icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

titkovamiriam
24. feb 2011

ja dnes zemiakove udene knedle s kapustou a cibuľkou so slaninkou 😉

titkovamiriam
24. feb 2011

foto aj zo včera kubanske rizoto,a dnesne knedlicky a ovocny salat s medom a cesnakom

morca3
24. feb 2011

ahojte 🙂 ja som dnes varila gulašovu polievku 😉 je super chutila všetkym 😝 no ale nie je nad klasicky kotlíkoví gulašik robeny vonku na ohníku 😅 😝 😎 😎

metlonka
24. feb 2011

@bzuco jeeej diky za tip...vyzera to byt super rychle a nenarocne...za takymto jedlom sa ide moj drahy zblaznit 😀
ako sa robi ta struhankova posypka?

bzuco
24. feb 2011

@metlonka
naozaj je to rýchle...za vyše pol hodinku to bolo hotové...komplet...a to za výdatnej pomoci synátora, takže keby som to robila sama, je to ešte rýchlejšie 😉

strúhanková posýpka - len nasucho si opražíš strúhanku, kým chytí taký hnedý odtieň...pozor aby nezhorela, musíš pri tom stáť 😎
ja som ešte posypala práškovým cukrom a poliala rozpusteným maslom....fakt to je výborné....na nerozoznanie od zemiakového cesta, ako sa originál má robiť 🙂

MM sa tiež zalizoval až za ušami....on to má strašne rád, no mne sa to nikdy nechcelo robiť, lebo s tým bolo toľko roboty, kým som sa babrala so zemiakovým cestom...ale vďaka tomuto receptu budeme mať slivkové knedle častejšie

metlonka
24. feb 2011

@bzuco presne tak to je aj u nas...tiez to MM ma rad a ja nemam na dlhe vyvaranie cas, takze to bol sviatok, ked som mu take nieco uvarila 😀 na taketo jedla chodievame k mojej mame 😀
bude prekvapeny, ked mu to urobim...dam vediet ako sa vydarili....a diky aj za typ na tu posypku 😉

bzuco
24. feb 2011

@metlonka
určite sa podaria...tam nemáš čo pokaziť 😉 ...

nabudúce to skúsim ako pirohy - klasika bryndzové....mňaaaaaaaaaaaaam, už teraz sa teším

elixia
24. feb 2011

@bzuco myslis,ze by sa to dalo urobit aj zo starsej bagety alebo zemle? rozky tu nemaju... 😖 Taaaakuuuu chut si mi na ne urobila 😝 😝

benne
24. feb 2011

@elixia to skôr z toastového chleba.. si všimni v tom recepte posledný obrázok... 😉

bzuco
24. feb 2011

@elixia
vyskúšaj...podľa mňa sa to bude dať

ja som dala teraz 4 rožky a bolo toho veeeeľa.....ešte aj na zajtra ostalo...tak skús len z takej menšej dávky spraviť

metlonka
24. feb 2011

@bzuco no niekedy mam take dni, ze pokazim aj puding 😀 😝

bzuco
24. feb 2011

@metlonka
toto nepokazíš 😉 😉 😉
to cesto je super, dobre drží zlepené...ked som robila občas pirohy zo zemiakového cesta, koľkokrát sa mi stalo, že mi plnka vytiekla, lebo sa mi rozlepili počas varenia...teraz ani jedna knedľa 😉

mne teraz z tých 4 rožkov vyšlo 33 knedlíkov...a takých väčších

elixia
24. feb 2011

@benne som nejaka nem chapava asi,co na tom obazku?? 😕

@bzuco vdaka,urcite vyskusam..zemiakove cesto sa mi robit nechce 😀

metlonka
24. feb 2011

@bzuco ano presne ...mne sa to tiez casto rozlepilo, tie zemle to asi drzia lepsie pokope 😉

bzuco
24. feb 2011

@elixia
úplne dole v tom recepte je fotka, kde ich tá pani robila z toustového chleba 😉 ...tak sa to určite dá

elixia
24. feb 2011

@bzuco ahaaaaa 😀 vidis,to by mi nenapadlo,ze z toustoveho chleba..

tin007
24. feb 2011

Vcera som na veceru robila pecene kuracie kridelka s pecenymi zemiakmi, plus k tomu som upiekla dva hotove listkove zaviny (kupovane) a vsetko do dnesneho obeda zmizlo!
Dnes som nevarila, maly mal slepaciu polievku zo vcera a vela ovocia, na veceru krupicovo-ovsenu kasu, dospelaci mali telacie parky s chlebom! 😉 Zajtra bude spenatova polievka, nepecena smotanova torta s malinami (ta bude az na sobotu) a este neviem co (idem pozriet nejake dobre inspiracie).

ives77
24. feb 2011

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36292 ahojte tak ja som dnes urobila túto polievočku,len som do nej ešte spravila grízové halušky a detom moc chutila a ešte bol kurací paprikáš s kolienkami 🙂
no a čo zas na zajtra? netuším tak idem niečo pokukať sem k vám 😀

babullka1
24. feb 2011

@ives77 ja robievam malemu taku istu a a velmi mu chuti...zarabam mu do nej ete take kruicove halusky a nevie sa toho dojest 🙂

babatko37
25. feb 2011

@titkovamiriam Prsím Ťa, napíš mi recept na kubánske rizoto, dobre to znie. A tie knedlíčky s údeným mäsom vyzerajú skvele, skúšala som viac receptom, ale paradoxne niekde v jedálni mi to chutí viac ako keď ich urobím doma. Neviem, kde robím chybu. Ďakujem.

titkovamiriam
25. feb 2011

ahojte rizoto:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=37619&use...
a knedlicky:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34371
a babatko nic si z toho nerob mne chuti vsetko viac mimo domu 😀 😀 😀

ja dnes šulance co mi ostalo cesto a kapustovu polievku co ostala kapusta-len tam nakrajam klobasku,trosku hub a hotovka

daniz
25. feb 2011

Ahojte, DÁVAM DO POZORNOSTI, že začínajú asi teda od pondelka Ázijské dni v Lidli.......
A ináč dnes halušky s vajíčkom a zeleninkový šalát , na večeru boli taštičky s lístkového cesta a na zajtra budú lasagne s mäsom a na nedeľu neviem....

daniz
25. feb 2011

Teda tento týždeň sú, bože, veď dnes je piatok... a to nie som šípková ruženka- skoro som sa zobudila....

kibuk
25. feb 2011

ahojte dnes opäť nevarí 🙂 mame od včera plus vokra poslala palacinky 😉

dadka22
25. feb 2011

dobré ráno... my budeme mať dnes zapekané šunkové fliačky a polievka zostala od včera hrachová...

zuzka1.
25. feb 2011

vcera cestoviny so spenatovou omackou a kuracim maskom. maly sa skoro zadrhol 😀

dnes kuracia ciganska, hranolky, malemu kuracie na prirodno, varene zemiaky.

nerobievate niekto baked potatoes?

zuzka1.
25. feb 2011

teda presnejsie jacket potatoes?

titkovamiriam
25. feb 2011

zuzka jasne a na desiatky sposobov s bylinkovým maslo,smotanou,cesnakom,slaninkou.....
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34707

katy2
25. feb 2011

ahojte 🙂
nejaky tip na lasagne, prosim 🙂 ale do detailov, nejak neviem, co s tym mam robit... a hlavne odskusany 🙂 dakujem