icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

lululka555
24. mar 2014

@zuzub áno,ja dávam,kedže si ju nosím zo sk vo väčšom množstve 🙂 je v pohode

zuzub
24. mar 2014

@lululka555 vďaka 🙂

slimstar
24. mar 2014
soniatko
24. mar 2014

babule, kt. peciete chlieb. dnes som vyskusala tento http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-...
chlieb som piekla prvykrat v zivote . dala som hladku muku a celozrnnu muku v pomere 1:1, ten chlieb vobec pekne nenakysol ,ostala z neho skor taka placka. moze to byt tym pomerom muky, nedala som vela tej cz muky? neviete aky by mal byt pomer muk? dakujem

womankc
24. mar 2014

@zuzub hej bez problémov môžeš

monacanka
24. mar 2014

na veceru sa budu robit pecene zemiaciky s acidofilnym mliekom

titkovamiriam
24. mar 2014

@zuzub jasne kludne 🙂

katkas1
24. mar 2014

@womankc dakujem pekne, urcite ho urobim ked deti zase ochoreju 😉

m_ij_ka
24. mar 2014

naša večera topinka natretá syrom a na ňom volské oko 🙂

mami.sk
24. mar 2014

Dnes sme dojedali zo vcera bravcovy vyvar s pecenovymi haluskami a pecenu krkovicku s cervenou kapustou,spenatom a domacou knedlou 😉 ale dnes som upiekla manzelovi k meninam zakusok Obliz prst 😉

zuju2
24. mar 2014

Dnes sme mali perkeltík s kolienkami. Zajtra krémová brokolicová polievka.

soniatko
24. mar 2014

kuracie zavitky plnene cuketou, paprikove zemiaky z kuchty, salat s bielym jogurtom. tie zavitky odporucam vsetkymi desiatimi http://varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-zavitk... ja som nemala mozzarellu, davala som eidam
a moj prvy celozrnny chlieb, nevyzera ktovieako, ale je vyborny. 😉

zuju2
24. mar 2014

@soniatko Ten chlebík vyzerá fajne. Hneď by som si dala s masielkom. Ako to pečiete?

soniatko
24. mar 2014

@zuju2 presne podla tohto receptu, ale davala som bielu muku a celozrnnu muku 1:1, nabuduce dam viac bielej, lebo ho mam splasnuty a pocas pecenia som ho 3X potrela so slanou vodou
http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-...

levandullka
24. mar 2014

Slza stastia v oku… Po dvoch tyzdnoch nam priniesli ruru aj sporaaak 😀

tortelinka
24. mar 2014

@irsina83 paráda ako vždy, raz som sa ťa pýtala na také kačacie prsia s pomarančom či také dačo, ale neviem to nájsť, poradíš mi?

soniatko
24. mar 2014

@levandullka ked som robila na lahodkach pred MD, chodil si tam kazdu nedelu a aj cez tyzden kupovat jeden manzelsky par nieco z grilu, lebo ze 2 mesiace prerabali kuchynu...neviem si to ani len predstavit... 😕 😕 😕

levandullka
24. mar 2014

@soniatko Ach ani mi nehovor. My sa stravujeme pomerne zdravo a dietne a ked mi vzali ruru aj so sporakom myslela som ze sa rozplacem. Na ranajky je to v pohode, obedy boli najhorsie, vacsinou riesene restauraciou, ale uz po tyzdni som nemohla restauracne jedla ani vidiet 😉. Dva mesiace by som asi neprezila 🙂

iinuska
24. mar 2014

vysmazana treska, varene zemiaky, tatarka

zozole1886
24. mar 2014

Zdravím Vás mamičky. Mám takú netypickú prosbu, dúfam, že neprestanete čítať po prvej vete emoticon Som končiaca študentka na psychológii UK v Bratislave, robím diplom.prácu na tému Zážitok virtuálnej komunity, kde zisťujem, aké sú vzťahy v online skupinách na internete a aká je vzájomná podpora členov/členiek medzi sebou. Je to len 22 otázok , na pár minút, ak by ste si našli čas veľmi mi to pomôže a budem vďačná. Týka sa to tejto komunity MODRY KONIK, čiže ak Vás môžem poprosiť odpovedať vrámci nej.
Ďakujem pekne a ostatným sa ospravedlňujem za tento príspevok.

tu je link na vyplnenie
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fo...

lululka555
24. mar 2014

@levandullka tak už sa budeš realizovať,vypekať a vyvárať 😉
Ja som dnes nevarila...dojedali sme zo včera a práve sa napchávame vianočkou s maslom a malinovým džemom a kakao k tomu... 😝 😉

danielaj
24. mar 2014

ahojte, včera som varila vývar z domáceho kohúta so zeleninou a slížikmi, pizza rezne z bravčového karé, kuracie prsia dusené na zeleninke, ryža, pečené zemiaky, hlávkový šalát s reďkovkami zo záhradky, dnes sme mali dojedačky a upiekla som ešte dvojaké muffinky : kokosové s marhuľovým džemom, a čokoládové s orechami 😉

siska53
24. mar 2014

Tak robim,malej krupicnu kasu a nakoniec som robila i pre starsieho synceka a draheho..takze u nas,dnes na,veceru frcala krupicova kasa.🙂

danielaj
24. mar 2014

@womankc súhlasím, ja tiež robievam tymiánový sirup, nedám naň dopustiť, aj cez víkend som si natrhala v bylinkovej záhradke tymián a urobila tento výborný sirup 😉

anavila
24. mar 2014

moje varenie za poslednu dobu...ryza zemiacky a marinovane rezne....hranolky a "gyros" (to na panvici), dalej štavnate fasirky z truby, boli skvele... dalej marinovane obratene rezne, vývar.... (samé rezne, ako tak pozerám,musím už začať variť dietnejšie hahahaaaa 😲 😀 😀 😀 😀 )

m_ij_ka
25. mar 2014

naše raňajky bryndzová nátierka, pletienky, čaj 🙂

womankc
25. mar 2014

@soniatko no ja ho robievam často ,ale tiež keď som dala inú múku bol tuhý, ono tá celozrnná múka je proste ťažšia, raz som to vyriešila tak, že som okrem toho sušeného droždia pridala aj sušený ražný kvások / kúpila som v zdravej výžive, ale teda aj tak bol proste pevnejší, ono aj v obchode keď kúpiš celozrnný je proste ťažší, skús dať pomer 2 ku 1. alebo trošku pridaj kvasníc . ale podľa fotiek ti vyšiel pekne , ja ho pečiem v hrnci na polievku /užší a vyšší / a má aj pekný tvar. Inak úplne najlepší chleba podľa tohto receptu je z chlebovej múky T650.

womankc
25. mar 2014

ahojte , ja som sa včera bohapusto a beztrestne napchala zemiakovými plackami u svokry, robila malej akurát papať , keď sme si pre ňu prišli a ja som celý celučký deň mala chuť na placky / ktoré nesmiem 😎 😀 / no a keď som ich tam videla...........................Bolo to silnejšie, ako ja a aj vynikajúce 😀 . takže ostatní doma olízali labu, keďže ja som už bola napapaná xixixiixi, ale teda zľutovala som sa a urobila na večeru kukuričnú kašu aspoň

prasiatko30
25. mar 2014

my sme mali vcera dietny den 😀 - zapiekla som karfiol s bechamelom co mi poradila susedka - bechamel s cukinou, ze vraj dietny - mne aj velmi chutil ale baby otrcali pery - a aby to nebolo take nijake tak som osmahla trochu slaninky a tym som to trosku obliala, ryba cerstva v rure a sampinony trochu osmahnute - len tam som sa sekla nemali sme citrony tak mi az tak moc nesmakovali, a zeleny salat 😀

na dneska som sa rozhodla vyskusat dalsi novy recept tak uvidim ako to zvladne personal - cifer zapekany s mletym masom - hovorila susedka ze to ma u nich velky uspech tak uvidime co povedia ti moji - lebo mm uz len smutne krcil plecami ked som nadhodila temu dna 😀 😀 - cifer nie je jeho oblubene jedlo.

soniatko
25. mar 2014

@womankc dakujem za radu. dnes vecer ho idem zasa robit. vyskusam teda menej tej cz muky a neskor aj z tej T650. teraz mam vytknuty clenok a nikam sa nedostanem a som rada, ze muz nakupi aspon zakladne veci, keby mu napisem nieco specialne, uz by frflal... 😅