Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@zklimekova mozem poprosit recept na tie mrkvove muffiny?
tak ja sa zajtra chystam na hlivy ako drzkovu polievku a rizotko 🙂
Ahojte, v sobotu som piekla Zebra rezy, pochutnávali sme si ešte včera a dnes dojedáme nedeľný obed - bravčové mäso dusené asi s kilom cibule a išiel do toho celý kečup. Najprv som si myslela, že budem hladná, lebo ja a cibuľa sa nekamarátime, ale svorka to rozmixovala, tak to bolo nakoniec celkom jedlé. 😀
@marianna2468 nech sa páči 😉 Mrkvové muffiny
400g mrkvy
250g kryštál.cukor
400g polohrubá múka
3 vajcia
1ČL mletej škorice
šťava z jedného citróna
200ml oleja
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1ČL sódy
POSTUP:
Očistenú a na jemno nastrúhanú mrkvu dáme do misky a pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú šťavu a vajíčka a dôkladne premiešame.
Múku zmiešame s práškom do pečiva, škoricou a sódou. Postupne primiešame k mrkve. Nakoniec vmiešame olej.
Košíčky plním tak do polovice. Pečie sa to na 180 stupňoch.
@zklimekova Krásne kvetinkové muffiny!!
slepačí vývar so zeleninou a niťovkami, čína, hranolky, ryža, kukurica 🙂
Ako tak sledujem pár strán dozadu, už sa začína naplno grilovať. Mňam
http://recepty.pozri.sk/recept-cestoviny-s-loso... klasika vzdy chuti........ a rychlo hotove...........
@pena33 ďakujem, tu je recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27049 , len ja som robila klasika zlatý klas, do teplého zamiešala jedno maslo, a urobila som karamelovú šľahačku ( den vopred)
ahojte 🙂 v piatok sme boli s Emkou u našich, tak sme s mamkou piekli koláče, lebo v nedeľu sme krstili Emku. Piekli sme metrový koláč, žerbo rezy, šumienkovú tortu a z odrezkov sme urobili guličky. U našich sme mali v piatok opekané zemiaky a fašírky. V sobotu som robila len na rýchlo špagety s kečupom a syrom. No a včera sme mali tie krstiny, ale len také maličké u nás doma a mali sme kuraciu polievku s domácimi rezancami, zemiakový šalát s rezňami - bravčový, kurací. Čiže do utorka máme čo jesť 🙂
Zemiakovy salat a rezen caka aj na nas dnes 🙂 Vcera nam poslala svokra 🙂 Doobeda som uvarila vyvar a rezance,najma kvoli dcerke,ktora ho miluje.A spatne...kuraci prerkelt sme jedli 2 dni a kolacik bol Pernik 🙂
@marianna2468 ktorú konkrétne máš na mysli?
@marianna2468
Ja som ho robila takto :20 dkg cukur / ja som dala trstinový / zvaríš so 1/4 litrom vody - variť treba tak 20 minút /nie viac, lebo ja som na to prizabudla a o 40 min som z toho mala med / potom tam vsypať celý sáčok tymiánu, prevariť tak minútu dve a vypnúť , nechať vychladnúť ,ja som to tam nechala aj dlhšie v tom hrnci a potom precediť cez sitko , môj má takú konzistenciu ako hustejší sirup a má takú hnedú peknú farbu a je to aj chutné niečo ako thymomel.
Musím čestne prehlásiť , že po cca 5 dní užívania malej úplne prešiel kašeľ ktorý sme liečili s prestávkami 2 mesiace
My mame sosovicovu polievku a na druhe morcacie prsia na prirodno a tarhona. Na veceru budu lapacinky. 🙂
naša večera praženica s cibuľkou, rohlíky, čaj 🙂
Zienky poradte mi nejaký recept na cestoviny s masom,niečo zapekané naj čo môže jesť aj malé dieťa.Ja mám chuť na cestoviny a priateľ sa bez mäsa nenaje tak to chcem spojiť a tie recepty so smotanou,syrom sa mi zdajú ťažké na žaludok pre 13mes.dieťa.dakovala
Zeleninová polievka boršč
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/560-zele...
@womankc dakujem,urcite vyskusam,tiez sa nam ten kasel stale vracia.Skusim spravit z cerstveho tymianu 🙂
@womankc prosím ťa, kde skladuješ tymiánový sirup v chladničke, či len tak voľne môže byť?
Dnes zapecene plnené šampiňóny a zajtra maďarský guláš s knedlou....mnaam,neviem sa dočkať... 🙂
Zajtra slepaci vyvar so,zeleninou a cestovinkou, morcaci perkelt,(deti), cukinovy perkelt (ja) - alebo je to paprikas? Je to so smotanou. A spaldove halusky.

@bobinkask please recept na ten milka kolacik na plechu?