icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

daniz
7. apr 2014

V piatok na večeru hrášková omeleta a Jarko mal slivkové knedle,
v sobotu šošovičková polievočka a zapečené cestovniny so zeleninou a syrom, piekla som jabĺčkové kôpky ,
v nedeľu polievočka zo soboty druhé bola grilovačka - zeleninka, kuracie mäso,bravčová krkovička, šapiňóny,,
opekané zemiaky , jednohubky, torta, zemiakové hniezda plnené vlašským šalátom - mali sme oslavu dcéra má dnes sladkých 11 ročkov.
dnes pizza na želanie oslávenca.

myrca_m
7. apr 2014

Navarila som na tri dni 🙂 🙂 zeleninova polievka s "dinosaurami" a kuracie s baby mrkvou a pecenymi zemiakmi

sono2
7. apr 2014

@zuzub mám rovnaký problém ale niečo podobné salku karamelovému z argentíny jedno kilo. Ale ty tak z mála likér. Ten sa vypije vždy!

ivetka1981
7. apr 2014

ešte horúce 🙂

edvelyn
7. apr 2014

Na zajtra ryzu s hraskom a bravcove masko na horcici a na stave

angelina86
7. apr 2014

@myrca_m ...take iste s baby mrkvickami robim aj ja je to pecka 😉

womankc
7. apr 2014

ahojte kočky, tak u nás v sobotu len šošovicová polievka na pokyslo a pečené zemiaky s rozmarínom na olivovom oleji a večer varil tatík 😀 - pizza za odmenu za vykonanú prácu na záhrade, jahôdky a cibuľka zasedené , petržlen tri druhy a redkvička a nachystané záhony na ďalšiu výsadbu.
v nedeľu som ja uvarila slepačí vývar so zeleninou a prekladané kura niečo ako koložvárska kapusta, málo som podliala , tak je to suchšie , ale nevadí. No a keď som navarila , tak zavolala svokra, že pozýva na obed xixixiixi , takže sme mali kurací vývar s rezancami a kuracie prsia v jogurtovom páce k tomu pečené zemiaky a zeleninovú oblohu kapusta, ľadový šalát a mrkva. Doma sme mali smotanovú pochúťku s piškótami a čerešňami.
No a dnes musím niečo vymyslieť , bo sa mi dostalo najstaršie dieťa na strednú školu , tak odmena musí byť 😎 😀 😀 😀 😀

womankc
7. apr 2014

@zuzub rafaelo guľky, alebo burizónové guľky, alebo karamelová rez, alebo vaječný koňak 😎 😀

womankc
7. apr 2014

@tinaaa84 a to je čo za torta, to som nikdy nikde nezachytila???????? môžeš konkrétne popísať????

womankc
7. apr 2014

@irsina83 dávam ti za pravdu lululka krásne sevíruje.
Neverím, že iní ťa nechvália, mne sa tvoje " vaše" jedlá veľmi páčia , ja bych také každý deň jedla . Myslím, že si vynikajúca precízna kuchárka, či varíš na ostatných "moc zdravo"???

a2303
7. apr 2014

Ahojte,
Nemáte náhodou typ na recept z bravčového pliecka alebo krkovičky?
ďakujeeeeem 😵

marlenka75
7. apr 2014

Krémová karfiolová polievka, rizoto, uhorkový šalát.

levandullka
7. apr 2014

@lululka555 Naaadhera. By som sa do nej v momente pustila! Mimochodom, to je ONA? 🙂

irsina83
7. apr 2014

@womankc dakujem velmi pekne. Praveze mojmu manzelovi, svokre, mamine ale aj priatelom velmi chuti 😉 Ja som to myslela tak, ze manzel moj je uz tak priebercivy, ze ked jeme v restike a tak tak uz nachadza chyby 😉 My stale hovorime, ze najlepsie sa najeme doma. Raz sa nam stalo, ze sme vratili 3 polievky co boli tak presolene,,, 😉 😉
A na moje jedlo jedine dedo - moj otec frfloce lebo podla jeho gusta malo solim. Co samozrejme nie je pravda lebo on presala vsetko 😝

ferkov
7. apr 2014

@lululka555 tak tymto by som manzelku mohol prekvapit. mnam

mami.sk
7. apr 2014

na obed sme mali ešte zo včera zeleninovú polievku a bravčové na prírodno so šampiónmi a ryža ako príloha 😉 no na večeru som chcela zužitkovať varené zemiaky a tak som na manželove prianie urobila zemiakové pečené pirohy plnené kyslou kapustou a slivkovým lekvárom 😉

m_ij_ka
7. apr 2014

večera vajíčkový chlieb, kečup 🙂

lululka555
7. apr 2014

@levandullka áno...ona... 😉

raza
7. apr 2014

@mami.sk mňam, môžem poprosiť postup na tie pirohy? to pečieš na panvici, či v rúre?

lululka555
7. apr 2014

@irsina83 s tými reštauráciami je to aj u nás tak...ideme len tam kde poznáme ako varia,lebo sme už boli nie raz sklamaní z toho čo nám priniesli... alebo si radšej priplatíme viac v nejakej dobrej,ale už neriskujeme hoc aké reštiky,neoplatí sa to

irsina83
7. apr 2014

@lululka555 presne tak je to aj u nas....lebo ked vidim menu v niektorych restikach tak mi je na grc, uprimne povedane. ale tie jedla com sme vratili tak to bolo akurat v jednej kolibe pri Martine ked sme cestovali do Tatier. U nas v TT je akurat dobry jeden sushi bar a jedna restika Hello Kitty. Ale inak strach... ale do BA radi chodime na Argentinske steaky a chceme vyskusat francuzku restauraciu ked sa podari... Nechodime casto, ale raz za cas. ale aj to staci 😉

mami.sk
7. apr 2014

@raza veeeľmi jednoduchý recept 😉 uvarené zemiaky popučiť na hladkú kašu /najlepšie sú aspoň deň vopred uvarené , aby neboli studené ani horúce/ , pridať trošku soli a hladkú múku , aby sa cesto nelepilo 😉 cesto rozvaľkať na pomúčenej doske. ja mám také vykrajovačky plastové priamo na pirohy, tým vykrojím a aj spojím, no stačí pokrájať na štvorce , naplniť plnkou a zlepiť do trojuholníka, hlavne dobre popritláčať aby pri pečení nevytiekli 😉 tie kapustové som naplnila kyslou kapustou , trošku som ju popražila na oleji a tie lekvárové som plnila hustým slivkovým lekvárom 😉
vyprážala som ich na oleji na panvici , dala som ho viac, aby tam plávali 😉

lululka555
7. apr 2014

@irsina83 v Martine v kolibe?to mi je povedome...aj my sme raz v martine ..tak na pravej strane ako sa ide do MT vratili jedlo...bola to tiez nejaka koliba ...taká tmavá drevenica

slimstar
7. apr 2014

Nugátová torta s čokoládovou polevou
http://veu.sk/index.php/chutne-recepty/665-nuga...

irsina83
7. apr 2014

@lululka555 asi ano, myslim, ze hovorime o tej istej 😉

tinaaa84
8. apr 2014

@womankc Ahoj. No ja ju nerobievam a svokra ju dosť často objednáva, ale našla som recept a zodpovedá tej našej torte.
http://varecha.pravda.sk/recepty/penova-torta-f...

m_ij_ka
8. apr 2014

naše raňajky tvarohový koláč, kakao 🙂

kaji21
8. apr 2014

Makové slíže a hrášková polievka s melencami. 🙂

tinaaa84
8. apr 2014

My sme včera dojedali z nedele a dnes dukátové buchtičky a fazuľová polievka. Včera som na želanie piekla bodkované buchtičky, takže dnes bolo o raňajky postarané.