icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

mamkaivka
25. feb 2011

@anaxamon a to mám dievčatá, Maťko je ešte malý ten buchty nepapá, ak by som mala chalanov, tak neviem či by som nezamestnala kuchárku 🙂 🙂 🙂

kralicica
25. feb 2011

my sme dojedli kung pao, zo zvysku ryze som urobila mliecnu ryzu ako z obchodu 🙂 a od dnes sme u mojej mamy do utorka takze co sa tyka varenia vegeeet 😀 a dnes vecer na ples 😎

anelisa
25. feb 2011

@katy2 ahoj, my sme robili lasagne vcera na obed 🙂 Pripravujeme jednoducho: vela cibulky osmazit, pridat mlete maso, sol, korenie, bazalka (ked si tehu s bazalkou opatrne), dalsie koreniny podla chuti (my mame jednu specialnu zmes, ktoru pridavame - vola sa hungaria), ak mame pridame aj rajciny, ked je masko hotove, pridame este rajcinovy pretlak (davame domaci, na 400-500 g masa 0,7-1 l), nechame prevriet a zmes je hotova. Lasagne predvarim, vrstvim takto: lasagne, masova zmes, syr. Davame 3 vrstvy. Najskor pecieme zakryte alobalom, potom odokryjeme a najvrchnejsiu cast syra davame az ku koncu pred dopecenim.
Ak vyskusas, dufam, ze bude chutit 🙂

lucka1987
25. feb 2011

@anelisa aj ja robim rada lasagne.. vacsinou kupujem tie cestoviny, medzi normalnymi cestovinami rezancami a tak..... no teraz som prvy krat kupila z chladiaka tie..makksie a vacsie su nevies aky je medzi nimy rozdiel?? a davam aj besamelovu omacku +syr a mozarelu navrch

em83
25. feb 2011

Ahojte, možem sa k Vám pridať? táto téma sa mi veľmi páči 🙂 vždy keď mi dojde inšpirácia, tak sem nakuknem. dnes idem variť koložvársku kapustu 🙂 mňam, už sa na ňu teším....

titkovamiriam
25. feb 2011

em83 vitaj čímviac hláv tým viac RECEPTOV a vidim že koložvarska tu ide tak su spravím cez vikend 😀

slavkamesinova
25. feb 2011

ahojte baby pridavam sa ku Vam veru pravvda je tazke co navarit...ja som vcera varila dlavene zemiaky a pecenu fasirku s kompotom....a potom co dalej varit hm....co si vyvarate ked ste tehotne na zaciatku tretieho mesiaca hm....

anelisa
25. feb 2011

@lucka1987 neviem Ti poradit, my kupujeme len klasicke tvrde platy. V chladiaku by som hladala mozno tak polotovar 😕 myslim, ze klasicke cestoviny musia byt vysusene a v chladiaku by zvlhli.........to by aj mna zaujimalo, ake lasagne si to vlastne kupila 😅

titkovamiriam
25. feb 2011

lucka neviem ja nevarim dopredu ani jedny ja to hodim na pekač ,dám omačku aká ma napadne-najradsej brokolica sunka besamel syr a hotovka.V chladaku to je ako chladene listkove cesto alebo ine cesta,tie by som urcite nevarila a susene niekto varí dopredu a niekto nie.To ako ked si ich spravite doma.Cerstve pouzijete hned a ostatne sa ususia ako rezance tarhona a ine domace cestoviny.....
tu mate recept na domace domace:
http://baranek.blog.sme.sk/c/96121/Varime-s-med...

ilijanka
25. feb 2011

@titkovamiriam ty nevaríš ani tie tvrdé pláty? Lebo ja som raz také kúpila, vysušené v krabici a bolo napísané, že netreba variť, ale som sa teda riadne oklamala, bolo to tvrdé, tvrdé, tvrdé, mohla som to ja piecť aj 2 hodiny, už by som to bez predvarenia nerobila 😝

ilijanka
25. feb 2011

inak u nás dnes zapražená polievka s hráškom a francúzske zemiaky, mňam, si robím chute odvčera 😵

em83
25. feb 2011

@titkovamiriam ďakujem 🙂 ja si nato robím chute už týždeň,tak som sa k tomu dnes konečne dostala 🙂

andula30
25. feb 2011

hadzem inspiraciu aj na vyuzitie starsich rozkov mozete naslano so spenatovou masovou plnkou alebo na sladko ako pirohy s lekvarom gulky s ovocim pripadne sulance. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432#diskuse ja ich robim dnes sebe slane a muzovi sladke. 😉 a potom som nasla este recept na rychlu rozkovu hrncekovu knedlu tu skusim zajtra http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=74698&use...

pancake
25. feb 2011

nic. 😀 😀
ale nie...pol. z cervenej šošovice a sliže s makom 😀 😀

dadka22
25. feb 2011

@andula30 ja som tú knedlu robila, ale nie v mikrovlnke, ale normálne som to varila v hrnci... bola výborná 🙂
potom daj vedieť aké boli pirohy, ak odobré spravím aj ja

lucka1987
25. feb 2011

@anelisa spotreba do konca marca.. no kupujet tiez tie normalne... ale teraz som ich nenasla tak som vzala aj tieto... 😅

anelisa
25. feb 2011

@lucka1987 vyzeraju celkom sympaticky, mozno sa aj ja po nich poobzeram 😉
a aby som este k teme napisala: dnes kremova zeleninova polievka a lasagne zo vcerajska

michele11
25. feb 2011

U nas je dnes zrejme paradajkova polievka a chcela by som halusky so smotanou, ale este som ich tak nerobila a tak by som sa chcela spytat, davate tam sladku alebo kyslu smotanu? Chcem ju zmiesat so syrom a slaninkou.

lucka1987
25. feb 2011

@anelisa potom poviem ake boli.. urobim ich ked mm dojde z francuzska.. v stredu... ja dnes kuracie prsia so zeleninkou.. cosi ako cina a nelupanu ryzu k tomu... po predoslých jelitkach a zabijackovych mnamkach trochu zdravsích veci 😀

lucka1987
25. feb 2011

@michele11 kyslu asi ci???.. ja davam na bryndzove pirohy kyslu smotanu a navrch slaninku...

titkovamiriam
25. feb 2011

ilijanka ja ich len namočím do teplej vody aby sa s nimi dalo robiť,väčšinou si cesto robím sama takze ho mam mäkké

michele11
25. feb 2011

@lucka1987 no ved to, mam len dve moznosti 😀 Rozmyslam, ze spravim dve varianty a ochutnam, ktora je lepsia, nech si neotravim mm 😀

murinka
25. feb 2011

my dnes rychlovka-zeleninova polievka a palacinky 🙂

lucka1987
25. feb 2011

@ilijanka ja varim tie tvrde...neviem si to bez varenia predstavit.. aj ked sa mi stalo prvy krat ze s ami mierne polepili 😀 a vysledok nebol az tak pekny 😀

lucka1987
25. feb 2011

@titkovamiriam ake robis cesto na ne??

titkovamiriam
25. feb 2011

michelle ja davam kyslu smotanu-slaninku,a niekedy tavene syry s nivou alebo tvaroh 🙂

titkovamiriam
25. feb 2011

presne ako v tom linku co som dala 🙂 :
Ne cesto - polohrubú múku a vajcia. Na 10 dekov múky jedno vajce. Takže v tomto prípade 40 dekagramov múky a štyri vajcia.

Na balkánsku dobrotu 12 upečených paprík, dve malé cukety, cesnak, olivy, (vždy kupujeme olivy s kôstkami), petržlenovú vňať, cesnak a soľ

Na boloňskú omáčku - pol kila mletého mäsa a dve hotové omáčky fix und fertig na Boloňské špagety.

Na vrchnú zapečenú vrstvu - dve lyžice oleja, dve lyžice hladkej múky, dva decilitre mlieka a 15 dekagramov tvrdého syra.

michele11
25. feb 2011

@titkovamiriam dakujem, cize myslis, ze mozem zmiesat napr. Bambino s kyslou smotanou a bylinkami? Tvaroh u nas az tak nejde a bryndza sa minula 😒

mia258
25. feb 2011

Pšeničné plátky plnené mozarelou a paradajkami, varené zemiaky a kapustový šalát 🙂

pinkypinkus
25. feb 2011

@ilijanka Ahojko, ja robím lasagne bez predvárania a ide to 🙂 Na vymastenú misku dám na spodok trošku boloňskej omáčky (šťavu bez mäsa) a až tak ukladám vrstvy: lasagne/domáca bolognese omáčka/cuketa/syrový bešamel/lasagne .....(koľko vrstiev dovolí miska) navrch končím syrovým bešamelom a postrúhaným syrom. Omáčkami netreba šetriť,aby boli cestoviny ponorené v omáčkach. Pečiem cca 1-1,5 hod. a super sa spravia. (Keď som začínala robiť lasagne,tiež som ich predvárala,no je to úplne zbytočná a zdĺhavá robota navyše.) Daj im šancu a skús ich znova... 😉