Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Dnes sme mali na obed kurací černohor a varené zemiaky. A neskôr chcem urobiť toto, ale zo špaldovej múky a trstinového cukru, foto pridám neskôr
http://varecha.pravda.sk/recepty/bodkovane-buch...
U nas dnes kremova cesnacka s krutonmi a syrom a bravcove dusene platky s natural ryzou a salatom 😉
Syrečková polievka s hráškom, zapekané cestoviny, cuketový koláč
Cibulová polievka od včera, boloňské špagety.
naša večera mrkvová nátierka, pletienky, čaj
Ahojte, u nás dnes paradajková polievka, vyprážaný karfiol, zemiaky a domáca tatarska omáčka. Na večeru zapečené tvarohové palacinky.
ahojte 🙂 ja som dnes varila pohankovo-pšenovú polievku s mixom zeleniny, špenátovo-špagetové omelety s hlivovou omáčkou a trdelník na plechu...
Makové a orechové kysnuté koláče
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/549-mako...
Podľa tohto receptu sa určite podaria. 😉
poradte nejaku dobru natierku na chlebicky
@alena7070 ja robim syrovo cesnakovu, vajickovu s pomazankovym maslom, kecupom a horcicou.. tieto su dobre roztieratelne a chutia famozne 🙂 ja ich davam na ocka pri oslavach,na to nakrajam rajcinu,uhorku... ale kludne by som skusila i bryndzovu..
@irsina83 Mohla by som ta poprosit recept na ten kolac? A este som sa chcela spytat ako dochucujes salaty ako ten, co mas pri tych kuracich stehnach. Dakujem pekne 🙂
Dnes tekvicový prívarok a slivkové gule.
ahojte, včera som varila kelovú polievku , bola aj na dnes, včera zemiakovo-mrkvová kaša, k tomu vyprážané marinované rezne z bravčového karé v cestíčku, hlávkový šalát, dnes palacinky s marhuľovou nutelou a domácim višňovým džemom, a na zajtra do práce som si k obedu urobila kuskus s thajskou zeleninou a údeným syrom 🙂
Obed na zajtra hotový: hráškovo-brokolicová kaša, s opečeným na malinké kúsky nakrájaným hovadzím masom
@tortelinka veľmi chutil..nech sa páči... 🙂 http://varecha.pravda.sk/recepty/zajac-na-madar...
ahojte 🙂
my sme mali v nedelu hraskovu polievku s krupicovymi haluskami, hovadzie masko s tarhonou a zelenin. salatom, pondelok sme dojedli polievku a mali sme francuzske zemiaky, margot kolacik, utorok hrstkova polievka a dojedli sa zemiaky, dnes sa dojedla hrstkova na druhe pre mna segedin s knedlikom a pre manzela a maleho buchty na pare.. dnes varila mraznicka 🙂 na zajtra a piatok bravcovy vyvar s rezancami a kuracie sote s ryzou 🙂
@levandullka pudingac zajtra napisem a salaty dochutujem tekvicovym olejom, balzamicom alebo nejakym vinegrettom z tej zrnkovej horcice, medu a vinneho octu a olivoveho oleja.
Dnes paradajkova polievka, manzelovi som spravila bravcovu panenku s barbecue omackou a hnedou ryzou so stopkovym zelerom, na veceru zemiackove placky s kuracim maskom a so zeleninou a pre mna varene kuracie prsia so zeleninkou. a robila som olejovu babovku a nechtiac som vymenila farby a je trochu hutnejsia tym ze je vacsia cast kakaova. ale je vyborna 😉
@efci recept na babovku.
5 vajec
250gr pras. cukru
1dcl oleja
1dcl vody
250gr polohrubej muky
1/2 prasku do peciva
vajcia a cukor das na 10 minut slahat do miesica. vodu s olejom si nalej do jedneho pohara a muku s praskom do peciva si preosej. Ked su vajcia vyslahane prilej olej s vodou a postupne muku. Ak ju chces mat dvojfarebnu tak cca 2dcl cesta si odlej a zafarbi kakaom, alebo grankom. Daj piect na 180 stupnov na 30 min. prvych 10 min zakry alobalom. keby nahodou privelmi hnedne tak zniz teplotu na 150.
Ja som dnes nechtiac zafarbila vacsiu cast kakaom a preto ju mam trochu hutnejsiu, zle som pochopila svokru ked mi to vysvetlovala... ale ked to spravis naopak ako mam ja na obrazku tak bude genialna a vydrzi makkucka aj 4 dni.
@soniatko skús si ho dať do menšej nádoby , ja to robím v takom asi cca tuším 3 či 4 litrovom hrnci na polievku , nechám piecť zakryté tú pol hodinu a potom ešte odokryté a vytiahnuté z toho hrnca do zčervenania , podľa toho návodu sa riadim časovo a tým pádom mám krásny pochníček a ešte jedna rada keď už prekladám to cesto tak tým preloženým to dám na spodok , tým pádom mám ten vrch taký rovný úhľadnejší . Čo sa týka tej konzistencie , ak to budeš robiť z tej celozrnky, nikdy nebude taký jemný , celozrnná múka je ťažká proste. Môžeš ešte skúsiť pridať k tým kvasniciam aj prašok do pečiva, to je vlastne ako kypridlo. Ono treba si uvedomiť , že v pekárňach do toho dávajú rôzne kypridlá , takže preto sú aj také napufkané a potom sa drolia. Ja používam inak tú T650 a pridávam ovsennú jemnú , alebo špaldovú , tie zelozrnky žiaľ našim v chlebe nechutia, z tej ovsennej robím aj koláče
Pekné ráno 😎 dnes varím jarnú zeleninovú polievku a košovskú špecialitu ( bravčové na pásiky s horčicou,čili,kyslými uhorkami ) v zemiakovej placke 😝 😉

@tinaaa84 Vďaka za typ, recept ukladám, určite ho vyskúšam.
Inak ja tiež dochucujem podľa seba, mám radšej viac ako menej. 😝