlivy ustricovej
olivový olej
300gr mrazeného hrášku
hrsť mäty
1PL hladkej múky
500ml polotučného mlieka
320gr papardelle alebo fettucine
150gr údeného pstruha

Na šalát:
mix zelených listov a šalátu
kúsok čerstvej uhorky
2 ČL dijonskej horčice
1 ČL medu
1PL olivový olej
1/2 citrónu

Postup: Dáme si vrieť vodu na cestoviny. Medzitým si nakrájame cibuľku a hlivu na drobno a dáme opekať do hlbšej panvice, pridáme hrášok a mätu, premiešame a dusíme asi 2 minúty.
Dáme uvariť cestoviny do vriacej vody.
Zeleninu posypeme múkou a poriadne premiešame a miešame asi pol minútky. Zalejeme mliekom, poriadne pomiešame a privedieme ho do varu a necháme variť cca 7-9 min.
Keď pôjdeme zlievať vodu tak si trochu cestovinovej vody dáme bokom a prileje ju do zhustnutej omáčky a vmiešame cestoviny a pridáme pstruha natrhaného na stredne veľké kúsky a pol minútky ich prehrejeme.

Na šalát si pripravíme dresing a polejeme ním šalát. Výborne chutí spolu s cestovinami.

m_ij_ka
5. feb 2014

naše raňajky vianočka s maslom, kakao 🙂

danielaj
5. feb 2014

@bobinkask jasné, páči sa

Farmársky chlieb
315 ml vody, 450 g hladkej múky, 1 čl cukru, 1 a pol čl soli, pol kocky droždia
dáme do pekárničky vykysnúť, potom cesto stočíme, akoby sme ho žmákali, rozdelíme na dve časti,vyvaľkáme, stočíme ako roládu, urobíme šikmé zárezy, potrieme olejom, necháme podkysnúť a pečieme na 200st asi 20-25 min.

womankc
5. feb 2014

ahojte, tak ja včera piekla som tú pizzu - jedna bola tuniak, cibuľa , pretlak, cesnak, šampióny,oregano , rukola, olivy zelené , kyslá smotana , syr, druhá bola pretlak, oregano, cibuľa, morčacia šunka, olivy, šampióny, kyslá smotana , troška syra */ nevydalo / na polku trochu balzamikovej redukcie
Polievku som urobila kurací vývar s mäskom a zeleninou + brokolica
upiekla som koláč s jogurtom a kyslým mliekom s vínnym kameňom miesto prášku do pečiva a s mrazenými višňami- trošku je tuhý , dala som hladkú a hrubú múku, tá hrubá múka bola chyba , alebo viac som mohla zriediť cesto inak je chutný

vivusika
5. feb 2014

@danielaj ten chlebík vyzerá super, už som si uložila recept🙂

vivusika
5. feb 2014

my máme dnes kyslú polievku od včera a dnes len tak narýchlo ryby na masle a zemiaková kaša, idem s mojimi chorobami dvoma k dr. 😒

danielaj
5. feb 2014

@vivusika ďakujem, vyskúšaj, je to taká veľmi dobrá bageta 🙂

lululka555
5. feb 2014

Ahojky. Dnes cesnačka zo včera a idem zapekať palacinky s tvarohom 🙂

zarabono
5. feb 2014

My mame od vcera kyslu fazulu a lokse

zarabono
5. feb 2014

@womankc prosim ta ako robis zemiakove placky bez muky

womankc
5. feb 2014

@zarabono nakrájam cca dve tretiny zemiakov / z celkového množstva / rozmixujem v mixéri a zbvyšok / tak dva tri väčšie/ nastrúham na jemnom strúhadle , dám jedno vajce , soľ ,koreniny aké máš rada - ja dávam kmín, majorán, sebe a ostatným pridávam cesnak , čierne korenie mleté , slaninka sa môže dať, alebo salámka, šunka a cibuľa , niekto dáva aj mrkvu strúhanú, ja niekedy dávam aj ovsenné vločky jemné , premiešam , urobí sa ti cestíčko riedke a vypráža , vždy si to musíš premiešavať, lebo voda zo zemiakov sa odstavuje v miske. pekne to drží pokope , robievala som aj len čisto nastrúhané najemno , ale takto mi viac chutia sú ľahké a jemné

womankc
5. feb 2014

Ozaj a ešte som mala včera neplánovaný dezer na večeru - zjedla som blombu xixixiixixixixixi 😀

bobinkask
5. feb 2014

@danielaj dakujééém 😵

lululka555
5. feb 2014

@1zuzka1 ahoj dakujem, robila som podľa http://receptyakeber.blogspot.ch/2013/08/lacne-... , rýchle a jednoduché 😉

bobinkask
5. feb 2014

@anavila dobrý nápad 😉 ja som to najskor tipovala na tie klinčeky len sa mi to zdalo dost maličké 🙂

nili
5. feb 2014

Ahojte, dnes robim kolozvarsku kapustu. Dobru chut vsetkym 🙂

bobinkask
5. feb 2014

u nás dnes zeleninová krémová polievka s krutonmi, bryndzové halušky a hladám recept na nejaký koláčik 🙂

zarabono
5. feb 2014

@womankc ja som vzdy robila klasiku s mkou.inak aj kysla kapusta do nich je mnam.vyskusam teda aj bez,uz sa tesim.inak sme poslednu dobu prisli na chut len astruhanym na struziku,je to chrumkave

beah
5. feb 2014

Ahojte, my dnes máme polievku zo včera - mliečnu so zelenou fazuľkou a francúzske zemiaky s kyslým sterilizovaným šalátom z uhoriek, cibule a papriky.

kuriatko84
5. feb 2014

ahojte nám včera priniesli bedničku plnú čerstvej zeleniny a ovocia a bola tam hliva ustricova, takže dnes robím hlivovo-kurací perkelt s knedľou a polievku dojeme zo včera kyslú šošovicovú 😉
bedničku sme si objednali z www.svetbedniciek.sk a je to super 😵

tretulka
5. feb 2014

ahojte, ja som dnes spravila kyslu fazulovu polievku a druhe este stale neviem co vykuzlim, len nejaku rychlovku

m_ij_ka
5. feb 2014

šampiňónová polievka, rizoto 🙂