Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
V tychto doch sa stahujeme do vacsieho bytu cize mam obmedzene moznosti... vcera boli strapacky z kyslej kapusty, dnes hranolky na plechu a stuka v trojobale + nakrajany ladovy salat v sladkokyslom naleve + sa prave dopiekli pletenky podla receptu ktory som tu tusim vcera zahliadla 😀
zeleninova polievka, cina, hranolky,ryza, tatarska, zeleninovy salat
Kuracie prsia so šampiónmi
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/382-kura...
Dala som tam nepasterizovanú smotanu , teda smotanu so živou kultúrou a chuťovo je to vynikajúce. 😉
už nikdy nekúpim tie pasterizované vysoko ohriate umeliny. 😖
dnesna azia podla Billa Grangera a tofu pizza podla @zklimekova , aj ked oblozenie som si spravila podla seba.
tak konečne som si našla čas na koňa 😀 ,varila som predvčerom mletý rezen a kaša a kedže mi ostali včera som k nim urobila paradajkovú omáčku a knedľu,hraškovu polievku,dnes som robila vajíčkové halušky,k nimkysle mlieko a rascovú s opečným chlebom a kedže sa pár dní budím už pol piatej vyspata tak rano robim chlebíčky a čo sa nezje beru si starší do školy 😀
@zabka79 teším sa, že sa ti koláčik páči a dúfam, že bude aj chutit 😵 je to taká rýchlovka http://varecha.pravda.sk/recepty/maslovy-kolac/... ja som dávala marhulový a slivkový kompot
Tak dnes na zelanie dcerky dukatove buchticky s vanilkovym kremom a rascova polievka s vajickom 😉
@kuriatko84 ten koláč vyzerá perfektne... už viem čo budem piec cez víkend 😉
@zklimekova aj ja som už piekla tú tofu pizzu a celkom nám aj chutila... ja som ju robila z bieleho tofu vyskúšam aj z ochuteného 😉
@bobinkask ja mám radšej ochutené najradšej marinované lahodkové..biele ma neoslovilo :D
naša včerajšia večera chrumkavé tofu prsty,fazula v rajčinovej omáčke,cukina a chlebík, dnes sme mali ešte polievku zo včera zeleninovú a druhé kura na paprike s cestovinou a piekla som briošky plnené syrovo-cesnakovou a tuniakovo-syrovou plnkou, cibulovníky, banánové placky a skusila som chlebík podla receptu od
@irsina83 celozrnný so sušeným ovocím (hrozienka, slivky, goji) a orechami je výborný, doma každý pochválil 😵
@bobinkask mňam...ako vždy, v čom si mala obalené to tofu?
@zklimekova dakujééém 😵 tofu je obalené v najemno rozmixovaných mandliach , vo vymiešanom vajíčku s kurkumou, solou,suš. cesnakom a ešte raz obalené v hrubšie rozmixovaných mandliach a upečené... bolo to zaujímavé, také chrumkavé aj detom to velmi chutilo 😉
@gromkaver ) suroviny:
50gr ovsenych vlociek
300 ml mlieka
240gr hladkej celozrnej - spaldovej muky
1cl sody bikarbony
1cl prasku do peciva
125gr susenych ceresni - ja som dala brusnice
50gr susenych jablk - ja som dala marhule
75gr hnedeho cukru
1cl mletej skorice
3pl medu
1 vajce
3pl nasekanych mandli + 2pl na posypanie z vrchu
Postup: Vlocky zalej s mliekom a nechaj 30 min odstat aby zmakli. Rozohrej si trubu na 180 stupnov. Z tejto zmesi budes mat 1kg chlieb. Mozes si nachystat ovalnu, alebo aj podlhovastu formu, ktoru vystelies papierom na pecenie.
Zmiesaj muku, prasok do peciva, sodu v hlbsej mise. Pridaj vlocky s mliekom, susene ovocie, skoricu cukor, med, vajce a mandle. Vsetko poriadne zmixuj ponornym mixerom.
Zmes prelej do nadoby na pecenie a z vrchu posym mandlami a ovsenymi vlockami a nechaj ho piect 45 min. Po upeceni ho nechaj trochu vychladnut a az potom ho vytiahni z nadobi na pecenie, aby vychladol uplne. Dobru chut.
@daniz páči sa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=19069 😉
naše raňajky nátierka z treščej pečene, kaiserky, ovocný čaj 🙂
@lululka555 presne túto ružu mám ž dlhšie uloženú, že vyskúšam, len stále akosi chodím okolo nej a robím iné koláče 😅
nátierka z treščej pečene
1 treščia pečeň, bambino, 50g masla, 1Pl horčice, 1ks červenej papriky, 1ks cibuľa, soľ, čierne mleté korenie
Maslo,treščiu pečeň, syr, horčicu, vymiešam, ochutím korením a osolím.Cibuľu a papriku nakrájam na drobno a pridám k nátierke.Natriem na chlieb prípadne iné pečivo a podávam. 😉
polievka fazuľková so zápražkou, tú každý zje bez slov, k tomu segedínsky guláš s knedľou (kúpenou🙂 )
robím podľa tohto receptu, cesto je perfektné, vláčne http://varecha.pravda.sk/recepty/osie-hniezda-v...
včera fazuľková polievka s koreňovou zeleninou a buchty

@irsina83 ahoj. v preklade do slovenciny asi nie je vsak?