Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Špenátovo-cuketová s mrvenicou a zemiakmi. Musaka.
dojeme zo včera - kuracie prsia s bryndzovou omáčkou a tarhoňou, tuniakovo-zeleninovú pizzu
@lucikatn tymiánový sirup . zvaríš 20dkg cukru / ja som dala trstinový / so štvrť litrom vody cca tak 20 25 minút , potom do horúceho nasypeš celý balíčel tymiánu / nájdeš v koreninách v obchode / asi tak 1-2 necháš prevrieť a necháš v tom vychladnúť / môžeš aj dlhšie nechať / potom precedíš a dávaš po kávovej lyžičke tak cca 3 x do dňa. Naša tiež mala dlho kašle a nie a nie sa toho zbaviť a už sa jej to uvoľnuje jeme cca 5 dní. Prvý deň môžeš dať aj každú hodinu, ja som ale dala 4x a teraz dávam 3x za deň . Samozrejme ak je dieťatko maličké, tak daj menej, je to dosť silné a veľmi chutné
ja som včera nevarila, bol dojedací deň, dnes budem robiť pórovú polievku so zemiakmi, urobím ju asi v krémovej forme a na to opečený rožtek, druhé urobím buď špenátové halušky z dusenou tekvicou, alebo zemiakové placky , neviem alebo ešte ovocné gule ma napadli
ozaj a dnes som si do práce pripravila polievku zo včera vývar so zeleninou, vajkom a vločkami a druhé mám kukuričnú kašu so škoricou a trstinovým cukrom
Spravila som meskona zeleninke a zeleninovu polievku a je to fajn vďaka za rady. 😀
@lucikatn hej moja má 5,5 a nemala žiaden problém ten prvý deň môžeš dať aj 5x a potom to nechaj na 3x. Inak zrejme vedľajší účinok je asi chuť do jedla sa mi zdá , lebo naša malá stále pýta papať a s chuti sa nadlábne, nie žeby mala niejaký problém s jedlom , ale tento týždeň jej nadmieru chutí .
naše raňajky vajíčková pomazánka s bagetkami, čaj
my dnes budeme mať karfiolovú polievku s haluškami, a zapekané palacinky
Vývar z kostí, dusená ryža, vyprážané bravčové rezne, kyslá uhorka.
u nas dnes paradajkova polievka a francuzske zemiaky
My mame ako vzdy na 2 dni dopredu a to polievka s mletym maskom a zemiakmi. Na druhe pecene masove gulky s jogurtovo smotanovou omackou s cesnakom a zemiakmi s pazitkou. Vazne premyslam, ze upeciem pudingovy zavin, len musim potom skocit do dediny po mlieko, bo mam len 1L.
Ahojte, takže tento týždeň: v nedeľu som len rezankovú polievku varila lebo sme poobede išli na pizzu, keďže sme ju nezjedli v pondelok sme dojedali, v utorok-streda som robila cícerovú polievku, strapaté kuracie rezne, zemiaková kaša, ja som mala so šalátom.dnes hrášková s haluškami a druhé brokolicové rizoto.budeme mať aj na zajtra.
v utorok som piekla 1x domáci chlebík špaldový chuťovo bol dobrý len nemal pekný tvar,ale asi som ho piekla aj v nevhodnej nádobe.v čom pekávate doma chlieb?
Čínske rezance - doma varené 🙂
som zlé zlé neposlušné dievča, 😝 , ale kúpila som si mini bábovičku 😀 😀
Dnes milánska polievka a losos so zemiakmi, k tomu zeleninový šalát. Na foto nič moc, ale losos bol vynikajúci.
http://varecha.pravda.sk/recepty/milanska-polie...
http://varecha.pravda.sk/recepty/losos-s-bylink...
U nás dnes cuketová krémová polievka s krutónami a kurací perkelt s cestovinou. Mala som v chladničke tvaroh, ktorý treba minúť, tak som urobila kopčekový koláčik.
brokolicová krémová polievka, mäso na šťave s hráškom, varené zemiaky, čalamáda 🙂

tak u nas bude sladký den-palacinky 🙂