icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

abriela
12. feb 2014

neviem co uz varit, tak rychlovka - pecena domaca klobasa, zemiakova kasa, zeleninovy salat.

kikatko
12. feb 2014

mat doma mamču je na nezaplatenie- rýchla slepačia polievka, lečo s klobaskami a zemiakovou kašou, ryža k mäsu z polievky a kedže som jej dovolila chodit sem a odkukavat recepty- budu briošky. ja jej snad nedovolím vratit sa späť do práce 🙂

danielaj
12. feb 2014

@zuzub ja tiež nechystám nejaké valentínske menu, nejako zvlášť tento sviatok neslávime, skôr, keď sme boli ešte puberťáci, ale nejaká sladká drobnosť bude 😉

danielaj
12. feb 2014

ja dnes varím iba druhé, zo včera máme cícerovú omáčku a robím vločkové fašírky s údeným syrom a zeleninkou (brokolica, karfiol, mrkva), obalené v kukuričných lupienkoch so sézamom, k tomu zemiaková kaša a ľadový šalát 😉

andrejka10
12. feb 2014

@titkovamiriam, ďakujem za pochvalu. Od takej šikovnej kucháročky, ako si ty, tak to je parádička. 😉
@zuzub, jasne, že zvládneš urobiť nejakých ježkov..... neboj ľavou zadnou... 🙂 😀 A tu je ten receptík, aj pre teba @sofinka25:

250g masla (popr. palmarín)
120g práškového cukru
450g hladká múka
1ks práškový vanilkový puding (ja som dala zlatý klas)
1ks vanilínový cukor
1 vajíčko
kôra z jedného citróna

Náplň: Ja som dala plnené guličky, orieškom som sa radšej vyhla, lebo predsa som to robila pre detičky do škôlky.

V podstate som vychádzala z dvoch receptov a vybrala som si to, čo vyhovovalo mne. Akurát som ich dlhšie piekla, ako 12min a cesto bolo chvíľu v chladničke. Postup som dodržiavala podľa obrázkového postupu z uvedeného linku. Len som netrhala kúsky cesta, ale na doske som vytvarovala rovnomerný valec, ktorý som nakrájala na rovnaké časti. Z týchto kúskov som vytvarovala placku, do nej dala náplň, urobila guľku a povytiahla ju na slzičku. Ide to rýchlo. No a tú sú tie linky na recepty: http://varecha.pravda.sk/recepty/jezkovia-jozko... a tu je druhý link http://dobruchut.azet.sk/recept/6213/jezkovia/
No fotke je náplň, kt. som použila.

jachin
12. feb 2014

Cibuľová polievka, ovocné malinové gule

ifkael
12. feb 2014

polievku na dnes staaale netusim... a na obed spagety ..omacku si musim vymysliet este...

tretulka
12. feb 2014

vcera som robila plnenu papriku, ostalo aj na dnes 🙂

lienka2
12. feb 2014

@ivushqa nie nerobim, teda niekedy sa mi podari ze viem dopredu na cely tyzden co budem varit, ale je to skor vynimka..

katkas1
12. feb 2014

dnes kapustnica a kuracie stehna s ryzou a kompotom 🙂

ivi31
12. feb 2014

Hŕstková polievka a žemľovka 😉

zabka79
12. feb 2014

@bobinkask ten maslový koláčik je na celý veľký plech, alebo ten menší? idem na to 🙂

anos18
12. feb 2014

Ahojte, vystali halusky, tak s vajcom na cibulke a so slaninkou s cerstvym uhorkovym salatom, doma robeny salat z krabich tyciniek a piekla som pletenky, podla receptu, ktory sem vcera niekto daval, ale miesala som muku pol na pol hladku a celozrnnu
http://receptyakeber.blogspot.ch/2013/08/lacne-...

vepaga
12. feb 2014

Obrázky neprikladám, ale dnes polievka z ovsených vločiek, strapačky s kapustou

daniz
12. feb 2014

fazuľová hustejšia polievka mliečna a upečiem k nej cesnačky, a zo zvyšku asi kapustníky.

doory
12. feb 2014

Ja dnes tekvicovu mliečnu a zapekaný karfiol so zemiakmi a syrom. Také bezmäsité.. ale ľahké.

madono
12. feb 2014

dnes: vývar z jelenieho krku a zeleninové rizoto
zajtra: plnená paprika a knedľa
piatok: cesnaková polievka a jablkovo-tvarohová žemlovka
sobota: v obci máme dedinskú zabíjačku, takže pôjdeme ochutnávať
nedeľa: živánska

😎 😎 😎 😎

m_ij_ka
12. feb 2014

kelový prívarok, zapekaný karfiol s brokolicou a nivou a eidamom, varené zemiaky 🙂

marlenka75
12. feb 2014

@m_ij_ka Prosím ťa možem ťa poprosi´t o recept na ten karfiol, znie to zaujímavo.Ďakujem. 🙂

mima2778
12. feb 2014

My dnes polievku z cervenej sosovice a trochou zeleniny a spagety s ml.maskom a paradajkami.

mami.sk
12. feb 2014

my dnes granadír 😉 už som ho minimálne rok nerobila 😉

liviadanova
12. feb 2014

Ahojte 🙂 Dnes by som rada spravila zelerovú polievku, no nikdy som ju nevarila, ako ju robievate vy? Ďakujem 🙂

m_ij_ka
12. feb 2014

@marlenka75 karfiol s brokolicou uvarím v slanej vode, potom poukladám na vymastený plech, do kyslej smotany dám soľ, vegetu a vylejem na brokolicu s karfiolom a posypem nastrúhaným eidamom a nivou a šup do trúby.

marlenka75
12. feb 2014

@m_ij_ka Ďakujem. 🙂

amdeis
12. feb 2014

U nas dnes sosovicova polievka a pre deti tvarohove gulky s marhulovym dzemom. Ja som si spravila kuskus posypany syrom a k tomu zavaranu cviklu.

siska53
12. feb 2014

ja planujem na zajtra fazulovu na kyslo a slany osuch k tomu.
dnes sme boli doobeda u dr. a vcera som sa dost unavila doobeda i cast poobedia, takze vecer som uz nevladala varit, tak sme to vyriesili piyyeriou - minestrone polievka a pizza hawai a mozzarela -rucola. kazdy si dal, z ktorej chcel.

m_ij_ka
12. feb 2014

@marlenka75 prajem dobrú chuť 🙂

levandullka
12. feb 2014

Dnešný obed - kuracie prsia na prírodno s grilovanou zeleninou a levanduľovým korením 😵

zahradka76
12. feb 2014

ja som dnes robila zeleninovu (karfiol, mrkva a zemiak) s ovsennymi vlockami a spenatovy privarok s pecenymi zemiakmi v rure. 🙂

zahradka76
12. feb 2014

@anos18 pletenky mas nadherne....mohla by si please poslat recept na ten salatik?