Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Ahojte, u nas dnes sosovicova poliecka s koprom a slanym bylinkovym posuchom, restovane kuracia - inspiracia od @lululka555 , s basmati ryzou a este aj sladky slivkovy bales s kokosovym olejom. baby ten nenormalnu chut spravi, fakt odporucam.Je uzasne jemny a stavnaty 😉 pekny den
Dnes mame kyslu polievku z fazulovych struckov a zemiakova kasa s bravcovym maskom a slaninkou na prirodno... 😉
u nás dnes cestovinový šalát s kuracími prsiami a zeleninkou zo včera,
a dnes som ešte spravila rajčinovú polievku s mrveničkou a halušky s vajíčkom a ľadovým šalátom
šošovicová polievka s párkom, šišky s lekvárom a aj nutelové pampúšiky 🙂
u nás dnes mrkvová polievka a zapekané cestoviny, pre detičky kuracie na hrášku a ryža.
u nás sa ešte dopapá perkelt s haluškami
slepý guláš, cestoviny s mäsom v syrovej omáčke 🙂
Zaprazena kalerabova polievka s vajcom a spagety s pestom z medvedieho cesnaku a udenym tofu.
u mna bolo dnes v kuchyni,,veselo,,-detom som slubila že spravím štrudle z jablk co mi doniesla segra-nastruhane vo flasi.Otvorim prvu-kysele -šup s nimi do vecka,otvorím druhe...to iste,pozeram na ne tu niečo nesedí,ochutnám znovu a v tom mi to došlo-kapusta 😀 😀 😀 /škoda tej vyhodenej/tak som z nej spravila polievku a miesto štrudle- palacinky.
Ja som včera večer varila bravčové karé na šťave so semolinovými cestovinami podľa tohto receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15559, len som si ho troška upravila, ja nejako nemusím varený hrášok, tak som použila červenú fazuľu a namiesto kuracích pŕs som použila bravčové karé. Večer som to už nechutnala, tak som si zabalila do práce a môžem povedať, že to bolo super.
ahojte babulky po mesiaci absencie na modro konovi somprisla nakuknut co fajne ste nakuchtili 😀 😀 😀 ja sa akurat napchavam zeleninovym rizotom akelovou polievkou...
@irsina83 ahoj,slany posuch vyzera uzasne,mozem poproait recept? Dufam ze to nie je od oka 🙂 ja nie som taka gazdinka ☹
@lucikatn ahoj,prosim ta co vsetko je v tych cestovinach? Medvedi cesnak je v ceste na rezance alebo? Vyzeraju super takze ak mozem poprosit recept...budem vdacna. Aj za osvedceny recept na cestoviny...ja len zacinam pomalicky vyvarat 🙂 dakujem krasne
@tatianka79 na troche oleja som si osmazila nakrajanu jarnu cibulku a sunku, pridala nakrajane listy medv.cesnaku. Chvilu som to opekala a pridala som pre zvyraznenie chuti nakrajany strucik cesnaku a mlete korenie. Zaliala asi 1dl sladkej smotany, pridala cherry rajcinky a 2-3min.povarila. Na koniec som zmiesala s cestovinou. No a tu robim tak ze na 100g muky davam jedno vajko. Najradsej mame z polohrubej muky. Sliziky robi moj synator na cestovinovom mlynceku a varim ako klasicke cestoviny do makka.
Brokolicova polievka a jablkova strudla 😉
Granadir
@irsina83 teším sa,že si práve ty vyskúšala,niečo z môjho albumíku 😵 😵 😵 a super menu,krásne všetko,mňam 😝
@lucikatn Dakujeeem keby som vsetko mala takto krasne rozpisane 🙂 zajtra idem na to aj ked neviem kde zozeniem medvedi cesnak ale hadam niekde ano. Este raz dakujem
Dlho som nič nepridala, ale sledujem vás, čo dobré varíte 🙂 my sme dnes dojedli fazuľovú polievku - nedávam zápražku, ale rozmixujem časť polievky a tým zahustím. Polievka je potom taká fazuľovejšia. Druhé boli kuracie kúsky s cuketou a paradajkami a ryža. Pre manžela som urobila domáce tortily. Veľkú pochvalu som dostala 😀 Tu je recept http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-tortill... Fakt sú hotové raz- dva.
My dnes hribovu polievku na kyslo s krupami a opecenou slaninkou a druhe -kuracie platky v horcicovo-cesnakovej omacke s hranolkami 😝
Ahojte, kucháročky, ale ste zasa toho navarili a napiekli. U nás sme mali včera polievku z červenej šošovice, plnené kuriatko, k tomu ryžu s hráškom a cviklový šalátik. Na dnešok nám ostala ešte polievka a urobila som jablkovú žemlovku s pudingom a tvarohom, bola výborná.
naša večera omeleta s hráškom a šunkou, rohlíky 🙂
Vcera som robila kremovu polievku z cervenej sosovice s udenym kare a varenu kukuricu.
Dnes budem zapekat v rure bravcove kotlety s plesnivym syrom a na to pojde redukcia z portskeho vina. Pecene zemiaky ku tomu. Salat z miesanych zelenin.
@briketa a že klesá spotreba br masa 🙂 haha ... ani kresťanský pôst ani jarná očista ??? palec hore za odvahu 🙂
jo a u nas dens struciky na kyslo a opekane zemiacky so salviou 🙂 a na zajtra je v plane hrachovy krem s gulickami = "palacinkove cesto sa nakvapka do vriaceho oleja a vzniknu polievkove gulocky" a kapustniky s nie bielej muky (pohankova spardlova 40/60)

U nas dnes drzkovaaa na zelanie, este hliva so zemiakmi + kapustovy salat a pecu sa http://varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-jeze-... 😀