Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Baby dam aj sem, nemate nejaky dobry recept na cheesecake? Obycko tvarohovy.
@egyptanka http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovy-nep... Ja som robila pred pár dňami tento, každému veľmi chutil
@egyptanka 250 g suchých keksov (typu BeBe, Hobitt's)
50 g mandlí
120 g masla
Na plnku:
500 g mäkkého tvarohu
250 g kyslej smotany
50 g masla
1 vajce
25 g mandlí
2 lyžice hladkej múky
150 g kryštálového cukru
citrónovú šťavu z polovice citróna
1 balíček vanilínového cukru
kôru z jedného chemicky neošetreného pomaranča
Postup:
1. Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a okraje odstrihneme.
2. Keksy rozmixujeme v mixéri spolu s mandľami.
3. V hrnci na sporáku rozpustíme maslo a primiešame k nemu roz drvené keksy.
4. Masu vtlačíme do pripravenej tortovej formy. V rúre predhriatej na 180 °C pečieme 12 minút. Odložíme nabok vychladnúť.
5. V mixéri vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, maslo, vajce, celé mandle, hladkú múku a cukor. Zmes dochutíme citrónovou šťavou, vanilínovým cukrom a čerstvo nastrúhanou pomarančovou kôrou.
6. Zmes vylejeme na hotový korpus, uhladíme a v rúre vyhriatej na 150 °C pečieme asi 45 minút. Koláč necháme vychladnúť v rúre pri otvorených dvierkach. Potom ho uložíme na 3 a viac hodín do chladničky.
dobré ránko, my sme včera dojedali fazuľovú polievku s údeným, robila som dva druhy pizze a na olovrant domáci jahodový termix 😉
@stellamaris delicious!!! sushi milujem
Zeleninová polévka, smažený květák a sýr
naše raňajky zapekané bagetky / maslo, syr, šunka, rajčina/ 🙂
dnes nevariiim sme pozvani na obed 🙂 aj tak sa da
kuracie pecienky ako spizy so slaninkou, varene petrzlenove zemiaky, zeleny salat 🙂
@megika1 dakujem, áno aj ja ju mám rada aj s kyslou uhorkou, alebo aj pečenú na plechu 🙂 môže sa pridať aj mäsko,alebo pečienky
@raza mám ju napísanú v albume,pozri pod foto 😉
včerajšie lekvárové koláčiky @trudka4 ďakujem za recept,všetky sa pojedli 😉
Davam do pozornosti vyborny kolacik pre deti aj dospelych, tekvica, jablcka a ovsene vlocky.. 🙂
http://www.prosimspinkaj.sk/11/post/2014/02/tek...
Langose zo zemiakoveho cesta kysnute .
Dnes frankfurtská polievka a vyprážaný syr s hranolkami 😉
halušky so syrokrémom a k nim zakysanku, koláčik asi nejaký čokoládový, aby bolo čo maškrtiť 🙂

Dnešný obed: syrovo tuniaková pizza