Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@lululka555 dáš mi prosím recept na to čokoládové suflééé, už len pri fotke sa mi zbiehajú slinky 🙂
Dnes jedna zdravá rýchlovka - Rukolový šalát s mozzarellou a balzamicom 😉 😉 🙂
http://tipnajedlo.sk/recepty/rukolovy-salat-s-m...
@zklimekova vedela by si mi znova dať nejaký link na námety na torty - birmovanie ???? ďakujem
@zklimekova pre moju dcérku , poprosím ťa , ja som aj dačo u teba hľadala, ale neviem , čo sa hodí a aké majú byť pri birmovaní ozdoby ak nájdeš a hodíš link budem rada
@womankc vyššie máš link , ja som robila pár ale na psp... ale ešte pohľadám...na birmovku som robila túto, ale to už pred dvoma r.pre manželove krstňa .... moje začiatky ...tak nič moc... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3590589...
@womankc čo som videla torty tak na nich väčšinou boli ...kalich, hrozno, holubica , klasy, ruženec ...
@zklimekova už som to prezrela a už som si pár aj vytlačila , niečo z toho zkombinujem takže by tam mali byť tie dve mená a holubica je symbol birmovania , nevyznám sa v tom, alebo čo ešte zo symbolov môžem použiť????
@zklimekova ja zvažujem holubicu a kríž,. alebo holubica a ruženec
Ahojte, my dnes dojedáme z nedele: bravčový vývar s rezancami, zapekané rezne so smotanou, nivou a brokolicou, varené zemiaky a šalát z čínskej kapusty.
@womankc to čo si napísala asi aj stačí..holubca, kríž , možeš k tomu aj ten ruženec...ja som ho navliekala normálne na niť 😉 ..a holubica...tá určite na birmovanie patrí najviac....ako symbol zoslania Ducha Svätého
@zklimekova ďakujem našla som v tom linku tam jednu takú veľmi peknú jednoduchú s holubicou len a aj takú s tým navlečeným ružencom to tiež bolo veľmi pekné ešte raz dík
@zklimekova ahoj na nete ja veľa receptov,ja som robila prvýkrát podla http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50784 ,mištičky som vymastila roztopeným maslom a pekne išli von 😉
@irsina83 Ďakujeeem mooooc ,si milá 😉
@nmonika Suroviny: 300gr tmavej čokolády, rozlámanú na kúsky
150gr masla
5 vajec
50gr hnedého cukru
kakao na poprášenie
Postup: Predhrejte trúbu na 180 stupňov. Na spodok tortovej formy (20cm priemer), vystrihneme papier na pečenie a boky vytrieme maslom.
Čokoládu s maslom si necháme rozpustiť v miske nad horúcou vodou.
Vajcia s cukrom zatiaľ vyšľaháme mixérom na penu. Mixujeme 10-12 minút,pokiaľ hmota nebude našľahaná a kremovitá.
Keď je roztopená čokoláda s maslom príliš horúca, necháme ju schladiť do kým nebude vlažná. Potom postupným jemným vmiešavaním, postupne vmiešame čokoládu. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme 25 minút. Potom tortičku necháme pozvoľna úplne vychladnúť pri izbovej teplote. Z vrchu poprášime kakaom a môžme dozdobiť ovocím a šľahačkou.
my dnes dojedačky z nedele, ako vždy v pondelok, bola som si dnes pre mliečko do družstva, tak už robím domáci jogurt a tvaroh 🙂
Baby tu je recept na cokoladovu mouse torticku :
Suroviny: 300gr tmavej čokolády, rozlámanú na kúsky
150gr masla
5 vajec
50gr hnedého cukru
kakao na poprášenie
Postup: Predhrejte trúbu na 180 stupňov. Na spodok tortovej formy (20cm priemer), vystrihneme papier na pečenie a boky vytrieme maslom.
Čokoládu s maslom si necháme rozpustiť v miske nad horúcou vodou.
Vajcia s cukrom zatiaľ vyšľaháme mixérom na penu. Mixujeme 10-12 minút,pokiaľ hmota nebude našľahaná a kremovitá.
Keď je roztopená čokoláda s maslom príliš horúca, necháme ju schladiť do kým nebude vlažná. Potom postupným jemným vmiešavaním, postupne vmiešame čokoládu. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme 25 minút. Potom tortičku necháme pozvoľna úplne vychladnúť pri izbovej teplote. Z vrchu poprášime kakaom a môžme dozdobiť ovocím a šľahačkou.
@nikushkasa mnaaaaaam milujem rukolu 😵 😵 tento som este nejedla, ale mam jeden svoj veeelmi oblubeny
@nmonika tento recept, ale ja som nedavala struhanku, takze boli trosku makksie. ale jednoznacne na teflonke to sprav, lebo na tej panvici, co mam na foto sa mi to totalne prilepilo, tak dalsiu varku som uz robila mudrejsie na teflonke 😀 😀
http://www.toprecepty.cz/recept/19599-syrovo-br...
@lululka555 tá ruža sa ti super podarila... vobec nie je vidiet, že si niečo poplietla 😉
@irsina83 dievčence ja tu slintám pri vašich foto čoko-dobrot 😵 určite vyskúšam suflé aj tortičku...dakujem za recepty

Tortičkárky prednedávnom ste mi dobre poradili ohľadne námetu na tortu a teraz by som tiež potrebovala znoma námet na tortu . Konkrétne ide o tortu na birmovanie- máte nejaké zaujímavé námety, čo by sa hodilo ????? ďakujem