Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@womankc kokosove muffiny 🙂
1,5H muky /ja som dala spaldovu hladku/
3/4H cukru /hnedy trstinovy/
1H kokosu
150g roztopeneho masla
200ml mlieka /ryzove som dala/
2 vajcia
2CL PDP
piect cca 20min. na 175 stupnov
su vlacne, chutne, sladke. do stredu som este vopchala kusok coko do kazdeho muffinu pred pecenim a na vrch mam spraveny krem z mascarpone+kys.smotana+med. ale same o sebe je cesto vlacne a take makkucke jemnucke, na druhy den uz troska tuhsie cesto, ale stale dobre 😉
Zienky potrebujem radu… V stredu cakame navstevu, robime mensiu sushi party, no ja a jeden host sushi nemusime. Chcem urobit nejake ine jedlo, nie klasiku, nieco co sa moze postupne jest po cely cas a mozu si dat kludne aj ostatni hostia. Malo by to byt nieco jednoduche ale zaroven smrncovne… Ziadne chlebicky a pod… Nenapada vas nieco? Dakujem 🙂
Recept na lahodný sladký cheesecake
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1313-rec...
@danielaj ok dakujem
@levandullka nejaká paštéta? Podávaná s nakrajanou francúzskou bagetkou... Alebo nejaké štýlové jednohubky....
ahojte, tak ja som dnes varila vývar z domáceho kohúta, a po 100 rokoch klasika : pečené kura, vyprážané bravčové rezne, ryža, hranolky, miešaný kompót a piekla som muffinky na dnešný karneval+ chorvátsky venček pre nás doma, foto sná´d pridám zajtra, ak to prežijem v novej práci 😅
@zklimekova Zuzi, všetko najlepšie k narodeninkám prajem 🙂
@danielaj ďakujem 🙂
tak tu už makovo tvarohová zebra torta aj v reze , inak @lululka555 mala fakt veľký úspech 🙂
naše raňajky praženica, rohlíky, čaj 😉
ja som včera robila ešte bielu ciabattu - mňam
🙂
Ahojte, u nás včera klasika. Polievka z hovädzieho mäska s rezancami, pečené kuracie stehná s hráškovou ryžou a broskyňový kompót. K tomu čokoládový koláčik. Dnes bude rýchla vajíčková polievka a špagety s hubovosyrovou omáčkou.Prajem vám všetkým pekný začiatok týždňa.
@levandullka ahoj 🙂 takéto niečo? (foto z netu) Myslím,že by si tým nič nepokazila 😝
@levandullka alebo plnený hermelín orechami,na bagetke,ako jednohubky 😉
@zklimekova vyzerá super 😝
Ahojte, dojedáme z nedele: zeleninková polievka s rezancami, segedínsky guláš s knedľou a teraz som k tomu ešte upiekla "dvojfarebnú" bábovku.
Vcera kuraci vyvar, bravcove maso zapecene s kyslou smotanou,cesnakom a syrom + zem. kasa a dusena mrkva s brokolicou poliate maslom 😀 dnes este polievka ostala, druhe mame perkelt zo sojoveho masa s cestovinami 🙂
@levandullka napríklad nugetky kuracie a k tomu dobrý dip, alebo, na malé kúsky nakrájané a upečené bravčové rebrá v marináde a , alebo nejakú terinu z pečene, alebo medajlonky z panenky, alebo malé špízy mäsové , alebo syrové kroketky
@levandullka a ešte ma napadli tieto žabie huby http://varecha.pravda.sk/recepty/mini-zemlicky-... niečo takéto len fajnovejšie naplniť
V sobotu sme mali karfiolovú polievku s XXL haluškami - krupicovými a pečenú tresku na zemiačkoch a mrkve so zeleninkou, v nedeľu sme mali polievku zo soboty a maďarský guláš s domácou knedľou a dezert boli perníčky v lese na prechádzke, bolo náááádherne.
Dnes máme na obed karfiolový nákyp a opekané zemiaky.
V nedelu vyvar z hov.maska so slizikmi a zeleninou,knedlik,masko z vyvaru,koprova omacka, dnes dojedame vyvar a rizoto s kopou zeleniny, s postruhanym parmezanom a kedze mam brokolicu,aj karfiol,co treba spotrebovat,tak asi nejake zapekane zemiaky s tym,smotana,vajicko,syr a upeciem obrateny hruskovy kolac zajtra.
@levandullka U nás som sa nedávno návšteve zavďačila syrovovu roládou a z lístkového cesta som urobila čosi ako mini pizzu a vykrajovačkami na mačacie oči kolieska, srdiečka, kvetinky, potreté vajíčkom a posypané daktoré sezamom, ďalšie rascou , posypané strúhaným syrom.
náš obed hovädzí vývar, zemiakové pyré a rezne, uhorka 😉

naša večera jednohubky s klobásou, syrom, tato aj s olivami mal 😉