Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@katarinatibi kati skus mrkvovo pomarancovu, na nete najdes recept, nie s porom, ale s cibulkou, je skvela :D
u nás dnes kuracia polievka a kura marengo s tmavou ryžou
@lululka555 jasné...ja ju robím takto... uvarím si ryžu asi 0,5kg v trošku osolenej vode spolu s hráškom, kukuricou alebo miešanou zeleninou(kupovaná zmes hrach, mrkva, petržlen) podla toho čo doma mám 🙂 tak do polosurova... na panvici si na masle usmažím 2 vajíčka na praženicu primiešam uvarenú ryžu ochutím sojovou omáčkou dobre premiešam a trošku spolu osmažím, vypnem a nechám dojst pod pokrievkou... 😵
@celasapremenim skusim 🙂
U nás dnes varil manžel a to hríbovú polievku, ražniči a varené zemiaky. K tomu sme mali zaváranú cviklu. 🙂
@mravvcek podla tohoto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-mil... len som to spravila na plech z 1,5 dávky na cesto a polevu z dvojnásobnej dávky ale stačila by aj tá jedna dávka alebo 1,5 lebo to bolo podla mna dost sladké ale ja moc nesladím tak možno preto 🙂 ale inak je výborná aj deti si ju chválili 🙂
práve som dorobila šišky s lekvárom pre moje baby
dnes dojedame kura na zemiakoch a kapuste a mali sme malu oslavu, tak bola torta malakoff http://varecha.pravda.sk/recepty/nepecena-torta... a zatocene syrove tycinky...
Hrátky s pudinkem
Suroviny:
TĚSTO:
4 vejce
200 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml horké vody
100 ml oleje
200 g polohrubé mouky
1/2 kyypřicího prášku do pečiva
2 lžíce práškového kakaa
PUDINK:
750 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
2 vanilkové práškové pudinky
KRÉM:
2 zakysané smetany /já jsem celkem dala 750 g/
2 lžíce krupicového cukru
NA DOHOTOVENÍ:
granulované kakao (granko)
Postup přípravy receptu
Nejprve uvařte z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku standardním způsobem pudink. Bude světlý, takže piškot musí být tmavý. Ušlehejte vejce s oběma cukry(případně samotné žloutky a z bílků vytvořte sníh, ten vmíchejte do těsta až jako poslední), do pěny zašlehejte horkou vodu a olej, a jakmile náležitě zhoustne, zapravte do ní směs mouky s kypřicím práškem a kakaem. Vymíchejte řidší tmavé těsto, nalijte ho a rozetřete na plech s pečicím papírem. V této fázi naložte do těsta polévkovou lžící řady oddělených kopečků světlého pudinku - jeden vedle druhého (jako ovoce na bublaninu). Zůstanou na hnědé hladině, ale v průběhu pečení se ponoří. Takto připravený základ vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte ho asi 20-25 minut - podle vlastní trouby. Po vychladnutí potřete plát na plechu zakysankami vymíchanými s cukrem. Povrch uhlaďte a posypte silnou vrstvou granka. Dezert pak nechte v lednici několik hodin (nejlépe však přes noc) odležet.
Můžete kombinovat tmavý pudink se světlou buchtou a naopak. Můžete zkusit i světlý piškot s pudinkem růžovým(malinový nebo jahodový). Fantazii se meze nekladou!
Ale čokoládové variace jsou rozhodně nejvýraznější a podle časopisu i chuťově nejlepší. Nemůžu to posoudit, protože jsem zatím jiné varianty nedělala..
BEZVA FINTA: Vrstva granka na zakysankách vytvoří po několika hodinách v chladu efekt klasické čokoládové polevy. Granko totiž nasaje z podkladu vláhu, takže se rozpustí a částečně i rozteče. Ovšem povrch se nakonec neslije do zrcadlově hladkého lesku jako v případě rozehřáté čokolády – uchová si specifickou zrnitou strukturu, jíž žádnou jinou cestou nedocílíte.
Řezy jsou nepřeslazené a šťavnaté, vychlazené chutnají naproto LUXUSNĚ!
Dnes: pizza z pizzerky :D ale zostala ešte špenátová omáčka a práve chystám cukinový koláč s lekvárom a čoko polevou
Cesnakový chlieb s rajčinami
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/1354-ces...
cavko, pridavam par mojich jedal 🙂 :
grilovany kozi encian so spenatom a jahodami
bananovo-vajickove lievance
kuracie na hrasku s jasminovou ryzou
smotanove langose
domace celozrne tagliatelle s paradajkovo-cuketovou omackou
pizza slimaciky
pecene kura s paradajkovo-medovo-cesnakovou marinadou a jasminova ryza
Zienky nemate nejaky osvedceny recept na cheesecake s bielou cokoladou?
@barculka ahoj, potrebujes zajaciu alebo kuracie pecienky, 1 mensiu cibulu, asi 6 rozkov - ja som mala 1 velky gulaty bosniak, kapiu, kysle uhorky, kukuricu, cca 4 vajcia, sol, korenie a vegetu. cibulku si nakrajas na jemno a das opekat na troche olivoveho oleja, kym sa smazi tak si nakrajas pecienku na mensie kocky a opecies do makka a nechas vychladnut. Medzitym si nakrajas rozky na male kocky, pridaj nasekanu kapiu, 2-3 uhorky, kukuriciu, cca 3/4 konzervy,mozes daj aj nasekanu vnatku, dochutis solou, korenim a vegetou, pridaj vajcia a pecienku s cibulkou a zmiesaj.
zajaca som osolila, posypala drvenou rascou a lisovanym cesnakom a piekla som zakrite na 200 stupnou asi hodinu a stvrt a potom som odokryla a nechala dopiect...
@lululka555 mozem ta poprosit o recept na kolac ? Vyzera fantasticky
@lululka555 Prave som zliezla zo stacionaraaaaaaaaa 🤐 😵 !!!!!!!!!!!!!!!
Tu sa neda chodit. Nakrmim sa sunkou a vajcom na makko, k tomu zelenina, lebo dietka a tu take trapenie pri foteckach 🤐 😢
@slavkicek páči sa http://varecha.pravda.sk/recepty/malinovnik-fot...
do cesta som dala 80g cukru,nie toľko,čo je v recepte a do vnútra pár kopčekov nutelly a jahody 😉
inak výborný je aj ten originál malinovník s malinami,ja som dnes improvizovala podľa ingrediencii ,čo boli doma 😉
@levandullka 😉
@lucikatn mozem recept na tie slimaky
@lmalnasiova myslis tie z vianockoveho cesta? Robia som to podla hrncekovej vianocky z varechy http://varecha.pravda.sk/recepty/jednoducha-hrn...
@lululka555 dakujem 🙂
Dnes hrášková krémová polievka s párkom a mäso na šťave s knedľou a možno nejaký koláčik, foto neskôr.

rajcinova polievka podla starkinej receptury, bravcova panenka osmahnuta na panvicke a dokoncena v rure, pecene zemiacky, brusnicova omacka a miesany salat a bublanina s ciernymi ribezlami
link na tu panenku, podla toho sme robili a bola super: https://kuchynalidla.sk/product/bravcova-panenka