icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

celasapremenim
23. mar 2014

rajcinova polievka podla starkinej receptury, bravcova panenka osmahnuta na panvicke a dokoncena v rure, pecene zemiacky, brusnicova omacka a miesany salat a bublanina s ciernymi ribezlami

link na tu panenku, podla toho sme robili a bola super: https://kuchynalidla.sk/product/bravcova-panenka

celasapremenim
23. mar 2014

@katarinatibi kati skus mrkvovo pomarancovu, na nete najdes recept, nie s porom, ale s cibulkou, je skvela :D

tortelinka
23. mar 2014

u nás dnes kuracia polievka a kura marengo s tmavou ryžou

bobinkask
23. mar 2014

@lululka555 jasné...ja ju robím takto... uvarím si ryžu asi 0,5kg v trošku osolenej vode spolu s hráškom, kukuricou alebo miešanou zeleninou(kupovaná zmes hrach, mrkva, petržlen) podla toho čo doma mám 🙂 tak do polosurova... na panvici si na masle usmažím 2 vajíčka na praženicu primiešam uvarenú ryžu ochutím sojovou omáčkou dobre premiešam a trošku spolu osmažím, vypnem a nechám dojst pod pokrievkou... 😵

mravvcek
23. mar 2014

@bobinkask prosim ta ako si robila tie milka rezy?

katarinatibi
23. mar 2014

@celasapremenim skusim 🙂

mima2778
23. mar 2014

Kuracia polievka, hov.gulas knedla a mandarinkove trasene Oleeeeee 🙂

miruss
23. mar 2014

U nás dnes varil manžel a to hríbovú polievku, ražniči a varené zemiaky. K tomu sme mali zaváranú cviklu. 🙂

bobinkask
23. mar 2014

@mravvcek podla tohoto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-mil... len som to spravila na plech z 1,5 dávky na cesto a polevu z dvojnásobnej dávky ale stačila by aj tá jedna dávka alebo 1,5 lebo to bolo podla mna dost sladké ale ja moc nesladím tak možno preto 🙂 ale inak je výborná aj deti si ju chválili 🙂

m_ij_ka
23. mar 2014

práve som dorobila šišky s lekvárom pre moje baby

soniatko
23. mar 2014

dnes dojedame kura na zemiakoch a kapuste a mali sme malu oslavu, tak bola torta malakoff http://varecha.pravda.sk/recepty/nepecena-torta... a zatocene syrove tycinky...

trudka4
23. mar 2014

Hrátky s pudinkem

Suroviny:

TĚSTO:
4 vejce
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml horké vody
100 ml oleje
200 g polohrubé mouky
1/2 kyypřicího prášku do pečiva
2 lžíce práškového kakaa

PUDINK:
750 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
2 vanilkové práškové pudinky

KRÉM:
2 zakysané smetany /já jsem celkem dala 750 g/
2 lžíce krupicového cukru

NA DOHOTOVENÍ:
granulované kakao (granko)

Postup přípravy receptu

Nejprve uvařte z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku standardním způsobem pudink. Bude světlý, takže piškot musí být tmavý. Ušlehejte vejce s oběma cukry(případně samotné žloutky a z bílků vytvořte sníh, ten vmíchejte do těsta až jako poslední), do pěny zašlehejte horkou vodu a olej, a jakmile náležitě zhoustne, zapravte do ní směs mouky s kypřicím práškem a kakaem. Vymíchejte řidší tmavé těsto, nalijte ho a rozetřete na plech s pečicím papírem. V této fázi naložte do těsta polévkovou lžící řady oddělených kopečků světlého pudinku - jeden vedle druhého (jako ovoce na bublaninu). Zůstanou na hnědé hladině, ale v průběhu pečení se ponoří. Takto připravený základ vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte ho asi 20-25 minut - podle vlastní trouby. Po vychladnutí potřete plát na plechu zakysankami vymíchanými s cukrem. Povrch uhlaďte a posypte silnou vrstvou granka. Dezert pak nechte v lednici několik hodin (nejlépe však přes noc) odležet.

Můžete kombinovat tmavý pudink se světlou buchtou a naopak. Můžete zkusit i světlý piškot s pudinkem růžovým(malinový nebo jahodový). Fantazii se meze nekladou!
Ale čokoládové variace jsou rozhodně nejvýraznější a podle časopisu i chuťově nejlepší. Nemůžu to posoudit, protože jsem zatím jiné varianty nedělala..

BEZVA FINTA: Vrstva granka na zakysankách vytvoří po několika hodinách v chladu efekt klasické čokoládové polevy. Granko totiž nasaje z podkladu vláhu, takže se rozpustí a částečně i rozteče. Ovšem povrch se nakonec neslije do zrcadlově hladkého lesku jako v případě rozehřáté čokolády – uchová si specifickou zrnitou strukturu, jíž žádnou jinou cestou nedocílíte.

Řezy jsou nepřeslazené a šťavnaté, vychlazené chutnají naproto LUXUSNĚ!

sharmana
23. mar 2014

Dnes: pizza z pizzerky :D ale zostala ešte špenátová omáčka a práve chystám cukinový koláč s lekvárom a čoko polevou

barculka
23. mar 2014

@irsina83 plneny zajacik :D dakujem

slimstar
23. mar 2014
meinkonka
23. mar 2014

cavko, pridavam par mojich jedal 🙂 :
grilovany kozi encian so spenatom a jahodami
bananovo-vajickove lievance
kuracie na hrasku s jasminovou ryzou
smotanove langose
domace celozrne tagliatelle s paradajkovo-cuketovou omackou
pizza slimaciky
pecene kura s paradajkovo-medovo-cesnakovou marinadou a jasminova ryza

levandullka
23. mar 2014

Zienky nemate nejaky osvedceny recept na cheesecake s bielou cokoladou?

irsina83
23. mar 2014

@barculka ahoj, potrebujes zajaciu alebo kuracie pecienky, 1 mensiu cibulu, asi 6 rozkov - ja som mala 1 velky gulaty bosniak, kapiu, kysle uhorky, kukuricu, cca 4 vajcia, sol, korenie a vegetu. cibulku si nakrajas na jemno a das opekat na troche olivoveho oleja, kym sa smazi tak si nakrajas pecienku na mensie kocky a opecies do makka a nechas vychladnut. Medzitym si nakrajas rozky na male kocky, pridaj nasekanu kapiu, 2-3 uhorky, kukuriciu, cca 3/4 konzervy,mozes daj aj nasekanu vnatku, dochutis solou, korenim a vegetou, pridaj vajcia a pecienku s cibulkou a zmiesaj.
zajaca som osolila, posypala drvenou rascou a lisovanym cesnakom a piekla som zakrite na 200 stupnou asi hodinu a stvrt a potom som odokryla a nechala dopiect...

lululka555
23. mar 2014

ja som dnes upiekla koláč na spôsob ,,malinovníka,, . do môjho som dala pár kopčekov nutelly a jahody. 😉

slavkicek
23. mar 2014

@lululka555 mozem ta poprosit o recept na kolac ? Vyzera fantasticky

levandullka
23. mar 2014

@lululka555 Prave som zliezla zo stacionaraaaaaaaaa 🤐 😵 !!!!!!!!!!!!!!!

zita19
23. mar 2014

Tu sa neda chodit. Nakrmim sa sunkou a vajcom na makko, k tomu zelenina, lebo dietka a tu take trapenie pri foteckach 🤐 😢

lululka555
23. mar 2014

@slavkicek páči sa http://varecha.pravda.sk/recepty/malinovnik-fot...
do cesta som dala 80g cukru,nie toľko,čo je v recepte a do vnútra pár kopčekov nutelly a jahody 😉
inak výborný je aj ten originál malinovník s malinami,ja som dnes improvizovala podľa ingrediencii ,čo boli doma 😉

lululka555
23. mar 2014
lmalnasiova
23. mar 2014

@lucikatn mozem recept na tie slimaky

organicshop13
Odpoveď bola odstránená
lucikatn
23. mar 2014

@lmalnasiova myslis tie z vianockoveho cesta? Robia som to podla hrncekovej vianocky z varechy http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrn...

slavkicek
23. mar 2014

@lululka555 dakujem 🙂

tinaaa84
24. mar 2014

Tak mi sme mali včera slovenskú ryžu, pečené kuriatko a broskyňový kompót. A poobede som sa dala na pečenie tohto koláčika. Recept som našla na vareche, ale ja som si z neho urobila špaldovú verziu s menšími obmenami.
Malinovo-kakaový špaldový chinois bez polevy a obrázok nižšie s polevou

tinaaa84
24. mar 2014

Dnes hrášková krémová polievka s párkom a mäso na šťave s knedľou a možno nejaký koláčik, foto neskôr.