icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

geenna
3. apr 2014

@maculik dakovalaaaaa 🙂

mima2778
3. apr 2014

@janulka311
Peciem na papieri a samozrejme,necham kysnut,ale asi len 40 min. 🙂

adulka1979
3. apr 2014

u nás dnes rajčinová kapustová polievka s mäskom... a varím za veľký hrniec, takže na dva-tri dni bude postarané... 🙂

janulka311
3. apr 2014

@mima2778 Vies lebo ja som vobec prvykrat nieco piekla 😀, a ked si neodpisovala tak som to nechala kysnut len na tom plechu a ani papier nedala 😀 , a su vyyyborne aj ked kysli len tych 10-15 min , dakujem 🙂

m_ij_ka
3. apr 2014

gulášová polievka, čevapčiči, cibuľka, horčica, varené zemiaky 🙂

adkoalauri
3. apr 2014

U nás včera vyprážaná cuketa so zem. kašou a jogurtovým dressingom, dnes paradajková polievka s ryžou a syrom, pizza, parená knedľa, mala som kapustu na mraze, tak som ju zahustila a spravila som z nej segedínsku 😀

soniatko
3. apr 2014

huraaaaa, dnes som konecne nemusela varit ja. boli sme u mojej babky a ta pripravila struckovu polievku na kyslo a bravcove maso s hlivou a zemiakmi. mnam, babka vari najlepsie na svete 😉 😉 😉

lululka555
3. apr 2014

@soniatko vyzerá to veľmi dobre,aj polievočka a aj druhé 😝

1977
3. apr 2014

Baby poradte kde by som mohla dat spravit v okoli Topolcian tortu pre 4rocneho chlapca auto alebo traktor.Diky. 🙂 😉

maculik
3. apr 2014

Kočky, viete mi poradiť recept na kapustové strapačky, resp. také tie cestoviny s kyslou kapustou (ja to poznám len ako strapačky, ale neviem, či ich budem vedieť spraviť). Už dllllho mám na ne chuť a konečne mm doviezol zo Sk od našich kyslú kapustu, tak môžem robiť. Ďakujem 🙂

soniatko
3. apr 2014

@lululka555 aj bolo 🙂 .ja neviem, ako to ta babka robi, ale jej jedlo je vzdy vyborne. a ja, aj mamina sa mozeme snazit kolko chceme a aj tak nikdy neuvarime taku uzasnu nedelnu polievku ako babka. to bude tymi rokmi skusenosti... 😉 babka ma buduci mesiac 80 rokov, chuda, ledva chodi, ale navarit a napiect vie uzasne. kedysi robievala vyborne zazvorniky alebo orechove fukane rozky. no tie uz nerobieva-nevladze. no my sa vzdy potesime aj kysnutej strudle.

soniatko
3. apr 2014

@maculik mnam, to je podla mna uplne jednoduchy recept. ja si spenim cibulku a podusim na nej kapustu s kminom, spravim halusky zo zemiakov, zvlast osmazim slaninku a nakoniec vsetko spolu zamiesam.

maculik
3. apr 2014

@soniatko prosimta, a ako robis tie halusky? Samotna kapusta fakt nie je tazka, len aby som tie halusky nejako spravila, naposledy co som po dlhom case chcela do polievky, tak sa cele zlepili, nemam totiz ziadny haluskovac, nic, tak hadam mi to pojde 🙂

soniatko
3. apr 2014

dam si varit osolenu vodu...medzitym si nastruham na jemno zemiaky, ked sa voda zacina varit pridam z nej k tym nastruhanym zemiakom, potom pridam vajicko vsetko zamiesat, pridam muku. zamiesam a robim halusky, ale ja mam haluskovac, takze je to lahsie. aby sa ti nezlepili, budes musiet, pocas hadzania halusiek do vody asi casto miesat.
@maculik

maculik
3. apr 2014

@soniatko dakujem. No neva, na Velku noc ideme na Sk, tu to neviem kupit, tak dam mame za ulohu mi to zohnat 🙂 Mas takyto ci nejaky lepsi uz existuje?
http://www.heureka.cz/?h[fraze]=Cednik na halus...

davita
3. apr 2014

ahojte u nas dnes varene zemiacky UZ s pertzlenovou vnatkou a telacie licka marinovane v kyslej smotane na kari 🙂 a jasnacka uhorka cerstva, mnam
zajtra cicerova s polievkovymi gulickami a kysnuty kolac = stangle potrete cesnakovym olejom 🙂 nie z bielej muky 🙂

camacama
3. apr 2014

@lululka555 dakujem krásne,určite vyskúšam...

loknicka
3. apr 2014

cez tyzden som robila pizzu a hlivovu polievku - ako drzkovu, zajtra kuracia basta /masko, leco a zemiacky na pekaci/ a kuracia polievocka 🙂

slimstar
3. apr 2014
levandullka
3. apr 2014

Výsledok spoločného večerného vypekania - tieto chvíle milujem, viem, že pečenie a varenie nemá rád, ale on zase vie, že ja zbožňujem, keď za mnou príde do kuchyne, sadne si ku mne a pomáha mi. A viete podľa čoho viem, že je to naozaj z lásky? Tie jeho diela sú vždy tak dokonalé, že bez lásky by tak nikdy nevyzerali a ani nechutili 🙂

luciok
3. apr 2014

u nás bola dnes na obed pečená fašírka s pyré a kyslou uhorkou

zklimekova
3. apr 2014

dnes bola kelová polievka od včera a rizoto s kuracím mäskom 😉

lalus
3. apr 2014

@maculik http://www.obchod-gastro.cz/cz-detail-602793-si... mne sa tento haluškovač osvedčil viac. akurát že robí menšie halušky ako ten sitkový 😉

juranka
3. apr 2014

@maculik ja tiez milujem strapacky s kyslou kapustou ale u nas to je tak, ze si upeciem bravcovy bocik, urobim udusim kapustu a urobim halusky. Masko pokrajam, to chudsie a vsetko spolu zmiesam 🙂

adulka1979
3. apr 2014

@maculik ja do vriacej vody dám trochu oleja a halušky sa mi nikdy nezlepia. 😉

maculik
3. apr 2014

@adulka1979 @juranka @lalus kočky, ďakujem za rady, asi ich skúsim spraviť už cez víkend a skúsim aj s tým olejom a miešať, hádam sa nezlepia. Lebo som si už sama sebe narobila chúťky 😀

tinaaa84
4. apr 2014

My dnes frankfurtská polievka a granadír

slimstar
4. apr 2014

Spišské pirohy s bryndzovou plnkou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/489-spis...

soniatko
4. apr 2014

@maculik neviem, ci existuje nejaky lepsi, ja mam taky ako si poslala link 😉

lululka555
4. apr 2014

@levandullka pekne napísané 🙂