icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

monacanka
25. mar 2014

dneska kuracie mesko so sunkou syrom a broskynou k tomu je ryza , hranolky, obloha, polievka dneska je takzvana kulajda a ak stihnem spravim zltkove rezy orechove dobru chut🙂

tinaaa84
25. mar 2014

No my dnes máme zemiakovú kašu a toskánske guľky podľa tohto receptu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4837 a ešte slaný špaldový slimáci-sú perfektní
A koláčik zo včera, v ceste nie je žiadna múka a na vrchu je jogurt s pudingom a mandarinkami

hyta
25. mar 2014

Ahojte, u nás bola včera zeleninová polievka s mrveničkou, k tomu fazuľkový prívarok a vajíčko, zemiaky. Na dnešok nám ostala ešte polievka a k tomu losos na bylinkách s citrónom, opečené zemiaky a zeleninový šalát.Sme po víkendových návštevách presladený, takže dezert nebude.

lululka555
25. mar 2014

ahojte, dnes fazuľová sladkokyslá polievka, volské oko a na večeru chcem urobiť smaženú ryžu a k nej restovanú zeleninu ochutenú bylinkami a sójovou omáčkou 😝

adulka1979
25. mar 2014

My ešte máme hráškovú polievku a rezne so zemiakmi a ľadovým šalátom, takže dnes nevarím. Ale zajtra by som chcela niečo bezmäsité, tak dajte nejaké tipy... 😉

titkovamiriam
25. mar 2014

polievka zo včera ,karfiol ako mozoček a mrežovník

titkovamiriam
25. mar 2014

foto

niky21
25. mar 2014

Špagety s klobáskou a syrom ;) A slepačí vývar, neviem prečo taká kombinácia, divné chute mám :D

marlenka75
25. mar 2014

Cibuľová polievka, zemiaková kaša, pečené jaternice,kyslá uhorka.

edvelyn
25. mar 2014

Kuracie spizy a zajtra dam upiect domaaace hurky mnam

luciok
25. mar 2014

Ahojte, vyzerá to tak, že na veľkú noc budeme konečne samy vo svojom dome, takže začínam plánovať sviatočné menu. Máte nejaké nápady?

montinka
25. mar 2014

ahojte tak my dnes zapekané cestoviny a pecene maso+zem.kasu(kedze pride ocino domov a ten moc cestoviny nemusi.)a polievku dojedame zeleninovu s haluskami

luciok
25. mar 2014

@bobinkask Super si to vymyslela s tou Milkou, ja som si myslela že spojíš dva pláty..

geenna
25. mar 2014

paradajkova polievka zvycajne ju robim s kuskusom ale nemala som tak so psenom. A cicerovo-psenove placky

daniz
25. mar 2014

včera sme podojedali, dnes plnené langoše. 😎

edusik
25. mar 2014

Dnes palacinky a zemiakové placky - nech si vyberú podľa chuti. Chcela som aj šošovicovú mliečnu polievočku, ale taaak sa mi nechce umyť hrniec, že asi nebude... 🙂

zara0201
25. mar 2014

Dnes uplne narychlo a jednoducho, o to oblubenejsie- kolienka s vajickom a pazitkou. Rascova polievka.
Zajtra segedinsky gulas s domacou parenou knedlou.

gianni
25. mar 2014

včera som si urobila na dnes do práce zdravšiu verziu pizze bez múky- bolo to tu ako "tofu pizza" foto hodím možno večer 😉

zara0201
25. mar 2014

@monacanka Ahoj prosim Ta prezradis ako krajas zltkove rezy? Ja som vyskusala vsetky "overene" postupy a poleva mi pri krajani vzdy po krajoch popraska. Tvoje su krasne. Pripadne- pridavas nieco do polevy? Dakujem.

marcelaaaa
25. mar 2014

My mame take zobraceke jedlo 😀 zemiaky v supke spravene v rure k tomu maslo a cibulku

slimstar
25. mar 2014

Čokoládová torta s jahodami malinami višňami
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/712-coko...

miminaaa
25. mar 2014

Paradajková polievka a syrovo-salámový špíz s tatarkou a so zemiakovým pyré (ja som si dala bez zemiakov iba so zeleninou).

sisaa
25. mar 2014

@tinaaa84 mozem sa opytat ako sa ten kolacik robi?

tinuskaha
25. mar 2014

cestoviny s tuniakovou omackou..na veceru losos na pare so zeleninou 😉

m_ij_ka
25. mar 2014

hovädzí vývar so zeleninou, špagety s mletým mäsom, kečup, syr 🙂

tinuskaha
25. mar 2014

@tinaaa84 mozem poprosit recept na ten kolacik?dakujem pekne

tinaaa84
25. mar 2014

Vanilkovo-jogurtový koláčik s mandarinkami bez múky.

5 vajec
50 g kakaa
100 g trstinového cukru
Poleva:
1 biely jogurt (ja som dala activiu)
1 mandarinkový kompót (ten menší)
1 puding Creme Olé (ja som dala vanilkový)
1 želatínový stužovač za studena

Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme kakao. Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov a pridáme ho k žĺtkom, opatrne zamiešame. Cesto vylejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170-180 stupňov asi 10-15 minút. Či je cesto upečené skúsime špáradlom. Koláč necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme polevu. Podľa návodu si pripravíme puding Greme Olé, potom doňho pridáme jogurt a nakoniec nakrájané mandarinky. Potom si pripravíme želatínový stužovač podľa návodu a pridáme ho k pudingovej hmote. Vymiešame a nalejeme na korpus. Necháme odležať v chladničke. Zákusok je osviežujúci a ľahký.

amdeis
25. mar 2014

Tak na dnes a zajtra mame navarenu hraskovu polievku s liatym cestom a na druhe granadir.

tinaaa84
25. mar 2014

@tinuskaha recept pridaný

tinaaa84
25. mar 2014

@sisaa recept pridaný