Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zahradka76 Dakujem 🙂 A krabi salat som robila tak, ze som troska povarila krabie tycinky, ale iba chvilu, lebo sa rozpadnu, po vychladnuti nakrajat, pridat majolku, kukuricu, trocha tvrdého syra, biele mlete korenie, sol, citr.stavu a cukor podla chuti. Na zaver som pridala asi 1/2 cibule, ale mne v tomto salate prekazalo. Druhýkrát tam nedam.
Tento týždeň sa stravujeme v práci - napr. včera krkovička/kapusta/knedľa, dnes mletý rezeň so syrom a zemiaková kaša. Pridávam foto z víkendu - bublanina s domácimi mrazenými ríbezľami a pečené kuracie stehná posypané zmesou Kura 7 bylín s pečenými zemiakmi (očistené zemiaky nakrájame na kocky, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu so steril. kukuricou. Na plechu zmiešame, polejeme olejom a troškou vody, osolíme. Na to naukladáme kuracie stehná,ktoré posypeme zmesou korenín-my máme radi Kura 7 bylín. Dáme piecť a cca 15min. pred koncom pečenia polejeme 33% smotanou a dáme dopiecť. A zajtra bude chlebík z http://mare.remare.sk/index.php/pecenie-domaceh....
bravcove na hrasku,tarhona,bude aj na zajtra,piatok tvarohovo jablkova zemlovka 🙂
ahojte ja som dnes varila zeleninovo-pohánkovú polievku a rýchle rožkové pirohy s ovocným tvarohom naše oblúbené - stráááášne dávno som ich nerobila, tak sme si dnes zmlsli 😀
Ahojte maminy chcem sa opýtat dostala som horkú čokoládu viac ako 1kg a neviem čo snou,piect nepečiem,lebo manžel nemá rád sladké a ani syn iba ja som na sladke nedá sa spravit na mliečnu alebo sladkú čokoládu?Nemáte recept,dakujem 🙂
naša večera šišky s lekvárom 😉
Baby neviem kto vsetko chcel recept na briosku, tak tu je. manzel ho konecne napisal.
BRIOCHE CHINOISE
Polohrubá múka 372 g
Instantné kvasnice 8 g
Kryštaľový cukor 44 g
Morská soľ 9 g
Vajcia 186g
Plnotučné mlieko 63g
Maslo /izb. teplota/ 167g
1 vajíčko na potretie
Krém:
Žĺtky 5 ks
Vanilkový struk ½
Kryštáľový cukor 110 g
Hladká múka 83 g
Plnotučné mlieko 550 ml
Maslo / izb. teplota/ 27g
Cesto:
Nasyp múku do miesiča spolu s droždím a nechaj premiešať asi 15 sekúnd. Potom pridaj ostatné ingrediencie okrem masla a začni miesiť na pomalej rýchlosti 30 minút. Potom začneš pridávať maslo po malých kúskoch, ďalšie pridávaš až keď je predošlé už dobre vmiesené do cesta. Keď je všetko maslo vmiesené v ceste zoškriab z krajov misky cesto, ktoré sa tam prilepilo a nechaj miesiť ďalších 10 minút.
Potom cesto daj do misky, pomúč na vrchu a nechaj kysnúť 1 hodinu.
Krém:
Daj si do misky žĺtky a pridaj tam semienka vyškriabané zo struku, vymixuj to mixérom na stredne malej rýchlosti asi 30 s. Pridaj cukor a pokračuj na strednej rýchlosti asi 5 minút. Zníž rýchlosť a pridaj múku a mixuj ďalej asi tridsať sekúnd potom pridaj mlieko a pokračuj na malej rýchlosti ešte asi minútu. Potom ešte zoškriab z krajov misky a ešte troch premiešaj. Zmes prelej do hrnca a na strednom plameni priveď do varu za stáleho miešania po dne hrnca, aby sa to nepripaľovalo. Keď krém začne bublať pokračuj v miešaní ešte asi 5 minút. Hrniec potom namoč asi na tri minúty do studenej vody a premiešaj, aby sa netvorila koža na vrchu. Vyber hrniec z vody a na dva krát tam metličkou vmiešaj maslo. Na vrch krému polož potravinársku fóliu a nechaj vychladnúť.
Vyber cesto z misky na pomúčený povrch a vytvor y neho valčekom obdĺžnik asi 50x20 cm, mixérom si ešte trochu rozmiešaj krém a rovnomernou vrstvou natri na cesto. Na to ešte posyp hrozienka a môžeš aj čokoládové chipsy/guličky/ a zaroluj, tak že ti vznikne 50 cm rolka, ktorú teraz nakrájaš na 5 cm kúsky. Teraz ich môžeš vložiť do okrúhlej zapekacej mise s priemerom okolo 33 cm s papierom na dne. Kúsky tam rozlož ,tak aby boli medzi nimi medzery. Ukladaj reznou stranou hore a dole. Potri kúsky rozšľahaným vajíčkom. Nechaj ešte podkysnúť asi 40 min. Potri ešte raz vajíčkom a daj do predhriatej rúry na 180 stupňov. Prvých desať minút peč pri tejto teplote, potom zníž na 170 a peč ďalej asi 25 minút. Vyber z rúry a dobre potri javorovým, alebo cukrovým sirupom. Nechaj vychladnúť.
Šošovicový prívarok s volským okom
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/877-soso...
Ja varim rizoto z cervenej repy + masko: http://www.fitnessguru.sk/#!191-rizoto-z-cerven... 🙂
@mima2778 my presne to isté 😀 , polievka aj druhé
Ahojte, dnes sme mali na obed fazuľovú polievku čo varila svokra, no keďže ja sa z toho neviem najesť, tak som si dorobila pizzu.
V sobotu ideme na ples a rozmýšľam čo upiecť, čo by sme si zobrali so sebou. Nemáte nejaký dobrý nápad?
Porova cira polievka s chlebovymi krutonmi (Zostalo nam z doma peceneho cerealneho chlebika, tak ho takto minieme do posl.kuska) a sunkafleky , pridavam aj cuketu a su vyborne.
zienky tie co peciete mufiny, daju sa upiect aj bez formy, ze si date len do papierov a tak ne plech?
ja dnes varím polievku z hlávkovej kapusty s mäskom a klobáskou, zo včera zostalo pár kúskov ovsených fašíriek, aj zemiaková kaša, tak ln hodím na plech jaterničky, a pečiem oškvarkové sopky a chcelo by to aj niečo sladké, tak idem vymyslieť 😉
Ja dnes robim drzkovu polievku a gulasik. Sme uz davno nemali 🙂

dnes paradajková polievka s haluškami, losos pečený s tymiánom, pomarančom, mrkvovo-jablkový šalát s kúskami pamaranča, pre deti aj zemiaková kaša a pre dievčatá aj pečená tilapia , len tak s korením na masle, lebo losos im nechutí