Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my sme dojedli kung pao, zo zvysku ryze som urobila mliecnu ryzu ako z obchodu 🙂 a od dnes sme u mojej mamy do utorka takze co sa tyka varenia vegeeet 😀 a dnes vecer na ples 😎
@katy2 ahoj, my sme robili lasagne vcera na obed 🙂 Pripravujeme jednoducho: vela cibulky osmazit, pridat mlete maso, sol, korenie, bazalka (ked si tehu s bazalkou opatrne), dalsie koreniny podla chuti (my mame jednu specialnu zmes, ktoru pridavame - vola sa hungaria), ak mame pridame aj rajciny, ked je masko hotove, pridame este rajcinovy pretlak (davame domaci, na 400-500 g masa 0,7-1 l), nechame prevriet a zmes je hotova. Lasagne predvarim, vrstvim takto: lasagne, masova zmes, syr. Davame 3 vrstvy. Najskor pecieme zakryte alobalom, potom odokryjeme a najvrchnejsiu cast syra davame az ku koncu pred dopecenim.
Ak vyskusas, dufam, ze bude chutit 🙂
Ahojte, možem sa k Vám pridať? táto téma sa mi veľmi páči 🙂 vždy keď mi dojde inšpirácia, tak sem nakuknem. dnes idem variť koložvársku kapustu 🙂 mňam, už sa na ňu teším....
em83 vitaj čímviac hláv tým viac RECEPTOV a vidim že koložvarska tu ide tak su spravím cez vikend 😀
ahojte baby pridavam sa ku Vam veru pravvda je tazke co navarit...ja som vcera varila dlavene zemiaky a pecenu fasirku s kompotom....a potom co dalej varit hm....co si vyvarate ked ste tehotne na zaciatku tretieho mesiaca hm....
lucka neviem ja nevarim dopredu ani jedny ja to hodim na pekač ,dám omačku aká ma napadne-najradsej brokolica sunka besamel syr a hotovka.V chladaku to je ako chladene listkove cesto alebo ine cesta,tie by som urcite nevarila a susene niekto varí dopredu a niekto nie.To ako ked si ich spravite doma.Cerstve pouzijete hned a ostatne sa ususia ako rezance tarhona a ine domace cestoviny.....
tu mate recept na domace domace:
http://baranek.blog.sme.sk/c/96121/Varime-s-med...
@titkovamiriam ty nevaríš ani tie tvrdé pláty? Lebo ja som raz také kúpila, vysušené v krabici a bolo napísané, že netreba variť, ale som sa teda riadne oklamala, bolo to tvrdé, tvrdé, tvrdé, mohla som to ja piecť aj 2 hodiny, už by som to bez predvarenia nerobila 😝
inak u nás dnes zapražená polievka s hráškom a francúzske zemiaky, mňam, si robím chute odvčera 😵
@titkovamiriam ďakujem 🙂 ja si nato robím chute už týždeň,tak som sa k tomu dnes konečne dostala 🙂
hadzem inspiraciu aj na vyuzitie starsich rozkov mozete naslano so spenatovou masovou plnkou alebo na sladko ako pirohy s lekvarom gulky s ovocim pripadne sulance. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432#diskuse ja ich robim dnes sebe slane a muzovi sladke. 😉 a potom som nasla este recept na rychlu rozkovu hrncekovu knedlu tu skusim zajtra http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=74698&use...
nic. 😀 😀
ale nie...pol. z cervenej šošovice a sliže s makom 😀 😀
U nas je dnes zrejme paradajkova polievka a chcela by som halusky so smotanou, ale este som ich tak nerobila a tak by som sa chcela spytat, davate tam sladku alebo kyslu smotanu? Chcem ju zmiesat so syrom a slaninkou.
ilijanka ja ich len namočím do teplej vody aby sa s nimi dalo robiť,väčšinou si cesto robím sama takze ho mam mäkké
my dnes rychlovka-zeleninova polievka a palacinky 🙂
@titkovamiriam ake robis cesto na ne??
michelle ja davam kyslu smotanu-slaninku,a niekedy tavene syry s nivou alebo tvaroh 🙂
presne ako v tom linku co som dala 🙂 :
Ne cesto - polohrubú múku a vajcia. Na 10 dekov múky jedno vajce. Takže v tomto prípade 40 dekagramov múky a štyri vajcia.
Na balkánsku dobrotu 12 upečených paprík, dve malé cukety, cesnak, olivy, (vždy kupujeme olivy s kôstkami), petržlenovú vňať, cesnak a soľ
Na boloňskú omáčku - pol kila mletého mäsa a dve hotové omáčky fix und fertig na Boloňské špagety.
Na vrchnú zapečenú vrstvu - dve lyžice oleja, dve lyžice hladkej múky, dva decilitre mlieka a 15 dekagramov tvrdého syra.
@titkovamiriam dakujem, cize myslis, ze mozem zmiesat napr. Bambino s kyslou smotanou a bylinkami? Tvaroh u nas az tak nejde a bryndza sa minula 😒
Pšeničné plátky plnené mozarelou a paradajkami, varené zemiaky a kapustový šalát 🙂
@ilijanka Ahojko, ja robím lasagne bez predvárania a ide to 🙂 Na vymastenú misku dám na spodok trošku boloňskej omáčky (šťavu bez mäsa) a až tak ukladám vrstvy: lasagne/domáca bolognese omáčka/cuketa/syrový bešamel/lasagne .....(koľko vrstiev dovolí miska) navrch končím syrovým bešamelom a postrúhaným syrom. Omáčkami netreba šetriť,aby boli cestoviny ponorené v omáčkach. Pečiem cca 1-1,5 hod. a super sa spravia. (Keď som začínala robiť lasagne,tiež som ich predvárala,no je to úplne zbytočná a zdĺhavá robota navyše.) Daj im šancu a skús ich znova... 😉

@anaxamon a to mám dievčatá, Maťko je ešte malý ten buchty nepapá, ak by som mala chalanov, tak neviem či by som nezamestnala kuchárku 🙂 🙂 🙂