icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

jankalianka
2. apr 2014

@tinaaa84 u nas podobne. 🙂 varila som. Veeeei dobre. Len som troska upravila. Nedala som papriku a namiesto kyslej smotany skuste nabuduce aj Vy besamel. Dokonale!!!

tinaaa84
3. apr 2014

@jankalianka Určite vyskúšam ten bešamel. Som rada že chutilo.

lydia22
3. apr 2014

Dnes paradajkova polievka a zemiakove placky

angelatack028
3. apr 2014

Poradte plnku do slanej rolady 🙂 Dakujeeeem

womankc
3. apr 2014

@titkovamiriam mňam tie smrhy , to by som veru ochutnala , ešte som ich nejedla takéto nazbierané, raz som jedla omáčku , ale zo sušených, ale to bol polotovar zo švajčiarska, tam je to asi tiež delikatesa, chutné to bolo . Len ja radšej takéto čerstvoty. U nás sa dajú len májovky na jar, také čo ja poznám jesť, len sú tiež veľmi zriedkavé.

womankc
3. apr 2014

@titkovamiriam ešte sa chcem opýtať , že v akých lesoch smrh rastie / listnáče, ihličnaté/ možno by som to aj tu objavila ,voľakedy dávno ako dieťa si pamätám, že to otec doniesol , ale to som bola malá. 🙂

maba
3. apr 2014

ahojte,baby,prosím Vás nemáte recept na farebnú tortu,ktorá má každú vrstvu inej farby?Niekde som ju videla,ale neviem sa k nej akosi "doklikať" 😒 .

daniela09
3. apr 2014

dnes bude smrčková polievka, a druhé ešte neviem, asi len odrezky z torty 😉

titkovamiriam
3. apr 2014

@womankc tak u nas je listnatý les,ale je len zopar lokalit kde su,môžeš prejsť aj 5km a nič a ked ich najdeš máš za košík.Inak veľmi často vyrastu aj v zahrade ked kupiš tu drevenu drť,tak v nej sa im dobre darí pod hoc akým stromom,len sa nesmie v tej zahrade moc hnojiť lebo potom už nenarastu.U nas zasa niesu majovky,ked som byvala na starom dome v Ba - tam nam rastli na kila,tu po smrhach idu,,podzemne šampiony,,-neviem ako sa ozaj volaju,ale rastu na poliach a vytŕča im len kusok klobučika,kamočka ich vie doslova vyňuchať.No a potom bedle tie rastu behom celeho leta ak poprší.

womankc
3. apr 2014

@titkovamiriam no u nás bedle, suchohríby, masliaky, dubáky, plávky, tanečnice ta také kadejaké lupeňové a šampióny , ale už to nie je čo to bývalo, tento rok toho asi moc nebude , je veľmi sucho

orchidea71
3. apr 2014

Dnes sa chystam urobit omačku z kuraciej pečienky s ryžou a uhorkový šálatom

lululka555
3. apr 2014

ahojte 😉 dnes kuracie gyros mäsko v domácej tortille so zeleninou a smotanovým dipom a ako dezert budú smotanové poháre s piškótami,jahodami a čokoládou 😝

titkovamiriam
3. apr 2014

u nas kalerabová polievka a čína 🙂

janulka311
3. apr 2014

@mima2778 ahoj prosim ta ako sa pecu na vymastenom plechu alebo na papieri? A to cesto vobec nekysne, len sa nechava podkysnut uz ked tam je ten tvaroh a lekvar?

myrca_m
3. apr 2014

Polievky sme mali karfiolovú s cestovinou a rascovú s vajíčkom a zemiakmi. Ako druhé boli fliačky s kapustou a z mrazáku som vybrala aj koložvársku kapustu. Trebalo mi minúť tvaroh tak som urobila chuťovku tvarohovo-smotanový dezert.

geenna
3. apr 2014

Krupkovy salat 🙂

daniz
3. apr 2014

dnes zemiačkovo-bryndzové pirohy + masielko

daniz
3. apr 2014

@angelatack028 cesnaková,/bryndzová/vajíčková alebo iné pomazánky + syr, šunka, zeleninka....

zuzzuli
3. apr 2014

zemiakova polievka na kyslo, svokrovci mi poslali svieckovu zo zajaca s knedlou/kroketami 🙂 a poobede planujem urobit donutky, maly to strasne ma rad 😉

geenna
3. apr 2014
tortelinka
3. apr 2014

my dnes kačacie prsia na pomarančoch a zázvore, zemiaky, bataty a pečená cvikla

lalus
3. apr 2014

@tortelinka fí, tak dnes by som k tebe došla na obed... či? 😅 😀 😀 😀

tortelinka
3. apr 2014

@lalus jasné, dobehni 😉som sa dnes hecla

saxana36
3. apr 2014

Tak na dnes špenatova polievka,zapecene zemiaky s mletym mäskom a sviečkova

maculik
3. apr 2014

Ahojte,
my dnes fasirka pecena v trube, zemiakova kasa a salat, a pizzove slimaciky.
A chystam sa vyskusat tieto nanuky, segra uz robila a vraj vyborne 😵

http://www.shiz.sk/clanok/vyskusali-sme-najleps...

geenna
3. apr 2014

A este dezert slahackova bublanina s ribezlami a jostou

@maculik ahoj mozem poprosit rp na tie slimaciky. diky

maminka2013
3. apr 2014

Dnes mame kyslu sosovicu s parkom, pecene hurky s varenymi zemiakmi a kyslymi uhorkami.. vcera bol zemiakovy salat pre chlapov s pecenou klobaskou a cestovinovy salat s krabimi tycinkami.. predvcerom gulasova polievka z bravcoveho maska... 🙂 dlho som tu nebola a zase mi len slinky tecu ako tak citam riadky vyssie 😅

maculik
3. apr 2014

@geenna paci sa: rozvalkam si listkove cesto (ja kupujem uz to rozvalkane a namotane s papierom na pecenie), potriem kecupom, pretlakom alebo oliv.olejom. A na to dam, co mam doma, vacsinou sunkovu salamu pokrajanu na drobno, vela vela struhaneho syra, kukuricu, cervenu papriku alebo aj zavaranu kapiu, sampiony, niekedy olivy alebo aj listky salatu potrham (pre farbu), naposledy som dala aj pokrajanu kyslu uhorku. Posypem korenim a bylinkami, kraje toho cesta potriem zltkom, aby potom ostali zlepene. A uz len zviniem napevno ako strudlu a mokrym nozom nakrajam na asi 1cm hrube kolieska, rozlozim na papier na pecenie, potriem zltkom a pripadne navrch este sa da dat do stredu napr. oliva, sampion a pod., a dam piect.
Je to velmi rychle a ak mas doma cesto, tak v podstate to mozes spravit hocikedy, lebo dovnutra sa da dat fakt vselico 🙂

angelatack028
3. apr 2014

@daniz aha to ma nenapadlo kupit hotovu natierku 😀 😀 dobreee

evaleno
3. apr 2014