icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

11nika11
5. apr 2014

Dnešná večera od mm 🙂

juranka
5. apr 2014

Ja som dnes varila francuzske zemiaky, zeleninovu polievku s pohankou, ausburske rezy s cerstvymi jahodami a teraz na veceru zapekam rozky s nivou 🙂

m_ij_ka
5. apr 2014

naša večera vajíčka na mäkko, pletienky, 🙂

matabah
5. apr 2014

na večeru som splieskala opekané zemiaky s rascou,k tomu kyslé mlieko,alebo čerstvé a balkánsky syr...dobru chut!
zajtra na obed zemiakový šalát slovensky,ale aj so zeleniou,a asi nejaké rezníky,zeleninovú polievočku s ovsenými vločkami a nejsaký rýchly hrnčekový koláčik...asi makový z kyslého mlieka...

davita
5. apr 2014

@apendix ahoj, mohla, ale necakaj nejaku super recepturu 🙂

cicer som kedysi varila, ale ten kto to uz skusal, tak vie, ze je to nekonecny pribeh, preto uz pouzivam zavareny - predava sa v plechovkach alebo skle, vyber si sama podla dostupnosti ....
a teraz ten zazrak: otvoris cicer, das do mixera, ochutis (u nas rasca a bylinky - estrago a 2 struciky cesnaku alebo ine chute, fakt podla nalady), spolu pomixujes a sup do hrnca, prevriet, niekedy pridavam aj smotanu ... naozaj, to si das co chces do mixeru a prevaris a za 5 min uz umyvas riad - teda ten mixer 😀

stangle - urobis si cesto ako na hocijaky ksnuty kolac, ako si zvyknuta, len muku vymenis za TVRDU PSENICU = muka z tvrdej psenice a pooooooooriadne dlho cesto treba miesat . ja ho nasledne po 40 min mieseni (v stroji) deportujem do pekarnicky, tam to uz poznas, aj tam sa to dlho miesa ..... pri tvredej psenici je naozaj dolezite dostat do cesta vzduch ..... aby ste neutrpeli sok, tak mozes nazaciatok pol na pol muku dat a stale posuvat ten pomer .... no a ked uz mas nadychane vonave vykysnute cesto, tak ho na doske elebo ako robiecas podelis na take male kusky asi ako siska alebo buchticka .... to chytis do dvoch ruk a ruky od seba roztahujes na cca 250 cm a pohupujes tym cestom ako svihadlom, ale pomalicky .... az ti vznikne taka palicka??? hrube lano??? neviem, ku comu to mam prirovnat - priemer asi 1cm a to položis na plech a upecies .... moze sa to osypat morskou solou, rascou, su aj chilli a peper alebo olejovy cesnak verzie, zase kazdy podla chuti .... 🙂
jo a cesto z tvrdej prenice je tmavsie a pije ovela menej vody mlieka takze toto je vyslovene o zvyku .... 😉
jojo a do cicerovej ked nedavam smotanu, ani ju neprevaram, ide rovno na teniere a v lete ani neohrievam .... je to fajn, ale my sme zvyknutí aj na chladene polievky ... 🙂

leushkka
5. apr 2014

dnes jarne variacie : polievka z medvedieho cesnaku a sparglovy quiche s gorgonzolou + salat

huterika
5. apr 2014

@leushkka to vyzera dobre 🙂 nehodis receptik na tu polievku z medvedieho cesnaku?

leushkka
5. apr 2014

@huterika ale iste... 🙂
na masle si oprazime 5 min zemiaky nadrobno. Pridame vodu podla chceneho objemu polievky. Ked su zemiaky makke,posolime, nadrvime cerst.korenie, musk.orech, pridame posekany strucik cesnaku a hodne medvedieho cesnaku -vezmeme z ohna, pridame zltok a hned pomixujeme,uz nevarime

huterika
5. apr 2014

@leushkka vdaka a je velmi cesnakova? ci by to moj 2rocny zjedol.. 🙂

leushkka
5. apr 2014

@huterika vynechaj ten strucik cesnaku a bude fakt jemnucka. Medvedi cesnak nie je vobvec palcivy ako klasicky

janulka311
5. apr 2014

Zienky poradite mi niektora recept na dobry rebarborovy kolacik? 🙂

myrca_m
5. apr 2014

@slavkicek recept na lupacky mrkni v mojom albume, tam som skopcila link 🙂 a tortily som robila tak:kuracie prsia som narezala na rezance, pridala som k nim bielu cast cibulky, ochutila sojovou omackou, curry a korenim na hydinu, priliala olej a dala marinovat. Potom som ich orestovala na panvicke. Tortilu som ohriala v mw, ulozila list ladoveho salaru, dala maso, kukuricu a preliala som to tatarskou zmiesanou s jogurtom. Zatocila a este som to dala raz cele prehriat do mw.

lydia22
6. apr 2014

Dnes bude cesnakova polievka, kare na prirodno so zemiakovou kasou a pernik

sono2
6. apr 2014

@janulka311 uf., mam fantastický ale niesom v robote. Tam mám recept. Pošlem v utorok

rendita
6. apr 2014

moje dnešné mňamky Brokolicovo-tuniakový šalát a Mini cheesecake 🙂

http://www.dobre-recepty.sk/detail/40844-vikend...

http://www.dobre-recepty.sk/detail/40033-mini-c...

sono2
6. apr 2014

@myrca_m ahoj. Ako sa dostanem na ten album na tie lupačky? Pekne ďakuje 🙂 m

lucikatn
6. apr 2014

včera sme boli u našich a bol hovädzí vývar a pečená fašírka s varenými zemiakmi a eskimo rezy. Dnes idem pripraviť domáce rezance s medvedím cesnakom a tvarohovú bábovku.

m_ij_ka
6. apr 2014

naše raňajky orechový koláč, kakao 🙂

ren76
6. apr 2014

Dnes budeme mať slepačiu polievku, dobré rezne a zemiakové pyré a ako dezert mandarinkové hrk-hrk rezy. 😉 😉

luciaq
6. apr 2014

my dnes kuracia polievka s rezancami, hovadzi stroganov s opekanymi zemiakmi a zeleninovy salat

nakup
6. apr 2014

ahojte u nás zeleninový šalát s pizzovými slimáčikmi, sviečková s knedľou a banánový zákusok

maja2039
6. apr 2014

Hovädzí vývar, sviečková, domáca knedľa
ku kávičke poobede kysnuté makové a kakaové záviny 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

monikaresovska
6. apr 2014

Často si pozerám príspevky v tomto fóre a konečne som sa odhodlala aj niečim prispieť. Takže dnešný obedík: polievka: franfurtská s párkom, mäsko bolo podľa tohto receptíku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15559 a koláčik bol taky vymyslený: jablkový s mascarpone plnkou

slimstar
6. apr 2014
titkovamiriam
6. apr 2014

dnes som robila mäsko na šťave a ryžu-polievka kuracia zo včera,rano som upiekla chlieb aj pečivo.

komplikovana
6. apr 2014

včerajší obed - rezance s makom, dnes cuketová polievka - ošúpané a na štvrtiny nakrájané cukety som zaliala studenou vodou s bujónom, keď začala vrieť prihodila som 3 hrste červenej šošovice, keď bola cuketá uvarená, zmixovala som a ochutila - soľ, korenie, cesnak a majoránka.

irsina83
6. apr 2014

Ahojte, dnes sme mali hovadziu gulasovu polievku s korenovou zeleninou bez zahustenia, pre deti losos marinovany v bylinkach s varenymi zemiakmi a pre nas manzel robil kacacie prsia s blansirovanou zeleninou na masle - ruzickovy kel,redkovka a kalerab. A moja krasna dcerka dne pekne papala s priborom 😉

danielaj
6. apr 2014

včera som varila šalátovú omáčku s vajíčkom, langoše obyčajné aj plnené pizza langoše, šatôčky z lístkového cesta plnené slivkovým lekvárom, dnes vývar z kohúta, vyprážané kuracie prsia v smotanovo-syrovom cestíčku, plnené fašírka na plechu, a dusené bravčové karé s ovocím, ryža, varené zemiaky s opraženou cibuľkou, na olovrant som urobila bryndzovú pomazánku, domáci pribináčik a ešte sa pečie papagájový koláč 🙂 peknú nedeľu prajem 🙂

barborkark
6. apr 2014

Dnes sekaná na rajčinovej omáčke, varené a omaslované zemiačiky a zeleninová polievka (zeler,mrkva, por, kalerab) a uhorkovy a mrkvovy salatik.. S priatelom sa az zalizujeme a máme už aj po duple 😀 😀 😀