Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Baby, poradte prosim recpet na babovku. Mozu byt tieto?
Suroviny:
1 hrnček hladkej múky /2dcl/,
1 hrnček hrubej múky,
1 hrnček kryštálového cukru,
1 hrnček mlieka,
pol hrnčeka oleja,
1 prášok do pečiva,
1 vanilkový cukor,
2 vajcia
alebo?
Polohrubá mouka 2 hrnek
Krupicový cukr 1 hrnek
Mléko 1 hrnek
Rostlinný olej 1/2 hrnek
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr 1 balení
Prášek do pečiva 1 balení
Kakao 1 lžíce
Hlavne sa chcem opytat prosim aky je rozdiel v ceste ked dam 2 hrnceky polohrubej muky a v druhom pripade je 1 hrncek hladka a 1 hrncek hruba? Ake je rozdiel v ceste ? Ci je to iste? Skor by som chcela taku hutnejsiu. 😉
U nas dnes zeleninova polievka s krupicovymi haluskami a dusene kurca so slovenskou ryzou a zavarinonou - cvikla, uhorka, mini kukuricky 😉
dnes sme mali ešte nedeľnú polievku, zemiakovú kašu, alebo ryžu s kuracímí pečienkami s omáčkou, na večeru sme spotrebovali staré rožky,spravila som ich vo vajíčkach 😉
zeleninova polievka a bryndzove halusky....na veceru sme mali sardinkovu natierku a kooopec zeleninky k tomu🙂
dnes sme si zase nazbierali trochu medvedieho cesnaku..... a urobila som trochu tinktúry(zaliala som vodkou) 😉
@tinaaa84 vyzeraju vabne ;) receptik prosim 🙂
@jankalianka Ďakujem 🙂
Recept som si vymyslela, môžete si do nich pridať čo chcete vy.
Zapekané cestoviny:
500 g cestovín
70 g anglickej slaniny
2 biele cibule
300 g kuracích pŕs
1 malý paradajkový pretlak
slepačí bujón
soľ
mleté čierne korenie
bazalka
2 strúčiky cesnaku
zopár lístkov tymiánu
100 ml červeného vína
1 kyslá smotana
1/2 červenej čerstvej papriky
1 zelená paprika
parmezán na posypanie
Postup:
Najprv som si dala uvariť cestoviny, ale nie úplne domäkka, scedila som ich a odložila. Potom som začala robiť omáčku. Cibuľu som si nakrájala nadrobno a dala do väčšieho hrnca s olivovým olejom, potom som pridala nadrobno nakrájanú slaninu. Trochu som to spolu opiekla a potom som pridala kuracie prsia nakrájané na malé kocky. Keď boli opečené, pridala som nadrobno nakrájanú papriku a všetko som posypala troškou červenej mletej papriky (ale nie veľa). Potom som to zaliala 100 ml vína. Po chvíli som pridala malý paradajkový pretlak, soľ, korenie, slepačí bujón, trošička vody a pár lístkov tymiánu. Nechala som variť, aby sa zredukovala chuť vína a šťava máličko zhustla. Ku koncu varenia som pridala sušenú bazalku a cesnak nakrájaný na kolieska. Potom som k omáčke primiešala cestoviny a kyslú smotanu. Poriadne som to premiešala, ale už nevarila. Celú zmes som dala do zapekacej misy, posypala parmezánom a dala zapiecť asi na 25 minút na 200 stupňov.
naše raňajky párky s horčicou, chlieb 🙂
@mima2778 ahoj. Možem poprosiť recept na tie moravské koláče? Vyzerajú úžastne. dík 🙂
ranajky rožok s maslom redkvička pierka cibulky,na obed paradajkova polievka s cestovinou a syrom ,buchty na pare
zo vcera mame kapustnicu a pred chvilou som dopiekla tavrohove a lekvarove satocky z kysnuteho cesta 😉
Výborné a rýchle šišky, komu sa nechce babrať s kysnutým cestom:
250g hl. múky, 250g tvarohu hrudkovitého, 2 vajíčka, 1 poliev. lyžica pr. cukru, 1 čaj. lyžička sódy, 3 pol. lyž. rumu, štipka soli, olej na vyprážanie. Múku zmiešame s cukrom, sódou, soľou a pridáme vajcia a tvaroh. Premiešame a pridáme rum. Cesto vyvaľkáme asi na 2 cm hrubku a necháme postáť. Vykrajujeme kolieska a v strede urobíme prstom jamku. Vypražame z oboch strán a jamku vyplníme džemom. Za horúca ich môžete vyváľať v škoricovom cukre. Sú naozaj mňamky.
No dnes budem robit strukovu fazulku k tomu zemiakovu kašu a volske oko a kdo bude chciet može byt a vajičko na tvrdo
my dnes pecene kura s ryzou,a nejaky salatik k tomu spravim 🙂
Bryndzové 🙂
@lululka555 prosím ta,aké cesto robíš?
Včerajsi maďarský guláš sa zjedol a to som si myslela,ze bude na dva dni...tak dnes bezmasite...zapekane cestoviny... 🙂
u nás dnes čevapčiči
dnes jabĺčkové lievance.
Brokolicová polievka a vyprážaný syr s hranolkami.
@lululka555 pizza vyzerá úžasne 😉 , aké robíš cesto?..ja robím kvások, (mlieko ,droždie..viem že niekto na vode robí ), na 100g hl. múky dávam 1PL oliv.oleja...,ale vyskúšam rada aj iné cesto , my pizzu tiež môžme vo veľkom 🙂
@camacama
@zklimekova Ďakujem,túto som robila podľa receptu z bonvivani http://bonvivani.sk/recepty/pizza-margherita
ja som si ju rano zamiesila ,cesto dala do chladničky a poobede upiekla,vyšli mi 4 okrúhle pizze.A už inú ani nebudem robiť,cesto bolo tenučké,dobré sa s ním robilo a mm chválil,že konečne sa mi podarilo urobiť tenkú pizzu,lebo doteraz som ju mala skôr takú koláčovú,takže odporúčam vyskúšať 😉
@titkovamiriam My sme mali dnes presne to iste- aj polievku aj druhe.

naša večera pečené zemiaky s maslom, mlieko 🙂